Avto zaribal

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Pe Jun 05, 2015 14:10

Daki napisal/-a:
aleks09 napisal/-a:Tudi če je v motorju preveč olja je to narobe.

No, v tem primeru najbolj trpijo semeringi.

Drži, ker se začne olje nabirati v odduških in motor ne diha.

Je pa tudi res, da se še olje preveč speni in oljna zajemalka to peno zajame, pride do padca tlaka olja, kar zagotovo ne more blagodejno vplivati na vse dele, kjer prihaja do trenja.
https://vodovod-rh.si/
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Pe Jun 05, 2015 14:32

Ko sem jaz imel probleme z DPF filtrom, mi ga je mehanik preprosto izgradil in in sprogramiral računalnik, tako da vozim brez njega.
Mogoče bolje to, kot da pride nafta v olje.
mirno morje
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Pe Jun 05, 2015 14:44

Na tehničnem tega ne ugotovijo? Tam ko merijo izpustne pline npr.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Jun 05, 2015 14:54

Seveda ugotovijo ker brez DPF-ja je to spet značiln dizelski kadilec. In ugotovijo tudi vsi ki se vozijo za njim in so solzni(če malo karikiram) :?
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Re: Saab

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Jun 05, 2015 16:06

Roberth1 napisal/-a:
waterski napisal/-a:
i. Naslednik tega motorja je nastal v joint venture avanturi GM IN Fiat in se najde v različnih inačicah v novejših Vectrah, Insigniah, Alfah fiatih

Mehanik za SAAB-e je bil najbrž Edo (no njega so "ugrabili" angleži!)
1.9/2.0 (JTDm/CDTi) ja FLAR motor, ki so ga kot kompenzacijo za druge "dobrine" GM izdelovali tudi pri Oplu. Vendar, se ta motor tudi za'sekundo ni razvijal pri Oplu!
Ima pa Opel svojo motorno elektroniko.

Aja, zadnji Oplov diesel, je bilo čudo 2.0/2.2 (legendarno znanih po nadgradnjah edizione ribato). 1.7 je Isuzu, kot tudi 3.0.
1.3 in 1.6 je FLAR

Beraj wiki - http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine

Ja je bil Edo. Kolikor je meni znano je sel v Nemcijo k sinu...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Jun 05, 2015 16:15

Edo je šel v Anglijo, sin pa za njim :)
Simon3078
Kapitan bojne ladje
Kraj: Lj-Izola

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » Ne Jun 28, 2015 21:42

Marcel_Mastnak napisal/-a:Seveda ugotovijo ker brez DPF-ja je to spet značiln dizelski kadilec. In ugotovijo tudi vsi ki se vozijo za njim in so solzni(če malo karikiram) :?

Tudi mene je na ženinem avtu pdf zafrkaval, pa so mi serviserji rekli, da mi ga preprogramirajo (izklopijo) za cca 300€. Novi pdf pa je kostal malenkost vec (neoriginalen).

Sem vzel novega in imam mir, se ne kadi in ko bodo na tehničnem začeli izvajat kontrolo, bom miren. Pa še nek občutek do narave sem obdržal..
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Jun 29, 2015 07:56

Evo avto poštiman. sicer sem za par keur lažji ampak upam, da bo zdaj OK. Po generalni so mi dali eno leto garancije. Če bo v tem času še kaj zajebaval bom sam prodal pa kupil Saaba pa bo mir...
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Jun 29, 2015 11:40

.

To ti misliš, v Saabu bo pa motor narejen pri Oplu, amortizerji v Prištini, elektronika v Španiji, menjalnik na kitajskem, motorno olje iz Lidla, gorivo od neznanega proizvajalca, ampak je pa poceni, v v resnici je pa vse tako kot z ženo. Imaš najboljše namene, ampak te nekaj spodnese, nehote.

Nikoli konca! Še ko rečeš razumem, bom naredil, bom ....

Takle mamo, za ta dnar je to to!

Pa srečno vožnjo!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Po Jun 29, 2015 11:40

evovii napisal/-a:Evo avto poštiman. sicer sem za par keur lažji ampak upam, da bo zdaj OK. Po generalni so mi dali eno leto garancije. Če bo v tem času še kaj zajebaval bom sam prodal pa kupil Saaba pa bo mir...

Pa glej da ne bo dizel saab, ker boš dobil isti motor :D :D
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Jun 29, 2015 13:25

Motor ni isti. Prej sem imel Saaba 9-3 z 2,2 motorjem. Uglavnem 370.000 km brez problema. Original tubina, sklopka,... potem sem pa zamenjal ker je sklopka že malo jambralal pa bi bla cena sklopke skor pol cene avta... Drugače pa bp.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Po Jun 29, 2015 20:31

Ok Bo pa ISUZU

Ne me narobe razumet sem kar velik pristaš saaba, doma v garaži je že kar nekaj časa parkiran 96

Škoda da je ščo vseskupaj v franže...

Kolega je imel 900 turbo, odlična zadeva
Hvala na razumevanju
waterski
Poročnik bojne ladje

Turbo

OdgovorNapisal/-a waterski » To Jun 30, 2015 09:39

Odpoved turbine zaradi nečistoč v olju ki se pojavijo na 16 HDI motorjih
http://www.turbopower.com.uy/doc/falla- ... v6ted4.pdf
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

Re: Turbo

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 30, 2015 12:27

waterski napisal/-a:Odpoved turbine zaradi nečistoč v olju ki se pojavijo na 16 HDI motorjih

Tale ni nikoli redno servisiran. Poleg tega... Ne vem kako Citroen ali Peugeot veleva, vendar vse te cevi, ki jih kaze bi moral ob menjavi turbine menjati ali vsaj sčistiti. In ker so očitno samo zamenjali turbino ni čudno, da jo je takoj usulo.

Edit: Saj piše, da je naredil servise na 30.000 milj, to je skoraj 50.000km :?!?

To so zame šalabajzarji. Motor ze ne more biti tako slab, če ga uporablja tudi BMW
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
waterski
Poročnik bojne ladje

Re: Turbo

OdgovorNapisal/-a waterski » To Jun 30, 2015 13:24

mamaMicka napisal/-a:
waterski napisal/-a:Odpoved turbine zaradi nečistoč v olju ki se pojavijo na 16 HDI motorjih

Tale ni nikoli redno servisiran. Poleg tega... Ne vem kako Citroen ali Peugeot veleva, vendar vse te cevi, ki jih kaze bi moral ob menjavi turbine menjati ali vsaj sčistiti. In ker so očitno samo zamenjali turbino ni čudno, da jo je takoj usulo.

Edit: Saj piše, da je naredil servise na 30.000 milj, to je skoraj 50.000km :?!?

To so zame šalabajzarji. Motor ze ne more biti tako slab, če ga uporablja tudi BMW

To da ta motor uporablja BMW ni nobena garancija da gre za dober stroj. Uporabljata ga tudi Mazda in Ford pa to še zmeraj ni nič otipljivega.
Spomnimo se da je v novih mercedesih renaultov 1.5 dci motor o katerem smo se že razgovorili.
Mislim da je predvsem pomembno kako se uvoznik loti garancijskih zahtevkov. Po mojih izkušnjah se francozi na našem trgu obnašajo "francosko" do svojih strank dan po poteku garancije in ne prispevajo niti eura pri popravilu. Po informacijah iz Avstrije in Nemčije se tam tudi francozi obnašajo drugače in delno krijejo stroške popravil izven garancijske dobe tako kot to pri nas počne VW, OPEL, AUDI, ...
Verjamem da je BMW odobril kak euro za popravilo minijevega dizla izven garancije samo zato da si ne umažejo rok in obdržijo stranko.
Vsak proizvajalec avtomobilov kdaj kiksne ampak način kako se loteva popravil njegovih konstrukcijskih napak pa ga prikaže v pravi luči.

če se vrnem na HDI 1.6 je pomembno ,da je Citroen zaradi številnih težav s turbo polnilniki na teh motorjih izdal posebno servisno navodilo za menjavo olja

citroën wrote ...

OIL CHANGE PROCEDURE ON ALL DV6 ENGINES

It is necessary to follow a specific oil change procedure on all DV6 and DV6U engines so as to ensure that no used oil remains to mix with the new oil.

The following method must be used:

• The engine oil temperature must be at least 50°C :
- the engine oil temperature is considered to be at 50°C when the water temperature indicator is between 80°C and 90°C or the cooling fan has cut in
• ensure that the vehicle is level (side to side and fore and aft)
• remove the oil filter to allow the circuit to drain completely
• remove the oil filler cap and the dipstick
• remove the drain plug
• allow the oil to drain by gravity for at least 10 minutes (DO NOT USE SUCTION METHODS)
• fit a new oil filter
• refit the drain plug with a new sealing washer
• fill the engine with quantity of oil recommended for the engine
• refit the oil filler cap and the dipstick
• run the engine at idle until the oil pressure warning lamp goes out (about 1 minute)
• wait 5 minutes
• check the oil level using the dipstick: the level should be as close as possible to, but not exceeding the maximum mark (1) so as to be between (1) and (3)

For information, the lower mark (2) = Min (0%) the upper mark (1) = Max (100%) the intermediate mark (3) = ¾ litre.

CONSEQUENCES OF NOT KEEPING TO THE OIL CHANGE INTERVALS

If the customer does not have the oil changed at the recommended intervals, the oil will become excessively polluted and will no longer ensure the correct lubrication of the engine. One of the first consequences is inadequate lubrication of the turbocharger bearings causing a failure which is repeated after the turbocharger is replaced. Subsequent symptoms resulting from the reduced level of lubrication will be a noisy engine and then destruction of the engine.

We remind you that if the customer does not keep to the servicing intervals recommended in the Maintenance and Guarantee Guide, the customer will be responsible for the durability of the mechanical parts of the engine.
In this case, the any related repairs needed are not covered by the new vehicle warranty.

CONSEQUENCES OF NOT FOLLOWING THE OIL CHANGE PROCEDURE

If the oil changes are not done as described above, all deposits of old oil will not be removed and will very quickly pollute the new oil, accelerating the ageing of the oil in the engine lubrication circuit (even causing the oil to congeal).

The consequences for the engine are the same as if the oil change intervals are not observed. As a result, any related repairs needed are not covered under the new vehicle warranty.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov