Dobri pregovori in misli

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Dec 03, 2013 10:16

jutri pa res napisal/-a:Ljudje so kot ure.
Neketeri prehitevajo, nekateri zamujajo,
nekateri so pa pokvarjeni.

Od tukaj...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Dec 20, 2013 19:06

Tex napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a:
jutri pa res napisal/-a:Kaj najprej ugotovi vsak programer?
Računalnik naredi to, kar mu rečeš, in ne tega, kar si mu hotel reči.

Jaz imam v spominu tako 'tožbo neznanega programerja':

Ti presneta mašina ti... Zakaj vedno narediš to, kar ti rečem, namesto tistega, kar bi jaz rad :?:

MT, Zašel si v "šale", ne filozofsko debato...

Tex, kar nekaj teh, ki jih je jutri pa res zapisal med šale, se po mojem čisto dobro počuti tudi tule.

Ali imaš kaj za šalo ali za filozofijo pa utegne biti odvisno, ali si ti tisti, ki se mu smejejo, ali pa med tistimi, ki se komu smejejo.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Dec 23, 2013 17:03

Da zlo prevlada je potrebno le, da dobri ljudje ne storijo ničesar.

Izvirno:
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
(Edmund Burke, 1729–1797)

Uporabniški avatar
Barraqda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Barraqda » To Dec 24, 2013 11:43

"Ni ga junaka, ki ne lula kadar kaka."

Silno globoka misel oziroma grafit na javnem WC-ju. :lol:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Dec 27, 2013 14:05

Barraqda napisal/-a:"Ni ga junaka, ki ne lula kadar kaka."

Silno globoka misel oziroma grafit na javnem WC-ju. :lol:

Ta različica nima ritma, se ne da peti...

Prav je - in se da peti (recimo na Na planincah):

Ni ga takega junaka, ki ne lula, kadar kaka.

Pa ko sem že pri tem, Jutri pa res ima spet nekaj - odličnih, ne le dobrih - misli tule v svoji temi 'Sami vici ali kaj'.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Dec 27, 2013 15:02, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Dec 27, 2013 14:06

Niti slučajno ni nujno, da da najboljši nasvet (ali ima najboljšo idejo) tisti, ki ima vedno prav.

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jan 10, 2014 10:29

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Ta tudi paše tudi sem

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jan 10, 2014 17:56

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Jan 16, 2014 17:21

Kadarkoli ti kdo kaj ponuja zastonj, temeljito poglej, kaj bo imel od tega in koliko in v kakšni obliki te bo to stalo.

(Izvirno)

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Tudi od slabih učiteljev se da kaj naučiti - če si dober

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jan 28, 2014 19:28

Tudi od slabih učiteljev se da kaj naučiti - če si dober

The Martians of Science... napisal/-a:... Szilard first went to study at the Technical University in Budapest. There, he almost perversely concluded that "the poor quality of the teaching... furnished stimulation to independence of thought and Originality."

Prevod:
    Szilard (bistven član ekipe, ki je delala prve jedrske reaktorje, pa še mnogo drugega) je šel najprej študirat na tehnično fakulteto v Budimpešti. Tam je skoraj perverzno prišel do sklepa: "slaba kakovost pouka... je bila pobuda k neodvisnosti razmišljanja in izvirnosti".

Vir tukaj...

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Ne boj se in ne sovraži

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Feb 07, 2014 18:16

Ne boj se in ne sovraži.

Vir: Mladost v Džungli, Dhan Gopal Mukerji.
Na ta stavek sem sicer naletel kot navedek na začetku učbenika - mislim da - matematike.

Knjigo Mladost v džungli nameravam sicer še prebrati, ampak verjetno je to podobno kot tole iz knjige o slonu Kari-ju:
Dhan Gopal Mukerji napisal/-a:When one goes into the jungle, one must remember that there are laws one cannot break. Do you know that anyone who is afraid or who hates one of the animals of the jungle gives out an odor which attracts tigers and wolves? Every day that I was afraid to go into the jungle, I did not dare to stay on the ground for fear lest the tigers would smell my presence and attack me. I climbed a tree instead, because when one is in a tree the odor of one's body does not go into the forest, and the animals cannot tell whether one is afraid or not.

Prost prevod:
Ko gre kdo v divjino - džunglo - se mora zavaedati, da so tam zakoni, ki jih ne smeš prelomiti. Ali veš, da vsakdo, ki se boji ali sovraži katero od živali v džungli, oddaja vonj, ki privlači tigre in volkove? Vsak dan, ko sem se bal iti v džunglo, si nisem drznil ostati na tleh iz strahu, da bi tigri zavohali mojo prisotnost in me napadli. Namesto tega sem splezal na drevo, kajti ko si na drevesu, se tvoj vonj ne širi v gozd in živali ne vedo ali si prestrašen ali ne.

Iti v džunglo s strahom in/ali sovraštvom v srcu je smrtonosno.
    In življenje je džungla, divjina... Vedno. Tudi v civilizaciji.
    Plenilci v civilizaciji so sicer drugačni, ampak enako zaznajo strah in sovraštvo.

marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Feb 07, 2014 18:21

Raje mam za prjatla, svino.Zakaj. Nič kolko krat se zgodi, da se prav prjatu iskaže za svino.

lp
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 10, 2014 09:17

Često se motimo, ampak le redko se motimo tako, da se iz tega ne bi dalo kaj koristnega naučiti.

Izvirno

We are often wrong, but we are rarely wrong in such a way that something usefull couldn't be learned from the mistake.

Original

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 10, 2014 09:25

ss9940-ov 'podpis' na forumu
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Feb 18, 2014 10:22

PeterV napisal/-a:
kocka napisal/-a:
PeterV napisal/-a:Kdo si ti, da me sodiš?

Mogoče bi bilo dobro za vse, da se ta stavek malo obrne in se vsak vpraša: Kdo sem jaz, da ti sodim?

Predlagam, da se vstavi v glavo strani, koledar luninih men in ob vsaki polni luni razglasi oranžni alarm!

To je to.

Od Friganih sardelic do tule je vredno priti tudi, če se vmes kdo kaj spotakne.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov