Zakaj člani zapuščajo morjeplovec.net? Razmišljanje by Al...

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 27, 2015 07:17

Marjan Tomki napisal/-a: Ampak če pride to tega, da ljudje, ki so (po mojem) prej pisali odlične prispevke, take prenehali pisati, se bom vprašal, zakaj, in pogledal, ali lahko kaj naredim, da se bo to dogajalo manjkrat.

Lepo prosim ja.
Ti dam nasvet? No saj je že @Grega 295 nastavil: NE piši takih dolgih pripsevkov, ki razen morda lastne terapije, nimajo nobenega pomena!

V tem tvojem prostem spisu niti v ENEM navedku moje izjave ne postrežeš s konkretnimi argumenti ampak začenš stavke z neko pavšalno oceno (v stilu: posplošuješ... ja itak, a naj za vsakega napišem en recept al kaj?!) in svojo avtorefleksijo.

Ves čas se daje vtis, da so razni tehnični vseznalci zapustili forum zaradi zajebantov. Jaz pa mislim, da ni tako ampak so pomoje zapustli forum zaradi zelo slabega moderiranja raznih samovšečnih prispevkov.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 27, 2015 08:22

Slika
Spet akcija a ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » To Jan 27, 2015 10:15

Tex, ali imaš mogoče še kakšno tako – čimvečXL v ednini, prosim? Rabim za na hladilnik.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jan 27, 2015 10:26

kok-pit? napisal/-a:Rabim za na hladilnik.

A za ženo strašit?
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » To Jan 27, 2015 10:32

Ja. Pa če bomo tako nadaljevali, kar za vse.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 27, 2015 11:05

za na hladilnik rabiš tako :D

Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 27, 2015 11:06

za v tole temo pa tole :

Slika
SlikaSlika

kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » To Jan 27, 2015 12:54

WTF!! Saj še printerja nimam tako širozga, pa tut ne vem, če bo potegnil. Polek tega me mal skrbi, da se mi bodo še vrata povesla.

Če nimaš nič vmes, bo tudi to v redu. Hvala!

Na prejšnji sliki poglejte malo detajle. Samo en naj še pisne čez plastic - fantastic kvalieto; by Made in PLC.

Če bi me tale ujela in zajahala, bi se verjetno ¨Drek¨ pisal...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jan 27, 2015 13:56

Ode ručak u nepovrat :evil:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jan 27, 2015 13:59

Ode mast u propast :twisted:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jan 27, 2015 15:47

Ta bi s temi šunkami Flisarja nažgala, garant.
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » To Jan 27, 2015 16:26

Podpišem se pod vsako tvojo besedo, Al!
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » To Jan 27, 2015 16:32

Če bi mu dala eno joško na ramo, bi mislil, da v maln nese.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jan 27, 2015 18:49

al napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a: Ampak če pride to tega, da ljudje, ki so (po mojem) prej pisali odlične prispevke, take prenehali pisati, se bom vprašal, zakaj, in pogledal, ali lahko kaj naredim, da se bo to dogajalo manjkrat.

Lepo prosim ja.
Ti dam nasvet? No saj je že @Grega 295 nastavil: NE piši takih dolgih pripsevkov, ki razen morda lastne terapije, nimajo nobenega pomena!

V tem tvojem prostem spisu niti v ENEM navedku moje izjave ne postrežeš s konkretnimi argumenti ampak začenš stavke z neko pavšalno oceno (v stilu: posplošuješ... ja itak, a naj za vsakega napišem en recept al kaj?!) in svojo avtorefleksijo.

Ves čas se daje vtis, da so razni tehnični vseznalci zapustili forum zaradi zajebantov. Jaz pa mislim, da ni tako ampak so pomoje zapustli forum zaradi zelo slabega moderiranja raznih samovšečnih prispevkov.

1. Sprejemam nasvete, a ne nujno vseh od takih, ki omenjajo ne-žaljenje, potem pa omenjajo terapije, na katere se najverjetneje ne razumejo, in sami zase zapišejo, da je kak (vsaj delno netočen, neutemeljen... ) prispevek nastal zato, da pač sprostijo svoje napetosti. Če se mi kaj netočnega zdi pomembno, pa odgovorim.
  2. Dolžina prispevkov... Na forumu so tri skupine: tisti, ki jim gredo daljši prispevki na živce in jih preskočijo, tisti ki jim gredo daljši prispevki na vce in 'težijo' ter tisti, ki jim pridejo prav in jih uporabljajo. Za te tretje imajo pomen in tudi taki se na forumu oglasijo.

Meni gredo na živce Texovi prispevki v tej temi - ampak brez dobrega razloga ne težim, če mu je v veselje. Težim, če je kaj, kar se mi zdi pomembnega, neresnično, netočno in podobno.

Grega295 o jadranju često piše dobro in zanimivo; tu pa spet enkrat 'zateži' za omejitev na 10 vrstic (in če se je bom držal, bom imel več prispevkov ko Tex), Tex-ovega vsebinskega prispevka v tej temi pa ne komentira. Tudi za moje prispevke nima pripomb, da kaj, kar sem napisal, vsebinsko ne drži, pripombe so le na dolžino.
  3. V tistem prispevku, ki mu praviš prosti spis, je pod VSAKIM navedkom KONKRETEN odgovor.

Jaz ti KONKRETNO napišem (in ne iz wikipedije, ampak iz lastne izkušnje), kako in zakaj tvoja posplošitev vsaj zame ne velja (poznam še druge, za katere tudi ne...). Ti temu potem rečeš 'avtorefleksija' in kaže, da te moti, čeprav je čisto konkretno.

Sam pa tudi napišeš kakšno avtorefleksijo(kot si napisal, da sprostiš svoje napetosti - in jaz nimam nič proti, če preneseš tudi odgovor nanjo).
  4. Jaz se tokrat s tvojim mnenjem ne strinjam - in tudi napišem, zakaj ne, in ti v odgovor - nežaljivo, seveda :roll: - in iz svojih strokovnih in morda tudi lastnih izkušenj, seveda - začneš s terapijami...

In ti sam si napisal - ravno v prispevku, na katerega sem takrat odgovarjal:
    al napisal/-a:Vsak napiše kot ve in zna. In miljonkrat sem rekel: če to ni žaljivo, je vse ok.

Velja to, da je ok samo, če mnenje izraziš ti, če ga pa jaz, pa je terapija?
  5. '... se daje vtis ... ' Ti misli, kar hočeš (in za to ne potrebuješ mojega dovoljenja), ampak na prispevke ob prenehanju objavljanja nekaterih, ki jih tu imenuješ 'vseznalci' sem pred časom ČISTO KONKRETNO dal povezave. Res je, da je nekaj tistih tem tako ali drugače umaknjenih ali izbrisanih, ampak dovolj tega je mogoče ČISTO KONKRETNO preveriti.

Zadnja zgodba je bila ob ceni neke ustekleničene vode in ceni neke skromne večerje v nekem lokalu - in komentarji tistih, ki sploh niso bili prisotni, so bili s tisto temo v podobno tesni zvezi kot Texovi na tej strani tele teme s temo tele, ampak tista tema je bila tudi umaknjena.
  6. V temi o vetru si naložil
    al napisal/-a:Nakladanje, nakladanje, teoretiziranje brez realne podlage, samovšečnost...
    Predam se. Sem v drugi temi opisal, kaj si mislim glede tvoje vsebine Marjan Tomki. Marchiju sem pa že poleti razložil.

Odgovor na to tvoje mnenje je tudi tam.

ČISTO KONKRETNO pa je omenjeno teoretiziranje - v pozitivnem smislu - tam delno dobeseden navedek, delno pa povzetek stavka Mirka Bogića, in ti boš temu rekel 'brez realne podlage'.

Ta izjava izkazuje tvojo samovšečnost, ne moje.

Kot sem napisal, je mož (bil) geograf in je profesionalno odlično poznal teorijo, in jadralec, pred katerim se lahko skriješ, in ki je vse, kar je tam zapisal teorije, tudi v jadralski realnosti preizkusil.

Jaz - vsaj delno - razumem, kar je napisal. Ti verjetno nisi prebral, se pa razburjaš.

In Tex in klapa tudi ne, pa tisti, ki se strinja z vsako tvojo besedo - torej da je Bogić, ki sem ga navajal, samovšečen teoretik brez realnih izkušenj - tudi ni prebral...

Pa da za tokrat neham 's pavšalnimi ocenami'.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 27, 2015 19:28

Razmišljam, kaj vzame več "prostora" en dolg prosti spis, ali ena taka bajsa ?
SlikaSlika

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov