kateri avto?
Moderatorji: moderator2, moderator
Ja za Škoda group res niso servisi pretirani. 431 v literski 10 e, vložek filtra 4 e, filter kabine z aktivnim oljem pa stane 14 e. Admin pozabil si , da je treba vsakih 100 jurjev zamenjati še kakšno vilico (ali pa jo obnoviti) in to je res to! Pri vozilih grupacije Škoda so turbine načeloma neuničljive.
Garrett je Made in Slovenia, če kdo ne ve.
Velika večina jih je narejena v našem Cimosu v Senožečah in Mariboru.
Cimos v Mariboru proizvaja tudi Rootsov kompresor za nov Audi-jev bencinski motor 3.0 TFSI, ki je tehnični biser in prvi tak motor na svetu.
Glede rok pri 8E pa se ne strinjam Kr en. Ne na prejšnjem ne na tem nisem nič menjal, oba čez 200.000, tale je sedaj skoraj na 225.000 km. Vse roke so še prve, nikjer niti malo lufta! Ima pa Audi zanimivo prednjo premo s 4 aluminijastimi rokami.
Je pa res, da prejšnji model A4 (od 1994 do 2000), pa je res imel probleme s končniki in vsemi rokami. Ga je imel tudi moj oče, pa je vsake pol leta menjal kakšno roko spredaj... Očitno so potem na 8E s totalno spremembo obeh prem zadeli bistvo in naredili neuničljivo rešitev. Kolega ima Audi in VW servis in pravi, da na nobenem 8E ne menja skoraj nič... Me je malo strah kaj bo na 8K, ki ima spet popolnoma novo premo.
1.9 TDI motorjev je več. Še starejša serija, ki se je delala pred letom 2000 in v Škodah še nekaj let kasneje, je bila zanič! To so motorji z 90 in 110 KM! Ti so crkovali na celi črti...
No potem pa je nov motor "Pumpe-Düse" naredil revolucijo v vzdržljivosti. To so motorji s 105, 115 in 130 KM.
LP
Cimos v Mariboru proizvaja tudi Rootsov kompresor za nov Audi-jev bencinski motor 3.0 TFSI, ki je tehnični biser in prvi tak motor na svetu.
Glede rok pri 8E pa se ne strinjam Kr en. Ne na prejšnjem ne na tem nisem nič menjal, oba čez 200.000, tale je sedaj skoraj na 225.000 km. Vse roke so še prve, nikjer niti malo lufta! Ima pa Audi zanimivo prednjo premo s 4 aluminijastimi rokami.
Je pa res, da prejšnji model A4 (od 1994 do 2000), pa je res imel probleme s končniki in vsemi rokami. Ga je imel tudi moj oče, pa je vsake pol leta menjal kakšno roko spredaj... Očitno so potem na 8E s totalno spremembo obeh prem zadeli bistvo in naredili neuničljivo rešitev. Kolega ima Audi in VW servis in pravi, da na nobenem 8E ne menja skoraj nič... Me je malo strah kaj bo na 8K, ki ima spet popolnoma novo premo.
1.9 TDI motorjev je več. Še starejša serija, ki se je delala pred letom 2000 in v Škodah še nekaj let kasneje, je bila zanič! To so motorji z 90 in 110 KM! Ti so crkovali na celi črti...
No potem pa je nov motor "Pumpe-Düse" naredil revolucijo v vzdržljivosti. To so motorji s 105, 115 in 130 KM.
LP
cibro napisal/-a:Si nabavu avto?
naj opisem danasnje dogodke...
vceraj ze vse dogovorjeno - ustno seveda in danes se ogled z "mojim" mehanikom...
prodajalec v veliki avtohisi se je grdo lagal in sprenavedal!!!
avto je bil:
- uvozen s 80000km (prej je govoril da ga je imel en poznan gospod)
- avto je bil dodobra karamboliran (prej govoril da je bil samo en odbijac malo butnen)
-avto ni imel menjanega zobatega jermena(prej je govoril da je bil narejen velik servis)
-manjkal en sravf pri eni gumi od vrat (jasno da lahko manjka samo ce nekdo razdira)
-malenkostno butnen na 2eh koncih...
skraka katastrofa - in prodajalec je vmes nalagal da garantira za km in podobno ko sem mu rekel naj da na papir pa spet nic - potem je bil to ze avto od njihovega mehanika ki pa je zal na bolniski in tako dalje...
skratka bodite previdni in imejte s seboj majstra!!!drugace vas bodo nategnili!!!
sem si pa potem vzel cel dan casa za oglede in sel do kranja, lj, domzal, grosupljega, novega mesta,...
da ne recem!
poplava italijanski vozil z lizink his!!! kako lazejo prodajalce raje ne bi govoril!!!
sem pa potem nasel enega passata ki mi je ustrezal slovenskega porekla pa se je prodajalec zopet zlagal o glavnem servisu - frajarji so zamenjali vse mogoce dele zobatega jermena pa spet ne...potem odkroli se nekaj manjsih zadev in sva pac zelela znizati ceno saj je bilo zopet manj kot je govoril...pa nismo prisli skupaj...tako da se vedno naprej raziskujem in upam da se kaj najde...
sem se pa vozil z a4, passat, peugeot 407sw in laguno(vsa mogoca oprema in lahko povem da je bil najslabsi obcutek v 407(plastik fantastik) sigurno pa je zmagovalec v udobju a4, nato pa se mi nekako zdita enakovredna passat in laguna...
upam da najdem nekaj pametnega - tista laguna se mi zdi super saj je letnik 2006 , 80000km, usnje, navigacija, parkirni senzorji, gretje sedezev, skratka vse za samo 8700€ kar se nu zdi zelo ugodno - sicer iz italije ampak...bomo videli - danes zmanjkalo casa tako da prihodnji teden naprej...malce so me zamikale tudi skode ker res da niso vizualno privlacne vendar za dokaj majhen denar dobis veliko...
in za zakljucek - koncno razumem pristase audija ki dajo po 30000€ in vec...vreden je svojega denarja...
Maskota račka Simončinka
www.simoncinka.si
www.simoncinka.si
pejt res na uni strani kot emporium je se pravi na levi če se pelješ proti obvoznici, tipa sta ful ok, pa majo audije tud:) no sam tud una laguna k si omenu bi znala bit ok. odvisno kaj tebi sede bolj, ne mislim kot znamka ampak kateri avto ti je najbolj ok za pelat. meni passat let 2003 npr nikakor ne gre, mi je pretrd, laguna pa ni bla slaba. tud ene 2003 alo 04 je bla, od enga kolega.audi sem vozil leta 1990 audi 100 pa pol a4 96l pa a4 00l druga izdaja pa sedaj a4 05l vmes sem od znancev vozil še range rover sport, jaguar xtipe, mb ml, stilo in zgoraj omenjeno, pa fokusa pa puntiča , slednja imam tudi še doma in še najbolje sem se počitil v a4 l2000 pa čeprav je imel 345000. zaradi zadnjega podatka še šel naprej. kolegu za 3500eur
Pobje vsa stvar je v tem, da se zaletite v najcenejša vozila na avto.net-u. Za kvaliteto je bilo VEDNO TREBA PLAČAT ! Daš dva jurja več in dobiš avto od prvega lastnika in z rodovnikom. Res jih pa ni v izobilju.
Pa še malo za šalo citiram admina : "Psi, avti in stroji, morajo imeti nemške starše!"
good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta