Pošiljke iz Avstrije v Slovenijo
Moderatorji: moderator2, moderator
Pošiljke iz Avstrije v Slovenijo
Nekateri internetni ponudniki ne pošiljajo robe v Slovenijo ampak samo do Avstrije. Če ima kdo tak primer, je tukaj rešitev: http://asloposta.jimdo.com
No, moja taktika je taka.
Ko naročim, enostavno uporabim storitev poštno ležeče. Storitev poštno ležeče pomeni, da pošiljka ne prispe do mojega naslova, ampak se ustavi v enoti (skladišču) po moji izbiri.
Na primer:
Pošiljatelj pošlje paket preko Pošte, GLS, SDA...
Po dogovoru se pošiljka ustavi v skladišču SDA v Trstu in potem imam en mesec časa, da zadevo prevzamem. Skoćim v avto, se peljem 10km čez mejo in robo prevzamem v Italiji.
Tako se izognem mednarodni storitvi (in prihranim vsaj 15 EUR), če je bila pošiljka poslana iz Italije. Ta način uporabim tudi, ko pošiljatelj pošilja samo v stare članice EU.
Ko naročim, enostavno uporabim storitev poštno ležeče. Storitev poštno ležeče pomeni, da pošiljka ne prispe do mojega naslova, ampak se ustavi v enoti (skladišču) po moji izbiri.
Na primer:
Po dogovoru se pošiljka ustavi v skladišču SDA v Trstu in potem imam en mesec časa, da zadevo prevzamem. Skoćim v avto, se peljem 10km čez mejo in robo prevzamem v Italiji.
Tako se izognem mednarodni storitvi (in prihranim vsaj 15 EUR), če je bila pošiljka poslana iz Italije. Ta način uporabim tudi, ko pošiljatelj pošilja samo v stare članice EU.
Slootack napisal/-a:No, moja taktika je taka.
Na primer:
a lahko prosim malo bolj podrobno razložiš tole s SDA. Kaj npr. vneseš za naslov za dostavo? A je možno prevzeti tudi na Opčinah?
Cena dostave je lahko res hecna - 10 EUR za Fernetiče, 45 EuR za Sežano.
padunkl napisal/-a:
a lahko prosim malo bolj podrobno razložiš tole s SDA. Kaj npr. vneseš za naslov za dostavo? A je možno prevzeti tudi na Opčinah?
Naslov za dostavo je v bistvu naslov od enote na primer SDA v Trstu. Moj naslov pa pošiljatelj le pripiše, da potem SDA ve komu to izročiti.
Za dostavo na Opčinah bi za storitev poštno ležeče lahko uporabil samo italijansko pošto - Poste Italiane, saj "privat" kurirji (GLS, SDA, UPS) imajo svoje enote samo v večjih mestih.
Nekje sem pa zasledil, da privat kurirji imajo posebno storitev, s katero se dogovoriš za točno uro in tudi lokacijo dostave - npr. ob 11h na prehodu Fernetiči.
LP
snake napisal/-a:Če ni nategun,se je kar dobro spomnil............................po mojih izkušnjah bo imel kar delo.
Še večji biznis bi pa bil spravljat robo iz USA v SLO.Kajti dosti USA prodajalcev ne pošilja izven USA.Imajo pa dobre cene artiklov. Mislim pa da to počne en zagrebčan.
Samo je še carina vmes
-
kaki design
mamaMicka napisal/-a:saj je tudi domena freeweb, ni najbolj resno, ni pa nujno, da je s tem kaj narobe. Morda pa zbira pakete
Ni nateg in če je freeweb ali gmail, še ne pomeni da stvar ni resna. Koliko super spletnih strani pa poznamo na domačem prizorišču, ki so in še "nategujejo" ljudi? Od raznih bank, gradbenih podjetij, trgovin itd... Uporaba freeweb in gmaila je za vse, ki štartajo s kakšno poslovno idejo zelo dobrodošla, saj je stvar praktično takoj aktivna in brezplačna torej za vse, ki potrebujete takšno storitev, le pogumno.
Saj ne bi rabil mene citirat, ker nisem mislil nič slabega. Vem, da nekaj podjetij dela na freeweb, vendar ob cenah gostovanj zdaj ni več potrebe po tem.
Ker vem, da si ti lastnik tega posla ti želim veliko uspeha! Jaz sicer ne bom tvoja stranka, ker iz Lj mi je blizje do celovca, kot do MB, oziroma ni razlike.
Ker vem, da si ti lastnik tega posla ti želim veliko uspeha! Jaz sicer ne bom tvoja stranka, ker iz Lj mi je blizje do celovca, kot do MB, oziroma ni razlike.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
-
kaki design
mamaMicka napisal/-a:Saj ne bi rabil mene citirat, ker nisem mislil nič slabega. Vem, da nekaj podjetij dela na freeweb, vendar ob cenah gostovanj zdaj ni več potrebe po tem.
Vem, da nisi mislil nič slabega in ja, sem jaz ta, ki nudi to storitev. Stvar je ta, da z družino živim v Grazu in sem vlačil že vse mogoče iz Avstrije za prijatelje in tiste, katerim sem to postal po potrebi, dokler ni vse skupaj preseglo mej. Reultat je bil, da sem rekel, da bom to začel delati kot dodatni zaslužek, registriral dejavnost v A. in sedaj sem na voljo. "Prijatelji" se trenutno čudežno več ne oglašajo. Bomo videli... Lepo se imej.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta