kazen morske policije
Moderatorji: moderator2, moderator
kazen morske policije
Zanima me, če je še kateri dobil kazen in položnico zraven. No bolj kot kaj drugega me zanima kaj se zgodi, če jo ne plačaš.
matjaz80 napisal/-a:pozabil sem dodat da od hrvaške policije. Verjetno imajo vse shranjeno v računalniku in bi ob naslednji kontroli ugotovili, da nisem plačal.
Po moje ne bodo čakali na naslednjo kontrolo, ampak boš kar domov dobil lepe pozdrave. Izterjava kazni med državami EU laufa, zato ne računaj preveč, da se boš izvlekel. Mene je pred kratkim v Italiji ustavila prometna policija in ker sem doma pozabil vozniško, sem moral na mestu plačati 40€ kazni, pa v roku 8 dni sem moral prinest pokazat vozniško na eno od italijanskih policijskih postaj (kar sem že naslednji dan tudi storil). Ker pa je očitno italijanska birokracija podobno učinkovita, kot slovenska, sem pred dnevi domov dobil nalog za plačilo dodatnih 430€, ker kao nisem prinesel pokazat vozniške... In zdaj se zaje.avam z dokazovanjem, kličem in pošiljam maile na sto koncev, drugače bom še ob 430€
2009 sem v Puli prekoračil 10-15 min parkiranja. Seveda sem dobil listek mestnega redarstva in ne policije. Obvestili so me naj v izogib sankcijam plačam na mestni blagajni cca. 7 kun. Seveda, da nisem plačal sem pa zato letos 13 € plus 50 € odvetniških storitev za posredovanje v Sloveniji. Kazen sem preplačal za 630%.
V mojem primeru policije sploh zraven ni bilo.
Poznam primer, da je moral tujec na mejnem prehodu poračunati kazen predno je lahko zapustil državo v kateri je gostoval.
Kakorkoli obrneš ti ne uide. Čim prej plačaj saj boš s tem prihranil kak euro.
V mojem primeru policije sploh zraven ni bilo.
Poznam primer, da je moral tujec na mejnem prehodu poračunati kazen predno je lahko zapustil državo v kateri je gostoval.
Kakorkoli obrneš ti ne uide. Čim prej plačaj saj boš s tem prihranil kak euro.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Zelo zanimive izkušnje.
Jaz sam sem dobil kazen leta 2007 v Valenciji (Španija) za nepravilno parkiranje - 90€. Nikoli plačal, nikoli ni ničesar prišlo za menoj v Slo. Leta 2010 Kazen za nepravilno parkiranje na Sardiniji, mislim da 43€. Celo poiskal naslov, kjer bi se to poračunalo, a ker so bile večerne ure okoli 23:00 je bila "kasa" zaprta. Tako nisem plačal in pozabil na vse skupaj. Je bilo pa zanimivo pred vstopom na trajekt. Pri pregledu dokumentov in karte, naju je prijazni policaj lepo usmeril na stran. Pobral dokumente in izginil za kakšno uro. Seveda sva takoj pomislila na neplačano kazen. V glavi že pripravljal izgovore in opravičila, ko se po kakšni uri prikaže nazaj. Naju lepo vljudno pozdravi, vrne dokumente, se zahvali in želi prijetno pot domov. Tako, da zakaj sva eno uro čakala še danes ne vem. (so nama prekršek namerno spregledali?) Položnica ali česa podobnega za menoj v Slo ni prišla.
Na Hrvaškem srečanja s policijo ali redarji nisem imel.
LP, jk
Jaz sam sem dobil kazen leta 2007 v Valenciji (Španija) za nepravilno parkiranje - 90€. Nikoli plačal, nikoli ni ničesar prišlo za menoj v Slo. Leta 2010 Kazen za nepravilno parkiranje na Sardiniji, mislim da 43€. Celo poiskal naslov, kjer bi se to poračunalo, a ker so bile večerne ure okoli 23:00 je bila "kasa" zaprta. Tako nisem plačal in pozabil na vse skupaj. Je bilo pa zanimivo pred vstopom na trajekt. Pri pregledu dokumentov in karte, naju je prijazni policaj lepo usmeril na stran. Pobral dokumente in izginil za kakšno uro. Seveda sva takoj pomislila na neplačano kazen. V glavi že pripravljal izgovore in opravičila, ko se po kakšni uri prikaže nazaj. Naju lepo vljudno pozdravi, vrne dokumente, se zahvali in želi prijetno pot domov. Tako, da zakaj sva eno uro čakala še danes ne vem. (so nama prekršek namerno spregledali?) Položnica ali česa podobnega za menoj v Slo ni prišla.
Na Hrvaškem srečanja s policijo ali redarji nisem imel.
LP, jk
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
matjaz80 napisal/-a:pozabil sem dodat da od hrvaške policije. Verjetno imajo vse shranjeno v računalniku in bi ob naslednji kontroli ugotovili, da nisem plačal.
Tudi mene zanima. So me ustavili na morju pa sem dobil 1.000 kun kazni in 500 kun za stroške postopka. Sem pa se odločil da bom riskiral;če me kje vržejo v računalnik bom rekel da je papirje odnesel veter, da sem imel namen plačati pa da nisem mogel
Al pa da je svizec v njih zavil čokolado
Fantje ni se za hecat, tudi jaz sem dobil od slovenske odvetniške pisarne izterjavo za neplačano parkirnino na hrvaškem
Fotru so pa za kao glisiranje preblizu obale (Slatinica-Olib) kar probrali papirje in ko je prišel z dokazilom o plačilu na kapetanijo v Novaljo, jih je dobil nazaj
Fantje ni se za hecat, tudi jaz sem dobil od slovenske odvetniške pisarne izterjavo za neplačano parkirnino na hrvaškem
Fotru so pa za kao glisiranje preblizu obale (Slatinica-Olib) kar probrali papirje in ko je prišel z dokazilom o plačilu na kapetanijo v Novaljo, jih je dobil nazaj
https://medisken.si
Tudi jaz sem dobil kazen zarani glisiranja preblizu obale. Sicer tam je neposeljeno in nikoli nobenga kopalca. Glisiral sem med otokom in otočkom, kjer je samo svetilnik, kjer vsi glisirajo in sem bil med nekatero peščico čolnov srečnik v "raciji". Morje med otokoma je cca 50m in ne bom rekel, da nisem bil v prekršku a vseeno je to bolj kot ne polnjenje proračuna, ker nisem nobenga ogrožal. Obravnavajo pa te kot da bi glisiral med kopalci.
AS napisal/-a:Saj pravim, bom reskiral. Rekel bom da mi je veter odnesel papirje drugače bi plačal
AS, če slučajno dobiš kazen se takrat ne razburjaj in naj ti tudi slabo voljo odpihne veter.
Pozejdon,
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov