Svetilnik Veruda
Moderatorji: moderator2, moderator
-
dobra_vila
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ljubljana
Svetilnik Veruda
Okoli prvega maja 2008 sem se ponoči vozil do Verude in vas obveščam, da svetilnik (rdeč) ni deloval (tema). Sedaj je mogoče drugače. Toliko v vednost. Vinjeti, ki jo plačamo za celo leto se reče tudi naknada za sigurnost plovidbe - torej delovanje svetilnikov.
lp Dobra vila
lp Dobra vila
Ko sem na dosegu s postajo redno poslušam navtične "oglase" pa sem opazil,da je to povsem običajna stvar. Svetilnike prižigajo in ugašajo, nikakor pa nisem ugotovil zakaj. Še bolj so recimo zanimive "strujomerne stanice" ki plavajo na površini brez svetlobnih oznak,kar pomeni da ponoči...
Taki pač so
lp Iztok
Taki pač so
lp Iztok
Jaz sem ponoči nabasal italjana je brez luči lovil ribe. Ko sva se pogledala od blizu, mi je hotel razložiti, da sem kriv, ker prehitro vozim. Po kratkem verbalnem obračunu sem odpeljal dalje, pa sem naletel na slovenca, enako lovil ribe v popolni temi. Ko sem ga vprašal kako to da nima luči, mi je dejal da je lepa noč.
Po vsem sem obupal in sem šel v prvo luko na "pir".
Po vsem sem obupal in sem šel v prvo luko na "pir".
samo morje !
Jaz sem lani tako brezskrbno vozil ponoči. Skoraj vsako večer smo šli v Biograd na ringišpil (otroci, da ne bo pomote) potem pa ob 23 nazaj, nakaj noči brez zvezd, popolna tema, mirno morje in gas. Mislim, da je po tem kar sem prebral in še tista nesreča s smrtnim izidom lani z mojimi nočnimi vožnjami konec. 
Guma je guma, zaenkrat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov