Internet in NetBook

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

Internet in NetBook

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 03, 2014 21:21

Za uporabo na čolnu sem kupil rabljenega net booka. Vse sicer dela tako kot je treba, po zmogljivosti ustreza, edino ena zadeva pa ni povsem kul.

Računalnik ima vgrajen 3G modul, z mobitel kartico deluje super, zelo pa potrebujem opcijo deljenja te 3G internetne povezave v "ad hoc" brezžični povezavi še enega ali več računalnikov.

Na prenosniku z win 7 ultimate sem to imel in je super špilalo vse, vendar taveliki notebook je za čoln prevelik, pokuri preveč elektrike in tudi škoda ga je.

Ali obstaja kak softver ki bi mi tudi na win 7 starter omogočil ad hoc povezavo in ICS?

Nekih routerjev in teh jajc si res ne želim na čolnu gledat.
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Če Apr 03, 2014 21:29

V omreznih povezavah oznaci obe povezavi (Wwan in wlan) da bosta modro obarvani, nato pa na eno od njih klikni z desnim klikom in izberi "bridge connections"
Se manj stroma bi porabil ce bi za ta namen imel en androidni telefon ki ga spremenis v wifi hotspot.
lp.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 03, 2014 21:40

Ja se strinjam, vendar PC potrebujem za razvoj svojega softverja za manipulacijo s podatki nmea2000 mreže. In ta moja zadeva potrebuje internet oz. lokalno mrežo ker podpira tudi oddaljeno upravljanje (klientski program). Lokalno mrežo za znotraj in blizu plovila, internet pa za iz domače dnevne sobe. Za začetek bo klient ravno tako kot jedro tekel na PC, kasneje pa bo seveda tudi android prišel na vrsto.

Pač iščem najbolj homogeno rešitev v okviru enega samega PC-ja in ničesar drugega.

Pa tudi sicer nimam android telefona trenutno, žena pa mi svojega noče posodit.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Apr 03, 2014 22:03

Ženi povej da...kar je njeno je tud tvoje,kar je pa TVOJE,jo pa jasno nič ne briga..in evo postal si novi lastnik Androida :lol:
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 03, 2014 22:14

No zaenkrat se z androidom sploh nebi obremenjeval.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 03, 2014 22:20

Našu sem en program Thinix WiFi Hotspot, ki je na začetku kao free, oblublja veliko na koncu pa se izkaže da je plačljiv in še crkne takoj ko ga hočeš pognat z blazno uporabno diagnozo: "Unable to Initialize needed components" :shock:

Uglavnem teh stvari se da najt kar nekaj na Googlu, me zanima če se je kdo s tem kaj več ukvarjal in ima izkušnje...
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Apr 04, 2014 00:21

Sem pregooglal podolgem in počez...

Jebeni win7 starter nimajo ICS-ja in pika. V preteklesoti se je baje zadevo dalo nekak nategnit, si v search napisal 'adhoc' in se ti je lepo odprlo dialogno okno in si vse lepo nastavil. Zdaj se to tudi zgodi, vendar se tudi konča z napako "Nimate potrebnih pravic" in to je to. Microsoft je 'napako' odkril in s popravki popolnoma blokiral ICS.

Torej ok... A potem obstaja nek jebeni router na 12V kamor vštekaš sim-ko od Mobitela, vpišeš gesla in zadeva potem DELA? Mater me ras..... Nočem android telefona! Če že, pol napravico ki poskrbi sama za sebe takoj ko štrom dobi. Pa da tudi malo porabi.
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Pe Apr 04, 2014 05:15

Asus mini ruter 330 in neke crke
Cena okoli 40e
V njega piknes 3g usb modem ki ga dobis na cro za 150 gozdnih zivali. Potem pa ruter osvetljuje okolico z wifijem
Sestevek obojega je enak ceni androida ki bi ti delal enako ;)
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Pe Apr 04, 2014 07:17

ali pa si na netbuka namesti tole...
http://virtualrouter.codeplex.com/
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Apr 04, 2014 11:57

Hvala elbarto za tole zadevo. Sem namestil, vendar žal ne deluje. Ni kaj. Ali se sprijaznit s tem kot je, klient vseeno dela, samo ne v lokalni mreži, ali pa tele starter winse dol vrečt in neke crack pro gor dat.

Razni androidi in ruterji so vseeno neprimerni, želim robustno all in one rešitev.

LP
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Apr 04, 2014 17:49

Kasaudio, če bo še aktualno, ko se kdaj utegnemo videti (ti, tvoj PC z Win7 starter in jaz) mogoče lahko najdemo, kje ni dovolj pravic in jih damo.

Če ti je zelo pomembno in če je to s pravicami edini problem, bi se moralo dati najti (je nekaj dela, ki ga za Win7 nimam naštudiranega - ostalo pa na ZS).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 07, 2014 23:16

Če rabiš samo wi-fi mrežo imaš polno ruterjev s SIM kartico v veliksoti starih malih mobitelov z mini usb priključkom za napajanje... Enega takega Huawei od VIP-a imam tudi sam. Na bateriji deluje 4 do 5 ur, na napajanju 5V (preko USB) je pa zelo bullet proof rešitev. Se mi še ni obesil do sedaj...
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 10, 2014 09:21

Hvala fantje za vse odgovore.

Sem pa v tem času, ko me ni bilo na forumu prišel do "svojega" androida.
Moram rečt da je škoda vsaka minute, ki jo človek zgubi s klikanjem po windowsih da naštimaš internetno dostopno točko. Na androidu je to res zelo lepo poštimano. In dela kot je treba.

Tako da elbartov nasvet je bil dober. Tudi od ostalih seveda, vendar je meni android v tem oziru najbolj praktičen.

Sem pa sicer pri svojem projektu naredil astronomski napredek, ker že imam delujočo android aplikacijo za to, kar sem prej imel na winsih. In sem tako rešil kar nekaj perečih problemov. Najhujši je seveda poraba elektrike. Vendar je bilo pa tudi potrebno "sprejeti" tudi nekaj kompromisov.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Apr 10, 2014 09:50

Ja pa kje si do sedaj hodil.
Si siguren, da želiš zadevo narediti v win okolju.
Si pomislil na linux?
Ti lahko narediš .exe aplikacijo če jo delaš in daš na zadevo ki jo nucaš linux(vzami debian distribucijo) ki je precej bolj stabilen od win. Da ti .exe dela na linuxu inštaliraš program wine
tudi vse ostale exe zadeve, ki jih morebiti nucaš za tvoj program odpiraš z wine loaderjem.
Android itak bazira na linuxu.
Na ta način sem lani rešil program napisan leta 1997 za win95 in 98(na naslednjih sistemih win ni delal več) so iz Jožefa Štefana prišli gledat, ker ni mogel verjet da dela.
Ne da dela, dela bolje kot je na win kdajkoli delal ker so ze z linuxom odprle dodatne možnosti in so določeni postopki pri inštalaciji poslali bolj enostavno kot prej.
LP
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 10, 2014 09:57

Se strinjam cibro, ampak js mam predvsem veliko opravka s strojno opremo. Tu pa ima vsak sistem svoje in uporabiti je treba tisto kar je na razpolago in tudi cenovno pije vodo.

Se tudi strinjam, da sem kar dolgo "hodil". Kakorkoli že, sedaj lahko razvijam aplikacije na:

- windows
- OSX
- Linux
- iOs
- Android

In to je za mene dovolj.

Nek moj exe program (npr. procesor za ozvočenje) pa nima teorije da dela v linuxu če hardware nima driverja za za linux. Ne vem tudi kako je z okenskimi aplikacijami in njihovo grafiko na linuxu.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov