avto
Moderatorji: moderator2, moderator
avto
Zedeva sicer ne spada pod plovila, pa vendar, danes , ko sem svoje vozilo po cesti peljal 110 in spustil gas je prisel sprva v rahlo tresenje pitem pa v mocno resonanco tudi ko sem stisnil sklopko in je treslo vedno bolj, vse do ustavitve vozila. Potem sem speljal in vozil nič. Nazaj grede se je vse ponovilo, ceprav na obratomerju ni nihanj, kolesa so privijacena in centrirana. Kaj bil vzrok?
Nazadnje spremenil kocka, dne To Mar 17, 2015 08:00, skupaj popravljeno 1 krat.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Avto je hyundai Tucson bencin 2.0, zanimivo je da to, da sprva začne čisto malo potem pa vedno bolj tako da misliš da ga bo kar raztrgalo.
Ko se pa umiri (ustaviš) in spelješ pa nič in vse normalno. V bistvu pride do tega ko pri večji hitrosti odvzameš gas. Gume so centrirane in drugače ne tresejo čeprav občutek je pa podoben kot bi imel 200 gramski kamen v gumi profilu. Sem klical mehanika in pravi da bi znal bit kak element podvozja. 
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Ustrajnik ni 100%.Ali si mogoče in kdaj menjal zobati jermen.Kajti če si ga in ti mojster ni dobro zmontiral protivibracijsko utež,takoj nazaj,ker ti lahko uniči motor.Vzrok kot si ga opisal,ne pride iz podvozja,ker se je to pojavilo iznenada in ker po ponovnem speljevanju se stvar umiri.
mašinfirer
ko sem stisnil sklopko in je treslo vedno bolj, vse do ustavitve vozila.
Sklepajoč po tem stavku, bi jaz rekel da ni vztrajnik, saj so vrtljaji motorja padli na prosti tek. Tresenje je pa prenehalo šele po ustavitvi koles. Jaz bi defenitivno preveril vse v zvezi z povozjem.
Se pa da vztrajnik enostavno izločit, ko bo spet potreslo menjalnik v prosti tek in ugasnit motor, če še trese ni vztrajnik.
Seveda pa se zavedati da ni servo zavor in volana!
Mato 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov