Planica
Moderatorji: moderator2, moderator
Planica
Matr, a ste vsi na morju ali kaj?
Bravo, naši orli! Vse spoštovanje pa tudi vsem ostalim, ki si upajo spustiti po velikanki.
Lp hrast
Bravo, naši orli! Vse spoštovanje pa tudi vsem ostalim, ki si upajo spustiti po velikanki.
Lp hrast
.
Do Planice in njenih prireditev imam zelo pozitiven odnos. Tam sem bil prvič na otvoritvi velikanke, leta 1969.
Kdaj je bilo to? Takrat, ko so šole ob sobotah še imele pouk!
Rekordi so padali kot domine.
Bjørn Tore Wirkola, Norveška:
.... leta 1969 pa na Letalnici bratov Gorišek s 156 in 160 metri, rekord pa je bil še pred koncem tekme izboljšan.....
Jiří Raška, Češkoslovaška:
... leta 1969 pa je v Planici dvakrat postavil svetovni rekord v smučarskih skokih, s 156 in 164 metri...
Manfred Wolf,
Nemška demokratična republika, 165m ....
Skoraj ni minila večja skakalna prireditev, da je nisem obiskal.
Se še kdo spomni prireditve Memorjal Janeza Polde?
.....tekmovanje je potekalo med leti 1965 in 1978 na veliki in srednji skakalnici....
In še mnogo tega.
V Planici sem bil v četrtek. Saj veste, četrtek je naš dan. Dan mladih in brez alkohola.
Lep dan je bil, lepa naprava, impozantna, več kot 40 poletov preko 200m, zelo pozitivno vzdušje, ...... samo na morju se počutim podobno.
Vse čestitke našim, za včerajšnji in današnji uspeh.
LP
.
Do Planice in njenih prireditev imam zelo pozitiven odnos. Tam sem bil prvič na otvoritvi velikanke, leta 1969.
Kdaj je bilo to? Takrat, ko so šole ob sobotah še imele pouk!
Rekordi so padali kot domine.
Bjørn Tore Wirkola, Norveška:
.... leta 1969 pa na Letalnici bratov Gorišek s 156 in 160 metri, rekord pa je bil še pred koncem tekme izboljšan.....
Jiří Raška, Češkoslovaška:
... leta 1969 pa je v Planici dvakrat postavil svetovni rekord v smučarskih skokih, s 156 in 164 metri...
Manfred Wolf,
Nemška demokratična republika, 165m ....
Skoraj ni minila večja skakalna prireditev, da je nisem obiskal.
Se še kdo spomni prireditve Memorjal Janeza Polde?
.....tekmovanje je potekalo med leti 1965 in 1978 na veliki in srednji skakalnici....
In še mnogo tega.
V Planici sem bil v četrtek. Saj veste, četrtek je naš dan. Dan mladih in brez alkohola.
Lep dan je bil, lepa naprava, impozantna, več kot 40 poletov preko 200m, zelo pozitivno vzdušje, ...... samo na morju se počutim podobno.
Vse čestitke našim, za včerajšnji in današnji uspeh.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Čestitke Juriju za zmago.
Čestitke vsem orlom.
Česitke Janusu, brez katerega uspehov ne bi bilo.
Čestitje Prevcu za vse presežke.
Čestitke Gorišku za izjemen objekt.
Čestitke vsem slovencem v Panici ta vikend, za podporo.
Čestitke našemu mirante-ju za strokovmo delo.
Čestitke vsem volonterjem, ki so pri pomogli k uspehu
Čestitke še vsem, ki sem jih nenametno izpustil in so zasužni za uspeh!
Kar pa se tiče moštvene taktike današnje tekme pa imam (žal) svoje mnenje.
Čestitke vsem orlom.
Česitke Janusu, brez katerega uspehov ne bi bilo.
Čestitje Prevcu za vse presežke.
Čestitke Gorišku za izjemen objekt.
Čestitke vsem slovencem v Panici ta vikend, za podporo.
Čestitke našemu mirante-ju za strokovmo delo.
Čestitke vsem volonterjem, ki so pri pomogli k uspehu
Čestitke še vsem, ki sem jih nenametno izpustil in so zasužni za uspeh!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
tkole je bilo

Nazadnje spremenil odojk1975, dne Ne Mar 22, 2015 20:19, skupaj popravljeno 3 krat.
Lp,Peter
tomaz_slo napisal/-a:kr en napisal/-a:
Fantje skačejo za denar, ne za hobi....
Še enkrat. Spoštovanje do do vsega vloženega dela.
Še enkrat. Vse čestitke za vse fantastične rezultate.
Ampak...
Še enkrat. Navkljub vsem. B'lo je super!
Če smo glih v smučarski temi. Čestital bi tudi Tini za fenomenalne uspehe in Jakovu za naslov svetovnega prvaka in vse rezultate v tej sezoni.
Pa še in še. Vseh uspehov alpincev in nordijcev tu enostavo ne moreš našteti.
Iz športnega vidika pa ... Brez besed. Bolj papeško od papeža.
Še enkrat. Ćestitke!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
sova napisal/-a:kr en napisal/-a: To se avstrijcem, nemcem, ... ne more zgodit. Itak pa smo mi bolj papeški od papeža. Sam zme'r na konc' ta kratko ptegnemo.![]()
Stem se strnjam tudi jaz. Vseeno pa čestitke vsem.
Se pa lohk japoncem (morda japonska/samurajska mentaliteta)
al pa so nemci šlirencaverja kupil...
Drugace pa nepozabna Planica 2015
Vsakdo ima lahko svoje mnenje o skakanju naših fantov ta teden v Planici.
Jaz vem, da so skakali odlično in vključno s Petrom nekajkrat presegli samega sebe.
Smučarski skoki so individualen šport in na tekmi ni taktiziranja. Tu ni nobene primerjave z ekipnimi športi kot so igre z žogo ali npr. kolesarstvo, kjer se posameznik podreja kolektivu.
V skokih so si tekmeci tudi tekmovalci znotraj iste ekipe. Vsakdo tekmuje po svojih najboljših močeh. Naši fantje se med seboj spodbujajo in vzdušje med njimi je v primerjavi z drugimi ekipami nadpovprečno dobro.
Jaz trenerja, ki bi mi rekel, naj skočim slabše, da bo nekdo drug pred menoj, ne bi nikoli več v življenju niti pogledal, niti pozdravil. Janusu kaj takšnega nikoli ne bi prišlo na pamet in prav je tako.
Vsaj toliko, kot si Peter želi skočiti najboljše in vse premagati, si tudi Jurij želi leteti dlje od vseh ostalih.
Izgubljeni kristalni globus pa se morda že jutri obrne v dobljenega.
Jaz vem, da so skakali odlično in vključno s Petrom nekajkrat presegli samega sebe.
Smučarski skoki so individualen šport in na tekmi ni taktiziranja. Tu ni nobene primerjave z ekipnimi športi kot so igre z žogo ali npr. kolesarstvo, kjer se posameznik podreja kolektivu.
V skokih so si tekmeci tudi tekmovalci znotraj iste ekipe. Vsakdo tekmuje po svojih najboljših močeh. Naši fantje se med seboj spodbujajo in vzdušje med njimi je v primerjavi z drugimi ekipami nadpovprečno dobro.
Jaz trenerja, ki bi mi rekel, naj skočim slabše, da bo nekdo drug pred menoj, ne bi nikoli več v življenju niti pogledal, niti pozdravil. Janusu kaj takšnega nikoli ne bi prišlo na pamet in prav je tako.
Vsaj toliko, kot si Peter želi skočiti najboljše in vse premagati, si tudi Jurij želi leteti dlje od vseh ostalih.
Izgubljeni kristalni globus pa se morda že jutri obrne v dobljenega.
Meni sploh ni jasno o kaki taktiki govorite?
A o tej, da četrtemu po prvi seriji naročiš, da ne bi slučajno zmagal? Dajte no, saj se bo še kdo smejal takšnim izjavam.
Sploh pa ne vem kdo bi bil tako pogumen, da bi tak polet šel krajšat na recimo 220m?? To je karta za bolnico "u direkt"!
Peter je/bil boljši celo sezono. Tudi v Planici, saj je imel do danasnje tekme 2 zmagi in rekord skakalnice. Ni mi žal, da je Jurij zmagal, žal mi je, da Šlirencaver ni preskočil Freunda in tako je Peter ostal brez skupnega sestevka. Izjavo o taktiki pa itaq lahko da samo prepotenten Avstrijc.
Da Peter ni zmagal si je žal kriv sam. Po mojem je imel vse pogoje pa se pač ni izslo.
Pa nisem Slovencelj, da komu ne bi privoscil, ker sem dejansko žalosten za Petra, ker sem danes v prvi vrsti navijal za njegov globus, pa čeprav sicer navijam za Jurija, sploh na poletih.
A o tej, da četrtemu po prvi seriji naročiš, da ne bi slučajno zmagal? Dajte no, saj se bo še kdo smejal takšnim izjavam.
Sploh pa ne vem kdo bi bil tako pogumen, da bi tak polet šel krajšat na recimo 220m?? To je karta za bolnico "u direkt"!
Peter je/bil boljši celo sezono. Tudi v Planici, saj je imel do danasnje tekme 2 zmagi in rekord skakalnice. Ni mi žal, da je Jurij zmagal, žal mi je, da Šlirencaver ni preskočil Freunda in tako je Peter ostal brez skupnega sestevka. Izjavo o taktiki pa itaq lahko da samo prepotenten Avstrijc.
Da Peter ni zmagal si je žal kriv sam. Po mojem je imel vse pogoje pa se pač ni izslo.
Pa nisem Slovencelj, da komu ne bi privoscil, ker sem dejansko žalosten za Petra, ker sem danes v prvi vrsti navijal za njegov globus, pa čeprav sicer navijam za Jurija, sploh na poletih.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost