SR 290 napisal/-a:Brez veze je delat izjemo in v tem primeru pljuvat po nekom, ki poleg ostalega sploh ni organ pregona.
Prepričan sem, da veliko morjeplovcev ve kako birokratsko in neživljensko na osnovi "seminarskih nalog" in ne realnega stanja se delijo subvencije, kaka butalščina je pri pridobivanju kreditov pri bankah, ki so le še hranilnice, kake bučke tolče sodstvo, kako zavožen je javni sektor v celoti (Sistem, ne ljudje.) in še marsikaj bi se našlo, tako da nima smisla enega izluščit, ter ga križat. Če jih bo dobil po betici se bo lepo oprijel stare dobre birokratske ki pravi, manj delaš, manj problemov boš imel in potem nihče več ne bo registriral plovila.
se delno strinjam, sistem je izprijen in zakompliciran do konca, vse diši po potrebi nove reorganizacije, ki pa je ne bo lahko izpeljati saj smo Slovenci, koliko r nas je še ostalo v tej državi vse preveč pasivni in se ne znamo organizirat, medtem so nam ukradli vse kar se je dalo, celo državo.
V petek, 03.07 sem bil na kapitaniji v Piranu, predhodno sem se moral naročiti, ker je domnevno strašna gneča. V bistvu sem bil naročen ob 9ih, pa ni bilo razen ene registracije gumenjaka nikogar, v sprejemni pisarni dva mandeljca in ena punca, po mojem kaka študentka.
Ob 9,35 sem bil že na vrsti, vse je potekalo gladko in brez težav. Res pa da se za to ni bilo potrebno naročiti...vsaj po mojem ne, ker sem potem še kako uro sedel preko ceste in v pisarno ni vstopil niti eden... torej kvazi gužva in potreba po več zaposlenih.
In tako je pri nas vsepovsod. Na Upravni enoti me pričakajo 3 osebe v sprejemni pisarni in ko hočeš overit podpis imajo vse 3 naenkrat malico. Zakaj? Ker sistem to omogoča. V tovarni se to ne bo zgodilo. Za tekočim trakom tudi ne... V trgovini na blagajni tudi ne...
Zakaj? Ker sistem tega ne dovoljuje.
Torej tisti, ki plačujemo javno upravo si tega ne moremo privoščit, medtem, ko tisti, ki od nas prejemajo naše žulje v obliki plače si to lahko privoščijo.
Toliko!