Kamp Njivice

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

Kamp Njivice

OdgovorNapisal/-a ljubo » Po Avg 24, 2015 18:38

V tem poletju sem šel na obisk v kamp v Njivicah k prijateljem. Avto sem pustil pred vhodom v kamp na nihovem pakirišču. Prejšnje leto sem ga tam pustil pa me je nočni čuvaj opozoril, da moram avto pustit vni, kajti opolnoči je bil vhod zaprt. No namena nisem imel ostati toliko časa. Odpravim se k prijateljem na pijačko pa malo debate. Čez nekaj časa pride uslužbenec kampa in nam pove, da moramo plačat kazen 300 kuniča ker se nismo prijavili na recepciji. Brez kakega dogovora oziroma opravičila, da nismo vedeli. Sveda revež je pokasiral kr nekaj krepkih. Direktor se seveda na klice ni odzval skratka nastala je prava štala. Vendar se je zadeva zaključila in odšli smo vsak svojo pot. In vendar ni bilo konca. Po kakem tednu dobi kolegica iz kampa na domač naslov kazen zaradi nepristojnega obnašanja v kampu in to zopet 300 kuniča. Direktor seveda ni znal pojasnit ne kdo ne kaj, ko ga je pobarala zakaj tako.
Da bi bila mira polna sva včeraj zopet šla na obisk. Na kapiji se prijavila, da greva na obisk in glej zlomka. Samo dve ure čene mormo plačat kot da smo celi dan v kampu. Ko smo povedali h komu gremo potem pa so rekli da može malo više tamo ostati.
Tako da boste vedeli kako izgleda in ne boste presenečeni, če vas kajtakega doleti v Njivicah.
pomisli in zgodilo se bo
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Avg 24, 2015 19:44

Ljubo, takšna je žal praksa v veliko kampih.. Je pa res da so velikokrat tako zastraženi, da ne moreš v kamp brez prijave.
Tudi v veliko marinah se ne moreš več sprehajati po pomolih, če nimaš veza v najemu.
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Po Avg 24, 2015 19:48

Naj jih kar imajo. Če bi jst bil tako bi se počutil kot na Dobu.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Avg 24, 2015 20:21

Tako je že v večina kampih. Hvala bogu!

V kampu je celotna infrastruktura ki nekaj stane. Topla voda sanitarije elektrika, urejanje plaž... kamp je seveda profitna organizacija in teh stoškov ne bodo nosili sami, ampak jih prenesejo na uporabnike kampov. Uporabnhk pa si tega seveda ne želi. Tudi večina marin ima zaklenjene wcje, plaž pa ponavadi nima :)

Brez nadzora bi bil tam hitro teksas.

Zanimivo je, da so vedno prizadeti tisti ki jih to doleti. Uporabniki kampa pa ponavadi ne. Torej je to prava stvar.

P.s. ljubo pa vsekakor ne leti zadji stavek nate... bolj na tiste ki bi še kampirali radi zastonj.

Pss če ne bi bilo tega bi se uporabniki pocutili kot v dobu ker bi čakali na tuš pa vc itd... ne vem zakaj bi se počutili kot na dobu
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Po Avg 24, 2015 20:34

MM mogoče imaš prav. Prav je da skrbijo za red ne vem pa kako te lahko oglobijo. Ne vem kdo jim daje to pravico.
Da to ne zdrži so pa dokaz drugi kampi, ki tega nimajo. No če imajo pa že ta pravila naj jih takoj na vhodu obesijo. Na žalost pa obal ne morejo zapreti in tako se vsi sprehajajo. Pa še to me ne bi motilo bolj me moti njihova aroganca in pristop. V Klimnem je privat kamp res mali ampak prijazen urejen z kup prostora. Tam te nihče ne vpraša kaj delaš v kampu. Še lepo te pozdravi in te ogovori. Kup prostora so porabili za bazen in plesišče ter vsak večer muzika. Kar pa ima izredno lepo je pa vsak četrtek pogosti uporabnike kampa z ribami in kozarcem pijače. Pa tudi če se kak pomeša vmes se sploh ne jezi. Pa tudi nisem še videl kampa, ki bi ti omejeval čas obiska. In na koncu pri Šibeniku je hotelsko naselje kjer se lahko kmot sprehajaš po komplaksu z velikoooooo infrastrukture in imaš kaj videti. In to te noben ne vpraša po ničemer.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Avg 24, 2015 20:37

mamaMicka ne pretiravaj. A v hotelu se tudi prijaviš, ko greš s kolegico, ki je tam na počitnicah, na kavo ali pa pogledat sobo?
Morjeplovci smo si izborili poenostavljene postopke glede posadk in obiskovalcev na barkah in končno lahko zapeljem prijatelje na kopanje brez crew liste, ne vem zakaj bi v kampu s tem komplicirali.
Švercerje se v kampu lovi zjutraj, ko zlezejo iz svojih postelj, ne pa na večerni čajanki s prijatelji.
Kamp res nekaj stane ampak kakršne so pa cene kampiranja v zadnjem času se pa čudim, sa sploh še kdo hodi tja.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Avg 24, 2015 21:22

Tema o kateri se da veliko razpravljati. Kampi pa so ponavadi polni. Sam sem bil 14 let pavšalist. Običajno so plaže v kampih 100x lepše od mestnih in predstavljanje si kako bi bilo, če bi lahko prosto vstopal kdorkoli...
Primerjava s plovilom je čisto mimo.
Me pa zanima zakaj nekateri kampi lahko zaprejo obalo, drugi pa ne?
Uporabniški avatar
Dado
Kapitan fregate
Kraj: ~ Prlekija ~

OdgovorNapisal/-a Dado » Po Avg 24, 2015 21:31

Jaz sem bil prejšnji teden v Njivicah (ne v kampu), pa moram povedati da sem hodil vsaki dan v kamp in na plažo pod kampom...
pa moram povedati da so bili zelo prijazni in pozitivni, brez kakršnih koli težav....

To je pač moja izkušnja z kampom Njivice :D
~ Eli ~
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Avg 24, 2015 21:32

Razumem da nimajo pravega odnosa. Vidva očitno ne kampirata in si ne predstavljata najbolje kako težko je to kontrolirat. V našem kempu je tudi omejitev 2 uri za obiske in vem še za 3 v bližnji okolici.
V hotelsko sobo nikjer ne mores iti po propisima. Sem spal že v mučo hotelih in ponavadi sam zato berem hišne rede :)

Ni fora da ne smeš biti na obisku. Fora je v tem ker na koncu vsi hodijo na obisk, čeprav se gredo samo kopat pa tuširat pa še kaj ukrast usput... in to cele familije. Tako je bilo meni razloženo. Jaz še za noben i isk nisem plačal pa so bki po cel dan. Res pa grem na recepcijo rečt da gredo res k meni pa ni nobenega problema.

Pa pejmo k marinam... kje so odklenjeni wcji? Jaz jih poznam zelo malo pa sem med tistimi ki so jih ze veliko obiskali...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Avg 24, 2015 21:35

tomaz_slo napisal/-a:Tema o kateri se da veliko razpravljati. Kampi pa so ponavadi polni. Sam sem bil 14 let pavšalist. Običajno so plaže v kampih 100x lepše od mestnih in predstavljanje si kako bi bilo, če bi lahko prosto vstopal kdorkoli...
Primerjava s plovilom je čisto mimo.
Me pa zanima zakaj nekateri kampi lahko zaprejo obalo, drugi pa ne?

Koncesija. Ce kraj ali mesto nima drugega kopalisca ponavadi ne dodeli koncesije kampu.
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » Po Avg 24, 2015 21:53

MM popolnoma se strinjam s tabo.Kamp določa pravila.Nobeden te ne sili,da jih sprejmeš.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Avg 24, 2015 21:53

Sem še iz časov, ko je bilo kampiranje nacionalni šport tako da nekaj švercerskih izkušen še imam 8) ampak tisti časi so mimo in zdaj vsakega sumit da je kriminalec je poslovno zgrešen pristop, če že ne še kaj drugega. "Najraje" imam table na vhodu v kemp ali hotel, ki opozarjajo kaj se ne sme. :evil: :shock: Še pred Dobrodošli, kaj vam lahko ponudimo :wink: .

Govorili smo o obiskih in spanju, ne o plažah. To je druga zgodba in tu je razumljivo, da se ne more cela Pula hodit kopat v Stupice.
Je pa recimo konkretno v Premanturi nastala težava s bližnjimi plažami v kempih, ko so tam zgradili mnogo apartmajev in se je količina gostov potrojila.

Ampak obiski na pijačko ali dve ne bi smeli biti problematični.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Avg 24, 2015 22:02

Straško: Če grem k Japetu na travarico, moram na recepciji pustiti osebni dokument. Še dobro da ni treba pihati ob odhodu.. :wink:
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Avg 25, 2015 00:06

No, kar se tiče Vrsarja in bližnjih kampov.. Koversada, Petalon, bivši Turist..ob obali po peš poti brez problema vstopiš v kamp, tudi na plaži te nihče ne preganja. Včasih, 10+ let nazaj, so to bolj strogo kontrolirali in dnevnim kopalcem celo pobirali vstopnino. Tega ni več. Isto v kampih proti Poreču, Bijela Uvala, Zelena laguna..ob obali prost vstop, le z avtom ti "težijo", pa še to nekje če rečeš da greš na obisk, ti ne vzamejo niti osebne.
Je pa res, da v tem delu ni nekega norega zaledja turistov, ki bi navalili v kampe na kopanje, saj je plaž dovolj.
So pa recimo v Valalti precej bolj "fašistični", tako da je očitno odvisno od kampa do kampa. Je pa to res malo zgrešen pristop.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Avg 25, 2015 07:05

Kot je že Dado povedal v kamp lahko prideš s spodnje strani in te ne bo nobeden vprašal po nobeni stvari.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov