DVB-T antena
Moderatorji: moderator2, moderator
DVB-T antena
Pozdravljeni!
Za avtodom bi potreboval dobro in cenovno ugodno anteno. Katero priporočate? Zaželjeno je, da je 360 stopinjska. Potujemo predvsem po hrvaški. Hvala!
Za avtodom bi potreboval dobro in cenovno ugodno anteno. Katero priporočate? Zaželjeno je, da je 360 stopinjska. Potujemo predvsem po hrvaški. Hvala!
In kakšna je razlika med navadno Analogno in DVB-T ?
To resno sprašujem, zato ker vem, da so trgovci to na veliko promoviral nekaj let nazaj ob prehodu na MPEG 4, pa tega žal nisem nikoli osvojil. Človek, ki že celo življenje montira sprejemne naprave na strehah, tudi ni vedel pojasniti razlike v praksi...
Pri stari mami, so bile vedno problemi pri pridobivanju kanalov na Multipleksu C, potem sem montiral navadno 30 let staro analogno anteno z dobitkom cca 10dB pa sem ujel tudi Multiplex C..., poprej sem kupil v trgovini neko ultra super digitalno anteno s probitkom 50db, (Z možnostjo reguliranja) pa nikakor nisem uspel ujeti Multipleksa C.
Žal se na zadeve premalo spoznam, da bi lahko dal konkretne zaključke, če je kdo na forumu, ki se bolj spozna na to tehnologijo, ki bi bil pripravljen zadeve razložiti bi bilo odlično.
To resno sprašujem, zato ker vem, da so trgovci to na veliko promoviral nekaj let nazaj ob prehodu na MPEG 4, pa tega žal nisem nikoli osvojil. Človek, ki že celo življenje montira sprejemne naprave na strehah, tudi ni vedel pojasniti razlike v praksi...
Pri stari mami, so bile vedno problemi pri pridobivanju kanalov na Multipleksu C, potem sem montiral navadno 30 let staro analogno anteno z dobitkom cca 10dB pa sem ujel tudi Multiplex C..., poprej sem kupil v trgovini neko ultra super digitalno anteno s probitkom 50db, (Z možnostjo reguliranja) pa nikakor nisem uspel ujeti Multipleksa C.
Žal se na zadeve premalo spoznam, da bi lahko dal konkretne zaključke, če je kdo na forumu, ki se bolj spozna na to tehnologijo, ki bi bil pripravljen zadeve razložiti bi bilo odlično.
Hvala na razumevanju
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Re: DVB-T antena
malar200 napisal/-a:Pozdravljeni!
Kaj imaš v mislih s 360 stopinjska?
Usmerjene, ki se jih da obračati 360° (lahko na motorček)
- Te omogočijo, da 'pociljaš' en oddajnik in že (usmerjena) antena zanemari druge, ki so za sprejem s oddajnika, ki ga želiš, sicer motnja.
Res pa to pomeni, da je treba vsakič, ko se ustaviš in hočeš gledati TV, usmeriti k oddajniki oziroma poiskati signal.
Primer take za €35 na Bolhi - jaz bi poklical
Druga zgodba bi bila prava 360° antena
- Ta sprejema iz vseh smeri (Ground Plane oziroma GP).
Primer take je tista za radijsko postajo (pa AIS ipd.) na barki.
Ampak pri TV bi pač s tako zajel signale (vključno z vsemi motnjami ) iz vseh smeri, s čimer bi bilo pač nekako treba opraviti...
Lahko da bi bilo potem potrebno filtrirati motnje, recimo signale mobitelov, zlasti če je kje bazna postaja mobitela daleč od kakega kampa in mora kup mobitelov oddajati z večjo močjo (to je takrat, ko na mobi kaže oznako za šibek signal).
Za TV v avtodomu, kjer domnevam, da se gleda TV le, ko stojiš, vsaj zame ta druga različica ne bi imela smisla.
Se pa da (mislim da je v taki škatli nekaj anten usmerjenih v razne smeri). Mislim, da stane pasivna različica (uporabna, kjer imaš dovolj močan signal) 'čez prst' okrog €50, aktivna (z vgrajenim ali v kompletu z ojačevalcem) pa ok. € 100).
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Hvala za odgovore. Glede na zgornje odgovore, se bom najbrž odločil za sledečo:
http://www.antene-zupancic.si/karavan-a ... p-912.html
http://www.antene-zupancic.si/karavan-a ... p-912.html
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Niti najboljša omnidirectional antena, ki ima vgrajen le dipol izračunan na sredini frekvenčnega področja DVB-t ni niti približno tako kvalitetna kot recimo log periodic širokopasovna antena izračunana za celotno frekvenčno področje 470-862 MHz, še posebej, če ignoriramo spodnji frekvenčni pas 174-230 MHz kateri se tako ali tako opušča. Take antene in v taki obliki, da bi jo bilo možno lepo vgraditi v navtiki še nimamo. Klasično mini log periodic sem rahlo predelal in sprejemam TV tudi tam kjer mi na vrhu jambora omnidirectional ne deluje.
Evo nabavil sem tole:
http://www.ebay.de/itm/Aktive-DVB-T-Run ... Swll1W0JHg
Cena zelo ugodna. Montaža je bila enostavna, vse priloženo. Iz prve sem ulovil 14 SLO kanalov
http://www.ebay.de/itm/Aktive-DVB-T-Run ... Swll1W0JHg
Cena zelo ugodna. Montaža je bila enostavna, vse priloženo. Iz prve sem ulovil 14 SLO kanalov
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti