Deratizacija prikolice / čolna

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

Deratizacija prikolice / čolna

OdgovorNapisal/-a salesky » Sr Sep 14, 2016 08:29

Pozdravljeni,

Ali kdo slučajno ve ali se da dobit plinsko jeklenko za deratizacijo zaprtih prostorov? Ali je to samo za "profiče"?

Letos bom prvič zimoval počitniško prikolico na morju in sem slišal, da obstaja nek deratizacijski plin ki ga lahko zapreš v prostor in pobije ves mrčes, pajke itd..
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Sep 14, 2016 09:12

.

Na splošno se delajo-dogajajo tri stvari v vezi uničevanja glodalcev, mikroorganizmov, insektov.

Deratizacija, za uničenje glodalcev
dezinsekcija, za uničevanje insekktov,
dezinfekcija, za uničevanje mikroorganizmov.

Kar veliko bi se dalo pisat o tem.

Plinjenje se izvala samo v zelo zaprtih prostorih, kjer ostale tehnike ne pridejo v poštev. Avioni, razni razvojni laboratoriji, server sobe, .... kjer bi z apliciranjem tekočih strupov napravili veliko škode in podobno. Pa še plin pride povsod v vsako špranjo, po razpoki navzgor, ....

Mora pa biti prostor skoraj hermetično zaprt. Tehniko plinjenja izvajajo zelo redko in res samo profiči. Pa še to zelo redko.

Če vse živo pocrka , bi ti kupil kar v prosti prodaji????

In kaj te toliko motijo te male živalice?

Lepo vse počisti, ostanki hrane kot so drobtinice, prah od moke, nekaj kristalov sladkorja, ... so prava krmišča za "moteče" insekte.

Spomladi pa zopet čiščenje-osveževanje in to je to.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Sr Sep 14, 2016 09:18

Hvala za odgovor.

Nebi pač rad, da se mi naselijo na polno noter kakšni pajki itd...

To kar si predlagal glede čiščenja mi je jasno, rad bi samo čimbolje pripravil prikolico na zimovanje, da nebom mel spomladi noter živalskega vrta :D

Do sedaj sem vsak mesec pošprical z BioKillom kjer so razne špranje in kjer sem zasledil mravlje, bom sedaj tudi pa upal na najboljše :)
minek
Kapitan fregate
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a minek » Sr Sep 14, 2016 10:46

Jaz uporabljam neopitroid v prostoru pa potem pri vsakem odhodu zakurim še dve spirali za boljši občutek, če to slednje kaj deluje ne vem. :-)[/img]
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Sep 19, 2016 23:54

Kot je napisal Pajer1, z nekaj dodatki...

1. Splošno namenski strupi za sesalce (deratizacija... - recimo kumarin) so strupeni tudi za nas, torej hudo zaželjeno, da z njimi ravnajo ljudje, ki ravnajo odgovorno in tudi res vedo, kaj delajo
  2. Neopitroid vsebuje [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Pyrethrinpiretrin[/url], sintetični ekvivalent učinkovine dalmatinskega bolhača (ki je vrsta krizanteme) in je znan tisočletja (podobno kot je iz davnine znana učinkovina iz lubja vrbe - mnogo pred izdelavo sintetičnega salicilata 'aspirina'). Neopitroid verjetno vsebuje še kak bolj sintetičen dodatek (in se zato ne šteje za naravni insekticid), a pretrin velja za biorazgradljivega in ljudem neškodljivega. Meni je učinkovalo za marsikaj, ko sem to rabil.
  3. Biokill vsebuje permetrin, sintetično piretrinu sorodno snov. Ne en ne drugi ne smeta v vodo, ker sta močno strupena za ribe oziroma vodne organizme (in tudi za mačke - druga zgodba). In seveda kot insekticid škoduje tudi ćebelam, ki so insekti, in je na to tudi treba posebej popaziti.
  4. Strup, ki ga mi zaznamo (in ga zato ker nam je ob njem neprijetno ne užvamo in ne vdihavamo) je na primer petrolej. Kako se domneva, da deluje, je zgodba za kdaj drugč..

Petrolej je - ko sem bil majhen - z ročno prošilko uporabljala moja stara teta proti insektom. Izkazalo se je, da ima enak vonj (in je ena od sestavin petrolej ali soroden derivat) WD40, s katerim sem na primer poškropil okensko polico, čez katero potem mravlje niso več hodile v sobo, v kateri so bile prej več ali manj gospodarice.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Sep 20, 2016 08:34

zaradi mene naj pride kak pajek not, tako ali tako ne ostane dolgo če nima mrčesa. Če imaš pa muhe v prikolici, je pa treba najprej higieno poštimat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Sep 20, 2016 08:45

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 17:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Okt 06, 2016 14:20

Pajki srečo prinašajo.
Uporabniški avatar
kapitan72
Praporščak
Kraj: Kamnik-Premuda

OdgovorNapisal/-a kapitan72 » Po Okt 10, 2016 17:46

Pajki srečo prinašajo
Se strinjam,pa še komarje pomalicajo.tako da so čist OK