kateri avto?

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
racman
Admiral

kateri avto?

OdgovorNapisal/-a racman » To Jan 06, 2009 22:45

ker ste tu vec ali manj strokovnjaki za vse kar je na vodi in kopnem bi povprasal kaksno imate osbno mnenje glede avtomobilov.

moja dejstva so da sem pripravljen odsteti tam nekje najvec do 13000€ in vsekakor zelim karavana...

sem v dilemi ali kupiti pasata 98 letnik z 160000 od sorodnika za 6000€ ali kupiti novega megana grandtur ali pa Peugeot 407 sw letnik 2004 ali 2005 in kilometre do 120000...

kaj menite vi?

par nasvetov sem dobil da pri peugeotu lahko racunam na tezave z elektroniko?

in pa se ali zavarovati kasko ali ne?

sam sem navdusen za 407sw in ga kljub letom kasko zavarovati...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jan 06, 2009 22:53

Pozdravljen
Vzemite Oktavijo karavan.Jaz in policija pa še kdo drug smo zadovoljni. :)
LP Iztok
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jan 06, 2009 22:59

Uff joj, tako kot pri čolnih je tudi pri avtomobilih 100 ljudi, 100 različnih želj in preferiranih modelov.
No če pa vprašaš mene, bi se na daleč izognil francoskim zadevam. Pač moje mnenje, spet komu drugemu pa je Renault ali Peugeot super...
Glede okvar pa je tako, da se vsak avto kdaj pokvari, z vsakim imaš lahko probleme... Načelno pa če pogledaš ADAC teste, so bili tam veliko let najboljši Japonci, zadnja leta pa so v vrhu spet Nemci, Japonci se mešajo vmes, francozi pa so kar krepko nižje. To velja za vsa vozila skupaj, ne za posamezen model, ki lahko v nekem letu (sicer ne vem po kakšni logiki???) prileze nevrjetno visoko.

Glede Pasata. Če je TDI in letnik 98 je to eno veliko sranje, saj je to še stari motor z 90 ali 110 konji, ki se je redno kvaril, pokajo ojnice, stebla ventilov, problemi z obrabo odmičnih gredi, napenjalec jermena, luknje v batih... Če pa vzameš nekaj let mlajšega (od 200 naprej), pa ima notri "pumpe-duse" motor, ki ne pozna mehanika tja do nekaj 100k km. Edini servis je olje in zobati jermen.

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » To Jan 06, 2009 23:00

polanc napisal/-a:Pozdravljen
Vzemite Oktavijo karavan.Jaz in policija pa še kdo drug smo zadovoljni. :)
LP Iztok

uh jej hvala za nasvet vendar imam nekaksen odpor glede na vizualno obliko...se mi ne dopade...
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » To Jan 06, 2009 23:06

@ admin

hvala za nasvet - danes si ze 3tji ki odsvetuje pasata...in vsi ste povedali enako kakor da ste se zmenili :wink: eden ki je svetoval je direktor vecje avtohise drugi pa tehnicni vodja druge ogromne avtohise...

in da se povem kaj sta onadva priporocala eden skodo drugi bmw pa jih ne prodajata da ne bo pomote :cry:

jaz pa se kar navdusen nad 407 :roll:

upam da bo tu tem vec osebnih mnenj...se bolj pa da se najde kaksen lastnik 407

nad renaulti pa sem tudi sam dozivel veliko neprijetnih izkusenj...
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » To Jan 06, 2009 23:17

admin napisal/-a:Uff joj, tako kot pri čolnih je tudi pri avtomobilih 100 ljudi, 100 različnih želj in preferiranih modelov.
No če pa vprašaš mene, bi se na daleč izognil francoskim zadevam. Pač moje mnenje, spet komu drugemu pa je Renault ali Peugeot super...
Glede okvar pa je tako, da se vsak avto kdaj pokvari, z vsakim imaš lahko probleme... Načelno pa če pogledaš ADAC teste, so bili tam veliko let najboljši Japonci, zadnja leta pa so v vrhu spet Nemci, Japonci se mešajo vmes, francozi pa so kar krepko nižje. To velja za vsa vozila skupaj, ne za posamezen model, ki lahko v nekem letu (sicer ne vem po kakšni logiki???) prileze nevrjetno visoko.

Glede Pasata. Če je TDI in letnik 98 je to eno veliko sranje, saj je to še stari motor z 90 ali 110 konji, ki se je redno kvaril, pokajo ojnice, stebla ventilov, problemi z obrabo odmičnih gredi, napenjalec jermena, luknje v batih... Če pa vzameš nekaj let mlajšega (od 200 naprej), pa ima notri "pumpe-duse" motor, ki ne pozna mehanika tja do nekaj 100k km. Edini servis je olje in zobati jermen.

LP

opa admin..tukile si se pa krepko zmotil, motor ki si ga opisal je 2,5 tdi s 150 in prvi 180 konji, ki so res mel tele napake, kasnejši 2,5 tdi pa ne več..se prav 1997-2000, je pa iz izkušenj in mnenj 1,9 tdi 90 (policija ma take motorje notr) in 110 konjski tdi eden najbolših motorjev kar jih je grupacija VW naredila..avti imajo po 400.00 in več in delajo kot urce..dočim pri 2,5 tdi je pri 200.000 redno crknla bosch pumpa, menjalnik tiptronic, pa itak odmične gredi so šle...pri 110 konjskih če je že kaj šlo so bli to luftmasse messerji ostalih problemov pa ni blo (no pustmo roke in homokinetične zglobe, ki so bili hiba takratnih modelov)..no pumpe duse pa je tud štorija o uspehu..vendar zarad preglasnosti in izpuhov zamenjana z commonrail sistemom..

no da se povrnem..iz svojih oči in TUDI nadaljnje prodaje bi se zarad velikosti odločil za passata vendar pazi na poreklo..da ma servisno,itd..drgač bi ti priporočal a4 avanta..a je bl mejhn..:)
o frenchijih pa tud nimam dobrga mnenja,..
je pa najbolj da se usedeš in pelješ v enga in druzga in ti zagotavljam da boš občutil razliko...

no tko..

lp
Veritas et Aequitas
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Jan 06, 2009 23:24

Če hočeš da ti bo edina skrb dolivanje bencina kupi kaj od poševnookih. Moje mnenje in izkušnje.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Sr Jan 07, 2009 01:00

Moje mnenje. Imel sem že vse od japoncev do italijanov in korejcev vendar na koncu pristal pri francozu. Ukvarjam se z mehaniko, japonci so zanesljivi, italjani poceni , francozi udobni, nemci pa kvalitetni in absolutno predragi. Dajva kakšno debato reči na zs pa bova videla če lahko kaj pomagam. Lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jan 07, 2009 01:37

Hehe, verjemi, da dobro poznam 2.5 TDI in tudi 1.9 TDI.
Sem vozil Golfa 1.9 TDI 90KM, se pravi še tisti s pumpo - odtrgana ojnica...
Kolega ima Pasata, 1.9 TDI 110KM, praktično enak motor - odlomljen ventil, posledično počen bat, seveda tudi ležaj na ojnici in trije na motorni gredi... Zamenjali smo cel motor, je bilo najceneje.
Drugi kolega ima A4, 1.9 TDI 90 KM. Res je nekaj čipiran na "kao" 105 KM, obrabljene odmične gredi po 140.000 km. Avto sicer iz druge roke, venda SLO porekla, realni km...

No potem pa sem imel A4 1.9 TDI 130 KM l.2002, naredil kupil pri 100.000, naredil še 150.000, na avtu nisem odšraufal niti šraufa.... Razen vsi jermeni enkrat...

Sedaj imam A4, spet 130 KM, le da je 6 prestav, letnik 2005, spet sem jih jaz naredil že skoraj 100.000, avto jih ima trenutno preko 200.000, spet nobenega problema. Edina stvar, pred kratkim mi je začel nekaj ropotat, prvi pogled pod havbo, jermenica od alternatorja. Notri ima sklopko, ki blaži vibracije in je pač odslužila svoje... To je vse, kar sem popravljal pri obeh...

Pa če o teh motorjih povprašaš kakšnega mehanika na servisu, ti bo enako povedal, da menjajo samo olje.

Glede cene nemških avtomobilov... Ja res je, so dragi, predragi... Samo po drugi strani pa, če kupim 2 leti starega A4, ga imam 2 leti in naredim cca. 120.000 km, bom izgubil precej manj, kot če enako naredim z Laguno ali 407. Ne bi pa primerjal kako se pelje eno in drugo, da ne rečem, kako se sedi v enem in drugem.
Suma sumarum, če ne kupuješ novih avtomobilov, potem nemci sploh niso dragi.

Moj predlog:
* A4, če ti ni premajhen
* A6, prostora je ogromno, čeprav je zadeva že vprašljiva. Je dražji za kupit, prodaš ga pa zelo težko.
* Pasat, dobra cena, lahko se ga proda, majhna izguba vrednosti, prostora pa neomejeno.

LP
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Sr Jan 07, 2009 03:55

Pozdrav vsem!

To pa je tema za debato!
Moje mnenje-najprej načelno:
-vsak avto je dober dokler gre (tu se verjetno vsi strinjamo)
- degustibus non disputandis -o okusih se ne deiskutira- tudi pri avtomobilih.
-izkušnje imamo pa vsi različne, kar je normalno.
Pa recimo: sam se imel že audije in pasate, bmw in citroene, pa tudi japonce. Nikoli nobenih problemov.
Glede kvalitete izdelave in varnosti so bili Nemci še nekje najbolj solidni; glede udobja jih ni nad francozi, glede preciznosti in tehnoloških rešitev pa sem bil najbolj zadovoljen z hondo, torej japoncem. Tudi italjani so imeli in imajo svoj šarm. In ko sem zadnjič bil v ameriki in vozil njihov GMC terenec je bil zelo dober na snegu in težkih razmerah.
"Vse su ostalo nijanse" bi dejal pesnik.
Če me vprašate kaj vozim: Ford s-max, soliden avto. Kaj bi pa najrajši vozil? na dolge proge gotovo citroena C6-no danes gremo z njim v Dalmacijo...
O ekonomiji, kaj se pa najbolj splača pa je bilo že tako nekaj zapisanega- so to verjetno Nemci. Nevem! kaj jaz vem?
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Sr Jan 07, 2009 13:32

admin napisal/-a:
Moj predlog:
* A4, če ti ni premajhen
* A6, prostora je ogromno, čeprav je zadeva že vprašljiva. Je dražji za kupit, prodaš ga pa zelo težko.
* Pasat, dobra cena, lahko se ga proda, majhna izguba vrednosti, prostora pa neomejeno.

LP

a4 se mi zdi predrag...a6 pa sploh...pasat pa me motti ta skatlasta oblika...

sploh pa v mojem primeru mar ni skoda 6000€ za 10 let star avto? menim da ce jih dodam se 5 zraven da se sploh ne more primerjati z 407sw?
imate vi drugacno mnenje?

naj pa povem zanimivost - dva dni raziskujem 407sw in od cca 10ih ki sem jih ogledal je prodanih v dveh dneh polovica :roll:

ne morem verjet!
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Sr Jan 07, 2009 13:57

Po mojih izkušnjah sodeč bi predlagal nekaj v tem smislu.

Z francozi imam zelo dobre izkušnje z bencinskimi motorji, če je dizel motor rajši ne kupuj.
Pri dizelskih motorjih so bistveno boljši nemški avtomobili.

Kateri je bolj vzdržljiv ali boljši je nemogoče ugotoviti, sploh če gre za rabljeno vozilo. Zelo je odvisno od lastnika in prevoženih km. Obvezno preveri kilometre pri pooblaščenem servisu, da te ne bo kasneje kakšen šok!

Drugače pa je menda zelo odvisno v kateri uri je avtomobil narejen. Menda ima Renault 75% vseh reklamacij na avtomobilih, ki se sestavljajo v času od 3.00 do 6.00 zjutraj.

Želim ti uspešen nakup!

LP Klemen
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Jan 07, 2009 14:33

sam imam passat karavan, 4motion, star 5 let, deluje brez napake, je pa res, da sem kupil novega.

Pri vsakem nakupu je pač tako, da ti lahko crkne jutri ali pa čez 10 let...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Sr Jan 07, 2009 15:55

"Drugače pa je menda zelo odvisno v kateri uri je avtomobil narejen. Menda ima Renault 75% vseh reklamacij na avtomobilih, ki se sestavljajo v času od 3.00 do 6.00 zjutraj."

Svoj čas so rekli za nemške avte, da se bolj kvarijo tisti, ki so narejeni v ponedeljek zjutraj ali v petek po 10. uri. Ko smo v par primerih kjer je šlo za res čiste tovarniške napake, preverjali kdaj je bil avto narejen, je dejansko bil v vseh primerih narejen v petek ( le enkrat je bil prvi dan po počitnicah. Po napakah sodeč mi je rekel sosed za svojega marcedesa, da je bil verjetno narejen v nedeljo popoldne. lp
"Dalmatino povišču pritrujena"
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Sr Jan 07, 2009 17:15

imel peugeot 307 sw 2.0 16v hdi 136km super stroj trga ni da ni.v primerjavi z peugeot 407 sw sigurno boljša izbira ker ima boljši in večji prtljažnik.407-ca ima na račun udobja slabši prtljažni prostor.drugače pa enoprostorec.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta