Vožnja z motorjem

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

TIGER
Štabni vodnik

Vožnja z motorjem

OdgovorNapisal/-a TIGER » Ne Nov 20, 2016 18:47

Živjo

Imam izpit za avto.

Občasno imam željo, da bi vozil težki motor.

Toda predno bi se odločil, me zanima

Ali kdo uči vožnjo z motorjem, da bi bil zraven da bi jaz probal ali je to zame ali , brez da bi se vpisal v avtošolo.

Pozdrav :lol:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 20, 2016 19:02

Avtošola!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Nov 20, 2016 19:19

Pa kak prjatu,ki ima dooobr zavarovan motor.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: Vožnja z motorjem

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Nov 20, 2016 19:38

TIGER napisal/-a:Občasno imam željo, da bi vozil težki motor.... bi probal ali je to zame...

Svetujem ti, da se najprej vsedeš na moped, narediš z njim kakšen izlet v okolico in sam vidiš će ti je všeč ali ne. Užitek katerega ti bo nudi moped ne bo prav nič manjši kot je na težkem motorju in obratno seveda!

Podobno pravim za plovila. Velikost plovila ni merilo užitka, ki ti ga nudi. Marsikdo ima več od dopusta na manjšem kot na velikih plovilih. Verjemi, da to zelo drži.

Polanc pa še nekaj. Tisti prijatelj, ki posodi težak motor za vožnjo POPOLNEMU začeniku ni pravi prijatelj! Preveč nesreč se namreč zgodi prav v prvih nekaj urah vožnje.
Sicer bi pa o tem veliko već vedel Bladzo, ki ima z motorji veliko iskušenj, mislim da jih ima največ na tem forumu, pa še posoja jih.
LP Iztok
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Ne Nov 20, 2016 19:45, skupaj popravljeno 1 krat.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Nov 20, 2016 19:44

No,jaz sem mislil da bi mu dal za peljat po kakem parkingu ,da mal vidi ne pa da se brez ispita podi okoli.Se pa strinjam s tabo vsekakor.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Ne Nov 20, 2016 20:34

:roll:
Uh fantje A ne vidite da se Tiger ozirima JOK malo heca.

Osnovnošolčki nimajo izpita za avto.

Tiger ko odrasteš bo tudi čas za motor :idea:
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Nov 20, 2016 20:41

polanc napisal/-a:No,jaz sem mislil da bi mu dal za peljat po kakem parkingu ,da mal vidi ne pa da se brez ispita podi okoli.Se pa strinjam s tabo vsekakor.

in zavarovalnica bo plačala, ko bo en brez izpita zapikal nekam v en drevo? malo morgen.

Meni na kraj pameti ne pade, da posodim motor enemu ki še izpita nima. Še mopeda ne bi. Tudi če bi bila kolega, to se enostavno ne počne.

APN6ko naj si kupi pa drkar z njo po okolici, če bo znal apna pelat, potem bo tud vsak večji motor. Pa še zjasnil se bo, ali je to sploh zanj. Čeprav tale tip...itaq ni resn.
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Ne Nov 20, 2016 21:24

Motor je več kot samo "občasno imam željo, da bi vozil težki motor".
Motor moraš imeti v srcu. Moraš vedeti, da avto pelje tebe, ti pa motor.
Pri motorju moraš vedeti, kakšnega bi imel. Ali je to choper, sport tourer, sport,... Vsak ima svojo specifiko pri vožnji. Ali boš nedeljski voznik, ali boš šel na daljša potovanja....
Pri motorju izbiraš obleko, čelado, škornje, rokavice, podkapo, rutko (ali bo rdeča, modra, črna,... :D ).
Potem, daš motorju še malo duše in začneš izbirati in kupovati ali sam izdelaš dodatke. Ko sem imel Virago 1100, sem sam iz usnja izdelal "prevleko" ta tank, usnjene ročke, torbico za mobitel, "torbice" za male piksne piva,.. In v tem sem neizmerno užival.
Načeloma motorja (vsaj težkega) ne daš prijatelju za probat, če ni še nikoli vozil, tako kot so že pred mano napisali. Včasih smo si v naši skupini zamenjali, da smo probali, recimo jaz sem probal Fazer, BMW 1200RT, KLT,... Ampak te je bilo tako, da smo bili na isti turi in smo si jih izmenjali.

Torej motor čutiš in ga voziš s srcem.
Jaz sem bil popolni začetnik na motorju. Največ sem vozil APM6 po vaških cestah. V Franciji sem se prvič peljal s kolegom na Suzukiju GSX 750F. Šla sva čez ovinke, kjer sem full užival, potem sva šla po nacionalki 220 km/h in takrat sem dobil heroin v žilo. Po dveh leti prepričevanje žene sem šel na avto šolo in tako se je začela moja pot motorizma. Prvi moj motor je bil Virago 250, potem Virago 1100, sedaj imam FJR1300. Virago 250 je bil super za učit. Za pridobivanje občutka v ovinkih, kdaj pred ovinkom zaviraš, kdaj dodaš gas,...

Tako. Malo sem se razpisal o mojih začetkih...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost