rad bi kupil avto ali terenca za vleko prikolice za barko do 1.300 kg.
trenutno imam vw passata dizel...sam ker je že star rad bi si kupil nekaj rabljenega da ima dovolj moči za vleko.
vleka bo predvsem na obali, do hiše imam strm klanec, vlečem ven barko iz sv. katerine....občasno peljem barko tudi v lecce na jug italije.
gledal sem za rabljenega vw tiguan 2.0 tdi...3 leta star avto...v homologaciji piše da lahko vleče do 2000kg.
pa sem ostal začuden ki na trgu je veliko teh terencev...samo so vsi 1.5 ali 1.6 dizel...bo kaj vleklo s tem motorjem? piše da do 1.500kg sam sem ful skeptičen.
Videl sem tudi precej bencinske terence...vw tiguan letnik 2014 1.4 tsi 160 konjev. tudi tu skeptičen glede motorja...ima kdo izkušnje?
pickup-a pa ne želim ker pač mi ni koristen.
iščem pa tudi da ni lih precej star avto, da je videzno lep, da je trenutni ali lanski model...moderen...
gledal sem sledeče rabljene modele do nekje 19.000 euro:
Renault Kadjar 1.6 dizel...nikjer nobena informacija glede vleke.
Mazda CX-3 1.5 dizel...skeptičen
Vw tiguan 2.0 tdi 110 ali 140 konjev...hvalijo ga vse povsod za vleko
Vw passat 2.0 tdi letnik 2014...baje same probleme, skoz neki se kvari..
Ford Kuga....so mi odsvetovali ford-a ker je fuč avto...
Mercedes GLK letnik 2010...sam imajo prenabite km...pa se motor 2.2 deluje kar soliden...
Bmw x1 dizel ali bencin....izkušnje? mnenje?
Škoda Yeti 2.0 tdi...sam oblika in design ubijalno....
Peugeot 2007 1.6 tdi...ta je izjema ker novega bi mi ga dali za 17.500 pa piše da ima dovoljeno vleko do 1300kg. spet skeptičen glede motorja.
Drugače pa ne vem koga vprašati glede vleke, nihče nima izkušnje zato bi rad vedu pač če kdo ima iste probleme pri izbiri kot jaz