navigacija na gsm

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
racman
Admiral

navigacija na gsm

OdgovorNapisal/-a racman » So Jan 31, 2009 20:30

pozdravljeni,
ima kdo navigacijo na gsmju? se da dobiti kje kaksno instalacijo da prides bolj poceni skozi?

imam google maps na gsm in ni mi cisto jasno ce uporabljam ali kaj placujem kaksno povezavo ali ne? :oops:
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » So Jan 31, 2009 20:39

Lep pozdrav.

Na mobitelu (htc) imam vgrajen gps sprejemnik. Naloženo imam tomtom, igo in garmin navigacijo.
Zadeva se je zaenkrat super obnesla na cesti, kar se pa navtike tiče bo pa treba še malo sprobat. Tomtom je bila že originalno naložena, ostala dva pa sem naložil kasneje... Kar se tiče igo-a, je brezplačen - ni zaklenjen in se ga da dobiti tudi na netu (mislim, ja je tudi verzija
2008 že "dosegljiva"). Tudi garmina sem dobil preko neta (s pomočjo prijatelja ker nisem na ti z računalnikom :oops: ), vendar pa ga moram še sprobati, kako deluje...

Če imaš karte že naložene na telefonu, potem ne plačuješ nič - signal satelitov je (zaenkrat) še brezplačen.
še kakšen meter več ...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » So Jan 31, 2009 20:48

Karte na telefonu so brezplačne, ampak delujejo bolj orientacijsko kot pa za navigacijo. Sam imam sony ericsson C905 in za navigacijo ni prav uporaben, ti pa lepo pokaže lokacijo na satelitski sliki.
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » So Jan 31, 2009 21:25

no saj to mi ni bilo cisto jasno - kolikor se jaz razumem je google maps uporaba brezplacna vendar bolje da vprasam kakor da je konec meseca hudic pri racunu...ja za navigacijo ni uporaben je pa zelo ce se naprimer izgubis v ulicah sredi benetk...

glede igo-a in garmina moram pa se brskati da najdem kaksno instalacijo...ce jo ima kdo pri roki se priporocam :D
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » So Jan 31, 2009 21:58

ko uporabim google maps me zacne povezovati z gprs in zraven potem pise koliko kb... - je to ok?
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » So Jan 31, 2009 22:03

no da povem poklical na simobil in mi je povedal da se uporaba google maps placuje saj je to prenasanje slikovnih sporocil...skratka sranje :cry:
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » So Jan 31, 2009 22:13

Banda pokvarjena. Sem šel izpisek gledat. Se res plačuje. Jaz pa veselo tipkam in gledam kje se nahajam.
No od zdaj naprej ga sploh ne odprem več
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Ne Feb 01, 2009 09:35

Hja no... seveda.

Plačuje se vsak prenos podatkov - bodisi GPRS, EDGE, HSDPA ali kaj drugega. Odvisno od naročninskega paketa.

Če imaš vse podatke ki jih rabiš s seboj na svojemtelefonu ali kartici, se pa ne plačuje nič. Najlažje zadevo preveriš tako da izklopiš telefonski signal (pri Smart Phone-ih le vklopiš t.i. Flight mode) - in če zadeva še vedno deluje - tudi ko se premakneš na drugo lokacijo - potem bo OK.

Edini prenosi podatkov, ki so zastonj so pri Mobitelu prenosi z/na portal Planet pri Si.mobilu pa VERJETNO z/na portal Vodafone Live.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Feb 01, 2009 11:06

Kaj to se plačuje ? Hčerka ima Sony E. , in ko smo v MB, ji pove da se nahaja v Hočah, ko pridemo v Lenart, se njen mobi nahaja v Benediktu ( vse oddaljenosti so cirka 8 km proč :roll: ). In taka "preciznost" se plačuje ?
Se mi res ne zdi fer.
LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Feb 01, 2009 11:45

atilone napisal/-a:Kaj to se plačuje ? Hčerka ima Sony E. , in ko smo v MB, ji pove da se nahaja v Hočah, ko pridemo v Lenart, se njen mobi nahaja v Benediktu ( vse oddaljenosti so cirka 8 km proč :roll: ). In taka "preciznost" se plačuje ?
Se mi res ne zdi fer.
LP

na moji stari nokiji se je tudi izpisovala priblizna lokacija in tisto je zastonj...

ce imas pa google maps je bilo tudi meni logicno da je zastonj ampak kot kaze sem se motil...mislim da je pri tvoji hcerki tako kot ce bi imel na gsm garmina...in to je zastonj?vsaj mislim tako :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Feb 01, 2009 12:21

Ja google maps so karte na internetu, seveda to tvoj telefon downloada, tako kot računalnik. Vse to je povsem zastonj, plačaš pa prenos podatkov. No če imaš pri ta "zelenih" paket interneta za 17 EUR, potem si lahko 24 ur na internetu, vse je "flat rate", tako kot doma. Seveda pa to velja le po Sloveniji, ko pa si v roamingu, pa plačuješ vsak kB po ceniku. To pa sploh ni malo!!!

LP
Blaz
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Blaz » Ne Feb 01, 2009 14:05

Tko je, da je vse kar je navigacije ter prikazovanja lokacije plačljivo (razen informacije o celici, to so tisti kraji ki so napisani v stanju pripravljenosti). Tukej se plačujejo prenešeni kB. V kolikor pa ima telefon vgrajen GPS sprejemnik se pa instalira vse karte na telefon in potem se na teh kartah prikazuje GPS lokacija. Delovanje programov ki delujejo z GPS signalom pa je zastonj.

Lp Blaž
LP Blaž
Uporabniški avatar
frohlic7
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a frohlic7 » Ne Feb 01, 2009 17:17

Če si na spominsko kartico telefona naložiš navtične karte(Garmin) in uporabiš zunanjo BT GPS miško(ki jo dobiš za nekaj 10€), lahko s programčkoma na telefonu(za simulacijo porta-vrat) uporabljaš navigacijo brezplačno :wink:
Jaz sem to uporabljal na dlančniku s Pocket PC sistemom. Na sliki se lepo vidi "kroge" od svetilnikov
Zadeva dela bp!

lp Iztok
Slika
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Feb 01, 2009 18:46

Če imaš v telefonu (GSM) vgrajen GPS, moraš najprej naložit program za GPS. Ta je odvisen od operacijskega sistema GSM. Ali Garmin mobile XT, ali za sistem Symbian. Potem naložiš Garminove karte, npr. AdriaRoute. Naložiš še datoteko za Slovenski govor. Deluje izredno natančno. Destinacijo lahko izbiraš po naslovih. Pripelje te točno do izbrane hišne številke.
Karte imaš tako naložene v aparatu in ni nobenega prenosa podatkov.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Feb 01, 2009 19:01

MarjanT to je vse res. Pri nekaterih gsm aparatih pa imamo funkcijo Določanje lokacije, in pri tem ti odpre Google Maps in ti pokaže lokacijo kje se nahajaš, pri tem pa poteka prenos podatkov kot so že zgoraj napisali. Tudi jaz sem mislil da je brezplačno, na izpisu mi pa jasno piše prenos podatkov ... eur.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov