No ko sem najprej slišal finalne skladbe so mi bile vse bolj tako-tako, potem pa mi je pri drugem poslušanju počasi padlo v uho. No tisti, ki ne veste, včasih sem bil tudi polprofesonalni glasbenik, tako da se načelno kar razumem na vse skupaj. Končna moja ocena je, da letošnji izbor skladb sploh ni bil slab, vsaj 5 jih je bilo čisto OK za poslati v Moskvo. Imeli smo od zafrkantskih Čukov (spet so naredili hit za množice), pa do resnih izobraženih glasbenikov v stilu zmagovalnega godalnega kvarteta Quartissimo.
Zakaj sem sploh začel. Tale tema je praktično nadaljevanje teme o odnosih SLO-HR.
Se pravi... Pevka, ki je fantom pomagala in odpela je hrvatica, doma iz Opatije. Avtor skladbe je spet hrvat iz Rijeke, gospod Babić. Ta isti gospod je pred dvema letoma že napisal skladbo za Alenko Gotar, pisal je tudi za Sašo Lendero...
Torej v Moskvi bo našo Slovenijo zastopala hrvaška pevka??? Avtor skladbe spet hrvat???
Že sedaj hrvatje mislijo, da slovenci pač ne znamo delati in izvajati glasbe, kaj bo šele sedaj? Vsaka čast zmagovalcem, čestitke, samo se sprašujem ali je to res treba? Kljub vsemu Eurosong predstavlja neko državo in ne sosednjo državo...
Da ne bo pomote, nič nimam proti Hrvatom! Ogromno poslušam Parni valjak, Gibonni, Grašo, Dragojević, Vanna, Belan, Cetinski, Jole, Stavros... Nimam kaj reči, odlični izvajalci!
Samo tole z EMO mi je pa malo trapasto. Mislite, da bi lahko Vlado Kreslin pomagal na hrvaškem izboru in da bi potem ta pesem še zmagala? Mislim, da ne.
Vaša mnenja