Eurosong

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Eurosong

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 03, 2009 18:00

Hmmm, tole temo bom načel kar tako, ker me zanima vaše mnenje. Verjetno se vsaj nekateri bolj zanimate za glasbo in tako ste verjetno malo spremljali tudi EMO.

No ko sem najprej slišal finalne skladbe so mi bile vse bolj tako-tako, potem pa mi je pri drugem poslušanju počasi padlo v uho. No tisti, ki ne veste, včasih sem bil tudi polprofesonalni glasbenik, tako da se načelno kar razumem na vse skupaj. Končna moja ocena je, da letošnji izbor skladb sploh ni bil slab, vsaj 5 jih je bilo čisto OK za poslati v Moskvo. Imeli smo od zafrkantskih Čukov (spet so naredili hit za množice), pa do resnih izobraženih glasbenikov v stilu zmagovalnega godalnega kvarteta Quartissimo.

Zakaj sem sploh začel. Tale tema je praktično nadaljevanje teme o odnosih SLO-HR.
Se pravi... Pevka, ki je fantom pomagala in odpela je hrvatica, doma iz Opatije. Avtor skladbe je spet hrvat iz Rijeke, gospod Babić. Ta isti gospod je pred dvema letoma že napisal skladbo za Alenko Gotar, pisal je tudi za Sašo Lendero...

Torej v Moskvi bo našo Slovenijo zastopala hrvaška pevka??? Avtor skladbe spet hrvat???

Že sedaj hrvatje mislijo, da slovenci pač ne znamo delati in izvajati glasbe, kaj bo šele sedaj? Vsaka čast zmagovalcem, čestitke, samo se sprašujem ali je to res treba? Kljub vsemu Eurosong predstavlja neko državo in ne sosednjo državo...

Da ne bo pomote, nič nimam proti Hrvatom! Ogromno poslušam Parni valjak, Gibonni, Grašo, Dragojević, Vanna, Belan, Cetinski, Jole, Stavros... Nimam kaj reči, odlični izvajalci!

Samo tole z EMO mi je pa malo trapasto. Mislite, da bi lahko Vlado Kreslin pomagal na hrvaškem izboru in da bi potem ta pesem še zmagala? Mislim, da ne.
Vaša mnenja :?: :?: :?:
Nazadnje spremenil admin, dne To Feb 03, 2009 18:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » To Feb 03, 2009 18:12

Admin!

Ne drezaj v leva dokler spi ...

Bom kratek. Tako kot mnogi tudi jaz zelo rad poslušam hrvaške izvajalce a bi vseeno raje videl, da bi kak Janez dobro fušal kot pa, da nas zastopa hrvaška ...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 03, 2009 18:41

Ja saj vem, preveč sem podrezal, ampak po drugi strani pa upam in za večino na forumu tudi vem, da ste vredu in boste ostali pri temi.

IZPADI na račun SLO - HR so v tej temi striktno PREPOVEDANI. Če bo koga zaneslo, bom pobrisal. Prosim, da ostanete pri glasbi in smotrnosti tega, da nas na Eurosongu zastopa izvajalec in avtor skladbe iz sosednje države, pa magari, če je to Avstrija ali Italija... Se spomnim, da pred nekaj leti NISO dovolili nastopiti slovenski pevki iz zamejstva Ylenia Zobec, samo zato, ker ni imela državljanstva, je pa punca prava slovenka! No?
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Feb 03, 2009 19:23

Po mojem je vseeno ali nas zastopa hrvat, kitajec ali pa janez... bolj me skrbi dejanska kuhinja, ki je v organizaciji tega in temu podobnih prireditev (miss.....)
Najprej je bila žirija, pa so rekli, da ne zmaga tisti, ki ga imamo najbolj v ušesu, potem so uvedli glasovanje ljudstva preko telefonov, vmes mastno zaslužili pri klicih, potem po malem goljufali pri dostopnosti posameznih klicih številk, zdaj pa je to urejeno, pa ima glavno besedo zopet žirija.

S tem s pohodili glas ljudstva, ga oželi za kar nekaj denarja pri klicih na 090 linije in zopet izbrali tistega, ki je po volji organizatorja...

Vsaj tako jaz to vidim, mogoče pa ni tako.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Feb 03, 2009 19:45

Del teksta sem si sposodil z neta in ga prilagam:

Srdita Brata Kontrec sta prisotnim očitala, da na Evrosong pošiljamo Hrvate, jebala vse po spisku, vse to pa - zares bizarno - počela v polomljeni romski srbohrvaščini. S tira ju je vrglo dejstvo, da je glasbo Love Symphony za Quartissimo napisal Hrvat Andrej Babič, doma iz Reke, ki je pred dvema letoma napisal tudi zmagovito skladbo za Alenko Gotar – Cvet z juga. Mimogrede, Babič sploh veliko piše za tujce; lani, denimo, je v finale Evrosonga v Beogradu spravil Portugalce. Je pa tudi avtor dveh hitov Saške Lendero, Metulja in Mandoline. Brata Kontrec sta popenila tudi zaradi hrvaške pevke Mateje Majerle, ki prihaja iz Opatije, toda plavolaska je po rodu Slovenka. Bila je tudi edina pevka na letošnji Emi, ki je malce izstopala z dekoltejem in seksapilom.
Člani famoznega godalnega kvarteta Quartissimo, Žiga Cerar, Matjaž Bogataj, Luka Dukarič in Samo Dervišič, so bili po zmagi tako rekoč šokirani in videti celo malce izgubljeni. Zasedba se je namreč prvič sestavila pred dvema mesecema, saj gre za projekt, namenjen izključno Emi. S šovbiznisom nimajo nobenih izkušenj, še največ jih premore celjski režiser in glasbenik Miha Alujevič, ki jim je režiral scenski nastop. Tudi Alujevič in Babić se poznata dlje časa, saj mu je Babić napisal že nekaj skladbic.

Ne gledam Eme, jo pa je spremljala žena, katera pravi, da je bilo nekaj "dobrih" vendar vse te so se vezale na ruski melos, kateri pa verjetno ne bi "zažigal" v Moskvi.
Slovenija je bila vedno posebna, ko se je pošiljalo na Eurovizijo, tako je tudi letos in katerega koli bi poslali, nihče ne bi dosegel vidnega rezultata.

PS- sem pa pogledal hrvaške udarne strani in začuda nisem videl nič odmevnega na to temo. Nas še to čaka? Tam se še vedno ukvarjajo z rokometom in Baličem, ki ni želel sprejeti ne medalje ne pokala.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Feb 03, 2009 19:53

Že lep čas ne glasujem, ker moj glas nima teže, televouting pa je nateg pri kateremu TV mastno zasluži. Sprašujem se o smiselnosti prireditve v takšni obliki kjer zadnje čase igramo obrobno vlogo.
Glede zadnje prireditve-tako vodenja kot izbora zmagovalke pa bi predlagal, da za en mesec bojkotiramo plačilo naročnine vsi,ki z izvedbo nismo bili zadovoljni. Morda bi se potem odgovorni zamislili kaj delajo z našim denarjem.
mirno morje
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Feb 03, 2009 20:20

Žal sam nisem spremljal eme,me pa moti to kar je že napisal admin in še nekaj bi dodal.Če že zastopaš barve neke države je to pravilno da se spelje znotraj države in da tudi na evroviziji potem zapoješ v lastnem jeziku ne pa kot se je že dogajalo da so na emi peli v slovenščini na evroviziji pa v angleščini.
L.P.
Ure dnevi leta tečejo....
mažko
Kapitan

OdgovorNapisal/-a mažko » To Feb 03, 2009 21:01

Smo pa res reveži, da nam morajo tujci glasbo pisat. Tudi sam sem se pol profi ukvarjal z glasbo, pa je med drugim razlog za prenehanje igranja tudi velika kuhinja na festivalih,izborih itd. Osebno menim, da imamo v Sloveniji vrhunske avtorje, ki pa jim gospoda prikoritniška ne pusti blizu,ker se boji lastnega propada.
Lp,T
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Feb 03, 2009 21:19

Danes sem gledal dnevnik na HTV, prvo vest so začeli s Sanaderjem, kako se je z evropsko komisijo dogovarjal o vstopu Hrvaške v EU in kako jih samo ta presneta Slovenija blokira, in kako sedaj dobivajo podporo od vseh držav in bodo že pokazali Slovencem in tako naprej v tem stilu. Potem pa zadna vest, malo posmehovalno, o zmagi Hrvatov na slovenski Emi. OK glasba je glasba in naj ne bi poznala meja, ampak smo pa res kekci. Vsi se nam smejejo. Nadaljnih komentarjev o Emi pa se bom raje vzdržal.

p.s.: Roman 1, naročnino pa le plačuj, prosim :cry:

lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Feb 03, 2009 21:21

In še druga stran emme :!: Ko zavre ciganska kri :wink:

Razočarana Langa hehe

http://www.vecer.com/video/?id=2009020205402715-1

-
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 03, 2009 22:23

Pa točno to, kar pravi Gregor! Vse je OK, vse lepo in prav, tudi komad je pač "zanimiv", drugačen, konec koncev ni napačen. Samo a moramo biti res taki KEKCI? Je treba, da se nam bodo Hrvati smejali še zaradi tega?
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Feb 03, 2009 22:58

Še enkrat hvala Svetlani Makarovič, za "iznajdbo" besede z pomenom, Slovenceljni. Slovenceljni smo in bomo še kar nekaj časa ostali.
EMA, izbori za razne misice, ne hvala, nisem več tako neumen, da bi se pri katerem nemogočem izboru jezil. Krona vsega , pa je seveda , kot omenjate, HR ustvarjalci za SLO, pa čeprav je punca Slovenka, živi v Opatiji na HR. Počasi bom začel razumevat posmeh hrvatov proti nam.
Smo pravi dvorni norčki vredni posmeha sosedov, in tudi seveda EU na reakcijo užaljenega Janšovega Janezka, kateri ni dobil lizike in dela to, kar vidimo iz Filipinskih, Korejskih in zulukafrijskih parlamentov.
Iz začetno lepe slike, Dežele z južne strani Alp, v stalno večjo karikaturo.
Pa za ubogega Bavčarić-a ali kako se že piše oni velik , zavaljen revež, imam pripravljenih deset evrov, da mu bom pomagal iz krize. Tudi to je del nastajajoče karikature.
Ma , malo sem slabo razpoložen, in nimam nič proti če Admin zbriše te moje smeti. Jutri bo že bolje :wink: .
LP
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Sr Feb 04, 2009 00:11

Pravi danes reporter Milan ne na se zajebavajte pred mescem dni smo jih blokirali za Evropo zdaj jih pa sami tja tišimo. Pa kaj zdaj, če je Hrvatica še lepa je pa vlke zize ma a to, da sta pred kamerami vesolne Slovenije dva predstavnika druge narodnosti vsem Slovencem zlorabljala naše mame je pa vsem vam razen Novincu in mene čist vse en al kaj. Konec koncev pa že raje vidim eno lepo bitje, ki nas zastopa kod pa ena dva Prekmurska al Dolenska bumbaša brez kulture in pameti. Še dobro da nista začela streljat pa razbijat po studiu. Kaj si mislim o vsem tem od tu naprej pa raje ne napišem in naj tole ostane moje razmišljanje.........

lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Feb 04, 2009 01:01

Se 120% strinjam s tabo Papa. Kar je videti na posnetku, kako vre ciganska kri, to je mal preveč.

Da ne bo pomote, moje mnenje je, da je izbor konec koncev dober, izvedba je profi, komad pa pač drugačen ampak zanimiv. Ni v stilu "zapel mi je, na na na na na...", kar smo poslušali pred leti. Končno nekaj novega.

Glasba ne pozna meja, vse to je res. Tudi prijateljstvo jih ne pozna. Jaz sem bil vedno rad na Hrvaškem, pa ne samo ob in na morju. Tudi v Zagrebu je bilo vedno domače. Upam, da bo tudi sedaj. Že čez 2 tedna bom nekaj dni v ZG, upam, da ga bomo spet dobro žurali, kot vedno. Pa za pusta bom v Rijeki, spet bo fino s prijatelji...
Je pa moja skrb v tem, da se nam bodo spet smejali, kot ste že napisali, da je bilo danes na HRT poročilih. Mogoče pa smo res tako nesposobni vsi slovenceljni, vključno z glasbeniki in avtorji glasbe. Očitno! To kupim!
Na Emi je bil tudi sicer odlični pevec Faraonov Slavko Ivančić, tudi on je hrvat, doma iz Crikvenice.
Pa Langa, srbski romi. No te so iz druge kategorije, kar kaže posnetek...

Pa še bi lahko naštevali...
Ne okrog Eme, ampak splošno. Ko prižgeš radio in slišiš SLO komad, se ti zdi da je slovenski samo, če nisi bil nikoli v Dalmaciji. Polovico komadov so priredbe... Trenutno je zelo popularna tista "Da te mogu pismom zvati...", seveda s SLO tekstom.
Pa včasih Rock 'n Band. So bili kar popularni. Jah, pa človek spet vidi, da je 60% njihovih komadov priredba Nena Belana.
Pa Helena Blagne s Srebrno reko...
Ma ni in ni konca. Moja ugotovitev je, da danes slovenci dobro delamo samo še prevode, kakšna avtorska melodija je pa redkost.

Joj, kje so časi, ko je bil car Slavko Avsenik, pa Franc Mihelič. No na to pa smo lahko ponosni. Prvi "frajer" je napolnil glavni trg v Berlinu. Tega ni in pomoje ne bo ponovil noben hrvaški glasbenik, še Oliver Dragojević je le bleda senca temu. Vsaj nekaj imam slovenci svojega, "Original Oberkrainer muzik." Mogoče pa naslednje leto na Eurosong pošljemo Modrijane ali pa Štajerskih 7. Zakaj pa ne? Vsaj pristno naši bodo!!!

LP
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Sr Feb 04, 2009 07:20

Meni se pa zdi super, da je pevka Hrvatica. Pa mastermind tudi.
Si bomo vsaj toliko prej reki, "Pa saj je v resnici vseeno!"
Sploh pa ona dobr zgleda (biu tam, se prepričal na lastne oči :)), fantje dobr žagajo na violine in nasploh je komad dober. Že na predizboru sem jih označil za moje favorite.
edini problem, ki ga vidim je ta, da je to vse ne Evrosongu že bilo slišano in zato nekih resnih šans za dobro uvrstitev v resnici ni.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov