Potapljaška maska za cel obraz
Moderatorji: moderator2, moderator
Potapljaška maska za cel obraz
Oj,
Ker ni nikoli prehitro že iščem masko za našega "škrata", ki je star tri leta. A mogoče kdo ve kje bi lahko kupila masko, kot so jih nosili včasih? Gre za masko, ki je nameščena čez cel obraz in lahko otrok preko posebne cevi v maski, diha kar preko maske!
Izgleda tako kot klasična okrogla maska, le da ima integrirano dihalko. Pritrjena je na gumo od maske. Dihalka je na spodnji strani povezana z zrakom v maski, na vrhu pa ima plovček, ki onemogoča vstop vode v masko.
Nekaj takšnega kot najdete tule
http://www.hybdiving.com/images/homemad ... -v-1-1.jpg
Hvala
LP
Ker ni nikoli prehitro že iščem masko za našega "škrata", ki je star tri leta. A mogoče kdo ve kje bi lahko kupila masko, kot so jih nosili včasih? Gre za masko, ki je nameščena čez cel obraz in lahko otrok preko posebne cevi v maski, diha kar preko maske!
Izgleda tako kot klasična okrogla maska, le da ima integrirano dihalko. Pritrjena je na gumo od maske. Dihalka je na spodnji strani povezana z zrakom v maski, na vrhu pa ima plovček, ki onemogoča vstop vode v masko.
Nekaj takšnega kot najdete tule
http://www.hybdiving.com/images/homemad ... -v-1-1.jpg
Hvala
LP
Topolšek
Takih mask pa nisem videl že zelo dolgo.
Kakih 25 let nazaj sem jo uporabljal tudi sam, a sem jo zavrgel, ker se z njo ni dalo potapljati.
Zaradi velikega volumna in majhne opore ti je že na kakih 5 metrov tiščala na obraz, da je že močno bolel nos.
Jaz sem svoja dva otroka predlani opremil s podobnima maskama kot ju uporabljam sam (nos in oči), pred prvim šnorkljanjem pa sem jima razložil kako in kaj...
Kakih 25 let nazaj sem jo uporabljal tudi sam, a sem jo zavrgel, ker se z njo ni dalo potapljati.
Zaradi velikega volumna in majhne opore ti je že na kakih 5 metrov tiščala na obraz, da je že močno bolel nos.
Jaz sem svoja dva otroka predlani opremil s podobnima maskama kot ju uporabljam sam (nos in oči), pred prvim šnorkljanjem pa sem jima razložil kako in kaj...
Sve će to narod da pozlati!
.
Zakaj se ne more več kupit taka maska?
Potapljanje je zelo tehnična zadeva in kot tako je materjal zelo pomemben.
Tako masko, kot jo želiš kupit, so izločili iz proizvodnje, ker ne omogoča potapljanja. Zakaj, je enega od vzrokov navedel že predhodnik. Skratka stvar ne deluje in je celo kar nevarna, ker ti lahko voda zalije oči in nos preko dihalke. Sploh pa ni za otroke!
Toliko za danes.
LP
Oj,
Zakaj se ne more več kupit taka maska?
Potapljanje je zelo tehnična zadeva in kot tako je materjal zelo pomemben.
Tako masko, kot jo želiš kupit, so izločili iz proizvodnje, ker ne omogoča potapljanja. Zakaj, je enega od vzrokov navedel že predhodnik. Skratka stvar ne deluje in je celo kar nevarna, ker ti lahko voda zalije oči in nos preko dihalke. Sploh pa ni za otroke!
Toliko za danes.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Najboljše je da se navadi z navadno masko brez snorkla ker bo zajel zrak s polnimi pluči kar mu bo koristilo kasneje.Največji problem je ker večina ne zna dihat s polnimi ampak samo z zgornim delom pluč. Ta problem imajo večinoma deklice. Moja hči je pri 4 letih brez problema čofotala z masko brez snorkla.
To je moje mnenje ker se aktivno ukvarjam s potaljanjem in mislim da je potrebno tudi snorkanje jemati zelo resno pa čeprav samo 4-5 metrov.
To je moje mnenje ker se aktivno ukvarjam s potaljanjem in mislim da je potrebno tudi snorkanje jemati zelo resno pa čeprav samo 4-5 metrov.
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Je mogoče to maska "zastarelega" tipa? Nočem propagirat njene uporabe, ampak čisto slučajno sem jo zasledil. Čimprej se naučiti varne uporabe navadne maske z dihalko je boljše (moje mnenje).
http://www.sepadiver.com/index.php?page ... &Itemid=31
http://www.sepadiver.com/index.php?page ... &Itemid=31
Ni taprava ( katero misli Topolšek ), je pa podobna. One so imele dihalke ( tudi dve cevki ) vgrajene v zgornji del maske. Vrh dihalk, pa je bil obrnjen dol, proti vodi. Na koncu, luknji, pa je bila "kletka" z žogicami, kot pri namiznem tenisu. Ko si se potopil, so žogice radi vzgona šle navzgor in tako zaprle luknje na koncu dihalne cevi. Enkrat samkrat sem jo poizkusil, še kot otrok, pa mi ni bila všeč.
LP
LP
Ja, točno take. Ene so imele pa plovček, ki je zaprl cev.
Je bilo pa zanimivo, ko ti je voda zalila masko, če si se obrnil preveč na glavo...
No, na tak način se pač potaplja in ker te maske niso primerne za kaj takega, bi jim lahko rekli "panoramske maske", ker z njo lahko le opazuješ kar je pod teboj...
Je bilo pa zanimivo, ko ti je voda zalila masko, če si se obrnil preveč na glavo...
No, na tak način se pač potaplja in ker te maske niso primerne za kaj takega, bi jim lahko rekli "panoramske maske", ker z njo lahko le opazuješ kar je pod teboj...
Sve će to narod da pozlati!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost