Potapljaška maska za cel obraz

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

topolsek
Višji štabni vodnik

Potapljaška maska za cel obraz

OdgovorNapisal/-a topolsek » Ne Feb 08, 2009 17:43

Oj,

Ker ni nikoli prehitro že iščem masko za našega "škrata", ki je star tri leta. A mogoče kdo ve kje bi lahko kupila masko, kot so jih nosili včasih? Gre za masko, ki je nameščena čez cel obraz in lahko otrok preko posebne cevi v maski, diha kar preko maske!

Izgleda tako kot klasična okrogla maska, le da ima integrirano dihalko. Pritrjena je na gumo od maske. Dihalka je na spodnji strani povezana z zrakom v maski, na vrhu pa ima plovček, ki onemogoča vstop vode v masko.

Nekaj takšnega kot najdete tule
http://www.hybdiving.com/images/homemad ... -v-1-1.jpg

Hvala

LP
Topolšek
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Ne Feb 08, 2009 21:30

Takih mask pa nisem videl že zelo dolgo.
Kakih 25 let nazaj sem jo uporabljal tudi sam, a sem jo zavrgel, ker se z njo ni dalo potapljati.
Zaradi velikega volumna in majhne opore ti je že na kakih 5 metrov tiščala na obraz, da je že močno bolel nos.
Jaz sem svoja dva otroka predlani opremil s podobnima maskama kot ju uporabljam sam (nos in oči), pred prvim šnorkljanjem pa sem jima razložil kako in kaj...
Sve će to narod da pozlati!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 08, 2009 22:21

.

Oj,

Ker ni nikoli prehitro že iščem masko za našega "škrata", ki je star tri leta. A mogoče kdo ve kje bi lahko kupila masko, kot so jih nosili včasih? Gre za masko, ki je nameščena čez cel obraz in lahko otrok preko posebne cevi v maski, diha kar preko maske!

Izgleda tako kot klasična okrogla maska, le da ima integrirano dihalko. Pritrjena je na gumo od maske. Dihalka je na spodnji strani povezana z zrakom v maski, na vrhu pa ima plovček, ki onemogoča vstop vode v masko.

Zakaj se ne more več kupit taka maska?

Potapljanje je zelo tehnična zadeva in kot tako je materjal zelo pomemben.
Tako masko, kot jo želiš kupit, so izločili iz proizvodnje, ker ne omogoča potapljanja. Zakaj, je enega od vzrokov navedel že predhodnik. Skratka stvar ne deluje in je celo kar nevarna, ker ti lahko voda zalije oči in nos preko dihalke. Sploh pa ni za otroke!

Toliko za danes.

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Feb 09, 2009 08:41

Moja hči je bila lani stara pet let in se je v momentu naučila uporabe maske in šnorklja. Seveda pod nadzorom. Mogoče bi lahko poizkusil leto prej pa mi ni padlo na pamet. Tak da navadna maska in dihalka zadoščata.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
frohlic7
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a frohlic7 » Po Feb 09, 2009 19:28

Maska oči-nos in šnorhel je zakon. Iz izkušenj pa ti povem, da bo ob pravi animaciji (zdrobljen ježek, ki pritegne male-velike oči :shock: in seveda rakce ter ribice) malček letos že plaval. A ne pozabi začeti z rokavčki!!! Le-ti bodo letos še nuja, a samostojnost otroka v vodi bo vsak dan večja

lp Iztok
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Feb 09, 2009 19:28

se strinjam z predhodniki.taka maska ni potrebna,otroci so zelo dovzetni in se hitro učijo.moja dva sta osvojila potapljanje-plitvo seveda-brez problema.razložiš osnove ostalo naredi praksa.ko sta bila majhna,nekje 4-5 let,sta kar brez vsega pobirala školjke z dna nekje do treh metrov.
topolsek
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a topolsek » To Feb 10, 2009 11:37

Oj,

Sem ugotovila, da bo morala veljati navadna maska. Upam, da bo šlo že to leto saj se s tem tamali veliko bolj zabava v vodi - vsekakor pa še z rokavčki.

LP
Topolšek
hipi
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a hipi » Pe Feb 27, 2009 14:03

Najboljše je da se navadi z navadno masko brez snorkla ker bo zajel zrak s polnimi pluči kar mu bo koristilo kasneje.Največji problem je ker večina ne zna dihat s polnimi ampak samo z zgornim delom pluč. Ta problem imajo večinoma deklice. Moja hči je pri 4 letih brez problema čofotala z masko brez snorkla.
To je moje mnenje ker se aktivno ukvarjam s potaljanjem in mislim da je potrebno tudi snorkanje jemati zelo resno pa čeprav samo 4-5 metrov.
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » To Mar 10, 2009 23:31

Je mogoče to maska "zastarelega" tipa? Nočem propagirat njene uporabe, ampak čisto slučajno sem jo zasledil. Čimprej se naučiti varne uporabe navadne maske z dihalko je boljše (moje mnenje).

http://www.sepadiver.com/index.php?page ... &Itemid=31
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Mar 11, 2009 14:39

Ni taprava ( katero misli Topolšek ), je pa podobna. One so imele dihalke ( tudi dve cevki ) vgrajene v zgornji del maske. Vrh dihalk, pa je bil obrnjen dol, proti vodi. Na koncu, luknji, pa je bila "kletka" z žogicami, kot pri namiznem tenisu. Ko si se potopil, so žogice radi vzgona šle navzgor in tako zaprle luknje na koncu dihalne cevi. Enkrat samkrat sem jo poizkusil, še kot otrok, pa mi ni bila všeč.
LP
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Sr Mar 11, 2009 19:41

Ja, točno take. Ene so imele pa plovček, ki je zaprl cev.
Je bilo pa zanimivo, ko ti je voda zalila masko, če si se obrnil preveč na glavo...
No, na tak način se pač potaplja in ker te maske niso primerne za kaj takega, bi jim lahko rekli "panoramske maske", ker z njo lahko le opazuješ kar je pod teboj...
Sve će to narod da pozlati!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost