BANKOMATI na Hr obali

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

BANKOMATI na Hr obali

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jul 24, 2018 19:31

Pazite!

Ob dvigovanju gotovine na bankomatih, je letos prisotno piratstvo.
Navadili smo se na dvig brez konverzije. Pošteno. Do sedaj.
Ker je narod to očitno povečini skapiral, je bila potrebna nova fora, za legalno krajo turistov. Sedaj te sprva vpraša:”Sa konverzijom ili bez?” Vse logično in znano. Nato sledi drugi korak. Presenečenje za uporabnika. Vpraša te, če si pripravljen na tveganje pri kursu? Ker nisi pripravljen, te to vprašanje zmede. In potem se zgodi:
1. varianta
Ker ti je bolj logično in antipatična beseda tveganje, izbereš -NE. Posledica: kurs 6,6 :twisted:
2. varianta
Razmišljaš nekaj sekund, kaj za vraga, to sploh pomeni. Čas ti poteče. In zopet se zgodi. Kurs 6,6 :twisted:

Verjetno je še kdo imel takšno izkušnjo. Zato POZOR :!:

Jbg. Na milijon turistov je tu blizu milijarde legalno nakradenih €
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Re: BANKOMATI na Hr obali

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jul 24, 2018 19:37

Nekje pa sploh nič ne vpraša in verjetno kar piči svoj "super" kurs :twisted:
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Jul 24, 2018 20:28

Ja, pa razlika ni tako majhna. Pri dvigu 2000 kn (več ti zlasti po otokih in zabačenih selih tako noče pljunit ven) je razlika preko 20E :!:
Je pa bankomat še vedno najenostavnejši in tudi najugodnejši našin menjave eurov v kune. Sam dvigovat morate najvišje zneske, kar je pač možno. Tako se fiksna provizija dviga skoraj ne pozna. Nikakor pa dvigovat večkrat po majhne zneske, npr 100, 200 kn.....
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Jul 24, 2018 20:56

Odvisno od bankomata eni nimajo provizije je vseeno kolko dvignes je pa treba dvigovati z debetno kartico in ne kreditno tudi vsa plačila z kreditno imajo od marca provizijo.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Jul 24, 2018 22:29

Srebrnik ali zlatnik je vedno najlažje odpiral vsa vrata......torej keš...sam minimalno poslujem s karticami, tako doma kot v tujini. Je sicer rizik z gotovino kruizat, ampak meni to pase in ne dela priblemov. Imam sicer tudi kartice, ampak so samo za rezervo.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jul 25, 2018 07:53

Prispevek opozarja na novo prevaro katero so si na žalost tokrat omislile hrvaške banke.

Kartično poslovanje je odlična stvar in ima veliko prednosti, tako da kaj dosti posnemovalcev ne boš imel. Definitivno pa ima vsak tudi nekaj gotovine s seboj.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Sr Jul 25, 2018 08:06

zlatko83 napisal/-a:Ja, pa razlika ni tako majhna. Pri dvigu 2000 kn (več ti zlasti po otokih in zabačenih selih tako noče pljunit ven) je razlika preko 20E :!:
Je pa bankomat še vedno najenostavnejši in tudi najugodnejši našin menjave eurov v kune. Sam dvigovat morate najvišje zneske, kar je pač možno. Tako se fiksna provizija dviga skoraj ne pozna. Nikakor pa dvigovat večkrat po majhne zneske, npr 100, 200 kn.....

Pa še to sem pozabil, gotovine nikakor ne dvigovat z kreditno kartico, ampak z bančno kartico.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Jul 25, 2018 14:23

Nikola T. napisal/-a:Prispevek opozarja na novo prevaro katero so si na žalost tokrat omislile hrvaške banke.

Kartično poslovanje je odlična stvar in ima veliko prednosti, tako da kaj dosti posnemovalcev ne boš imel. Definitivno pa ima vsak tudi nekaj gotovine s seboj.

verjel ali ne, ampak službeno se veliko ukvarjam s kartičnim poslovanjem. zelo dobro poznam prednosti, slabosti, načine zlorab itd, itd. meni se zdi zelo pomembna anonimnost kjerkoli se da, čeprav vem, da se vsemu ne morem izogniti. sovražim profiliranje.
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Sr Jul 25, 2018 22:10

Kolegu v dubrovniku je bankomat imel kurs 5.1 ... se je zjokal ker je dvignil 250€.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jul 25, 2018 22:47

Bankomat nima nobenega menjalnega tečaja, tega postavlja banka, tvoja domača ali pa tista katera je lastnica bankomata!

Glede dviganja gotovine po ECC ali pa direktno smo že pisali, to se z ljudmi kregam že leta, ker večina jih z veseljem tam pritisne na dvig v EUR in niti ne razmišljajo o tečaju... Nihče ne verjame, dokler mu ne pokažeš SMS in pa ekran kar predlaga... Je res o razliki med 10 in 20 EUR pri enem dvigu recimo 3000 kn.

Izogibajte se na daleč sumljivim bankomatom, recimo Euronet je že tak, ko vidiš to nalepko, obvoz!

Glede provizij v tujini, je to odvisno od tvoje banke! Večina jih je seveda lopovov na kubik, letos pa je končno Sparkasse naredil človeško potezo in tisti, ki imamo tam račun, lahko povsod kjer so njihove banke (na hrvaškem je to Riječka Banka oziroma Erste) dviguješ denar povsem brez provizije, čeprav valuta ni EUR!!! Tako lahko npr. dvigneš tudi 100 kn in ne bo popolnoma nič provizije! Ne pa to poskušat pri NLB in ostalih, ker je najmanj 2 EUR fiksno vsak dvig, pa tudi če 100 kn dvigneš.

Glede teksta pri dvigovanju pa priporočam, da pozorno preberete kaj vas sprašuje, kot je opozoril Kr En! Zelo hitro namreč lahko pritisneš narobe in eto ga, podariš jim 4 ali 5 hladnih ožujskih! :evil:

Glede poslovanja z gotovino, ki ga nekdo omenja... A imaš slučajno plačo v hrvaških kunah? Če da, potem te razumem, da posluješ z gotovino tudi na HR, če pa prejemaš plačo v SLO, pa moraš to nekako pretopiti. In za to je bankomat daleč najugodnejši, meni sedaj sploh, ker sem pomahal v slovo naši največji banki... :lol:
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Sr Jul 25, 2018 23:09

Koprška banka tudi brez provizije na vseh bankomatih od pbz zagreb.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Jul 26, 2018 08:54

jaz imam gotovino samo za sladoled in položnice,....za vse drugo je kartica. hvala kr en za opozorilo.....sicer redko dvigujem na bakomatih,... me je pa 1x trgovka vprašala ali plačam v kunah ali v evrih ( z kartico) in sem ji rekel brez konverzije,...pa me ni razumela, jaz pa tudi nisem razumel kaj to pomeni....sem rekel: daj kartico nazaj plačam z gotovino
....torej, bi moral izbrat kune, če prav razumem?
mirno morje
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jul 26, 2018 09:27

Ja, tudi to pazite!!! Ko plačuješ recimo za Mastercard/Visa, ker tudi tam sedaj obstaja ECC plačilo! In ker v nekih trgovinah, ki še nimajo brezkontaktnega terminala trgovka vzame tvojo kartico, potem odtipka znesek (ali pa ga samo preko kase), nato sledi vprašanje, če želiš na obroke in še eno vprašanje, če želiš plačilo v EUR!!! Tega vi ne boste videli, to bo kar trgovka pritisnila DA in evo ga, plačaš ko majmun!!!

Pri vsakem plačilu s KATEROKOLI kartico v državi, ki nima EUR kot prlačilno sredstvo OBVEZNO preverite, kaj piše na ekranu preden odtipkaš PIN kodo! Znesek MORA biti takšen, kot je na blagajni v lokalni valuti, če pa vidiš karkoli napisano EUR, pa ne odtipkaj PIN kode, pritisni prekinitev in zahtevaj, da trdogka ponovno pripravi plačilo in tokrat glej kaj tipka!!!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Jul 26, 2018 10:42

Skratka. Cel kup nekih zavajajočih kombinacij. :twisted: Kar je meni, za navadnega, nepoučenega smrtnika, totalno nesprejemljivo in zavajajoče.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jul 26, 2018 13:22

Tri hrvata dva sta tata:)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost