Domofon (odpiranje) z daljincem
Moderatorji: moderator2, moderator
Domofon (odpiranje) z daljincem
Ni neposredno navtično, se mi pa zdi, da bi kdo od vas vedel če obstaja varianta, da se na obstoječi domofon (stolpnica), namontira nekaj, kar bi delalo na daljavo (z daljincem npr.). Stara mati rabi precej časa, da se prebije do domofona in ko ji dostavijo kosilo, dostavljalec čaka pred vhodnimi vrati. Je kakšna varianta, da se obstoječi domofon nekako nadgradi na uporabniški strani z daljinskim upravljanjem?
Re: Domofon (odpiranje) z daljincem
Vrata se ne odpirajo preko domofona?
Vsekakor se najde kakšno vezje z daljinskim upravljalcem. Je pa važno, kako daleč ima stanovanje zaradi dometa in pa dovoljenje za vgradnjo.
Koliko je prostora za dodati vezje...
Konkretnega primera na žalost nimam, je pa možnost...
LP
Vsekakor se najde kakšno vezje z daljinskim upravljalcem. Je pa važno, kako daleč ima stanovanje zaradi dometa in pa dovoljenje za vgradnjo.
LP
Gladiac napisal/-a:Vrata se ne odpirajo preko domofona?
LP
Vrata se odpirajo preko domofona ja, samo ona je 10m stran v sobi, recimo in rabi vsaj 5min da pride do domofona. V pomoč bi ji bilo, da ima pri sebi daljinček in ko nekdo pozvoni, odpre vhodna vrata v stoplnico.
Mogoče bo boljše če se obrnem na proizvajalca, ki je vgrajeval domofone v dotični stolpnici.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pred zvonec domofona daš mikrofon kateremu moraš ojačanje zapreti, da ga bo prožil samo močan zvonec.
Delovni kontakt izhodnega releja zveži VZPOREDNO s tipko na domofonu za "ODPIRANJE VRAT" .
S potenciometrom nastavi zakasnitev koliko časa naj rele drži tipko "ODPIRANJE VRAT".
Vse to dobiš tukaj...
Delovni kontakt izhodnega releja zveži VZPOREDNO s tipko na domofonu za "ODPIRANJE VRAT" .
S potenciometrom nastavi zakasnitev koliko časa naj rele drži tipko "ODPIRANJE VRAT".
Vse to dobiš tukaj...
Nikola T. napisal/-a:Pred zvonec domofona daš mikrofon kateremu moraš ojačanje zapreti, da ga bo prožil samo močan zvonec.
Vse to dobiš tukaj...
Ja, tole je DIY za hobi elektronika, kar jaz nisem. Pa tudi ne verjamem, da bi dovolili odpirati orig. domofon. Verjetno je najenostavneje, da skopiramo el. ključek.
Če prav razumem, je vse v stanovanju. Gospa sliši zvonec, in potem pritisne gumb na daljinčku, ki aktivira gumb za odpiranje vrat?
Xilinx Vivado HLx trainee
Pod $10 dobiš iz kitajske 5 daljinčkov in reciever, ta reciever pol priklopiš na 12v in rele zvežeš vzporedno na gumb za odpiranje. Simpl.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Mogoče kaj takega:
https://www.aliexpress.com/item/4000799 ... web201603_
Samo na izhodu bi bilo potrebno dodati rele, da pritiska tipko za odpiranje vrat.
LP
https://www.aliexpress.com/item/4000799 ... web201603_
Samo na izhodu bi bilo potrebno dodati rele, da pritiska tipko za odpiranje vrat.
LP
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Marchi napisal/-a:Nikola T. napisal/-a:Pred zvonec domofona daš mikrofon kateremu moraš ojačanje zapreti, da ga bo prožil samo močan zvonec.
Vse to dobiš tukaj...
Ja, tole je DIY za hobi elektronika, kar jaz nisem. Pa tudi ne verjamem, da bi dovolili odpirati orig. domofon. Verjetno je najenostavneje, da skopiramo el. ključek.
Karkoli bi montiral moraš vzporedno zvezati tipko za odpiranje vrat. Če tega ne moreš, potem ti noben nasvet od teh ne more rešiti problema.
O kakšnem el. ključku govoriš??
Nikola T. napisal/-a:Marchi napisal/-a:Nikola T. napisal/-a:Pred zvonec domofona daš mikrofon kateremu moraš ojačanje zapreti, da ga bo prožil samo močan zvonec.
Vse to dobiš tukaj...
Karkoli bi montiral moraš vzporedno zvezati tipko za odpiranje vrat. Če tega ne moreš, potem ti noben nasvet od teh ne more rešiti problema.
O kakšnem el. ključku govoriš??
Ja, saj vem da je treba dpreti zadevo. Zaenkrat ste mi dali dovolj idej. Hvala!
Ključek oz. reg. obesek je takle

- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
... daj mu navaden ključ od vhodnih vrat, je ceneje.
Nikola T. napisal/-a:... daj mu navaden ključ od vhodnih vrat, je ceneje.
Ni ključa! Vse automatisch, drsna vrata, tudi kletna so na el.motor.
Sem mislil, da je to z domofoni ustaljena zadeva, pa vidim da je preveč komplicirano, sploh če se moram s staninvestom ukvarjat glede tega.
Ni panike bomo zrihtali nekako.
Gumb s katerim odpre vrata moraš razdrt in potegnt vzporedno žički. Kupiš daljinec z recieverjem in rele povežeš na tidve žički.
EN sicer hobi paket daljinec reciever viška imam tudi jaz za 20e če rabiš. Hobi paket pomeni, da ga moraš v celoti sam iz komponent scint po načrtu.
EN sicer hobi paket daljinec reciever viška imam tudi jaz za 20e če rabiš. Hobi paket pomeni, da ga moraš v celoti sam iz komponent scint po načrtu.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Moj domofon je 24V, če je tudi tvoj lahko uporabiš nekaj takega.
Samo stikalo moraš najti v škatli kje je potrebno stisnit gumb za odprtje vrat.
Napajaš ga z tokom domofona od 6-36V.
Če imaš 220 pa poišči, obstajao tudi, ravno tako poceni.
Boš sigurno znal, ker ni nobena umetnost.
Izberi 433MHz Momentary.
https://www.ebay.com/itm/Mini-Relay-Rem ... qx6zH_R1tQ
Samo stikalo moraš najti v škatli kje je potrebno stisnit gumb za odprtje vrat.
Napajaš ga z tokom domofona od 6-36V.
Če imaš 220 pa poišči, obstajao tudi, ravno tako poceni.
Boš sigurno znal, ker ni nobena umetnost.
Izberi 433MHz Momentary.
https://www.ebay.com/itm/Mini-Relay-Rem ... qx6zH_R1tQ
Je kdo našel kakšno varianto za odpiranje vrat prek mobilnega telefona? Sprašujem za krmiljenje prek obstoječega domofona (z relejem), in ne zamenjavo celotnega sistema. Si predstavljam, da bi se dalo tako rešitev sestaviti z Arduinom ali čim podobnim, a zanima me če je kdo zasledil že kakšno sestavljeno cenovno ugodno varianto.
Kofi
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost