Cistilna naprava / greznica
Moderatorji: moderator2, moderator
Cistilna naprava / greznica
Zivjo,
Prijatelj me je prosil za pomoc pri izbiri cistilne naprave a glede na to ,da se na te zadeve res ne spoznam ,prosim vas za nasvet . Ima 3 ponudbe od Rota, Zagozen in se nekaj in kolikor berem je meni vse isto...kar pa verjamem ni res ker potem 3je ne bi bili na tako malem trgu.
Lahko kdo od vas kaj pomaga s svojim znanjem?
Stanovanjska hisa.
Hvala.
Prijatelj me je prosil za pomoc pri izbiri cistilne naprave a glede na to ,da se na te zadeve res ne spoznam ,prosim vas za nasvet . Ima 3 ponudbe od Rota, Zagozen in se nekaj in kolikor berem je meni vse isto...kar pa verjamem ni res ker potem 3je ne bi bili na tako malem trgu.
Stanovanjska hisa.
Hvala.
pojdi se z bikom bost!
Re: Cistilna naprava / greznica
Paco napisal/-a:Zivjo,
Stanovanjska hisa.
Hvala.
jaz delam RČN(rastlinske čistilne) , javi se mi v zs za več informacij
Rastlinske so super, je pa potrebno imet malo vecjo parcelo.
Moja sestra je montirala Roto po bivši jugi, če boš kaj specifičnega rabil, se javi za kak info...
kocka napisal/-a:Rastlinske so super, je pa potrebno imet malo vecjo parcelo.
ni potrebno, smo jih doterali na minimum in delajo vrhunsko, brez elektrike(kar na letni ravni ni zanemarljiv strošek), brez membran, ki se mašijo pri bioloških napravah in jih je potrebno menjavat in predvsem okolju prijazno -naravno
vsekakor je potrebno vedeti , da so biološke in rastlinske in nimajo ničesar skupnega
franc5e napisal/-a:Moja sestra je montirala Roto po bivši jugi, če boš kaj specifičnega rabil, se javi za kak info...
Roto je membranska biološka, ki potrebuje velik izkop(luknja) za postavitev usedalnika in pri njih električne črpalke delajo noč in dan
MareC, daj prosim, ko vidim da to delas,malo razlozi razlike in prednosti teh razlicnih cistiln, ker bom tudi jaz v bliznji prihodnosti moral nekaj naredit.
Sigurno je se kdo, ki ga zanima.
Lpd
Lpd
Darh napisal/-a:MareC, daj prosim, ko vidim da to delas,malo razlozi razlike in prednosti teh razlicnih cistiln, ker bom tudi jaz v bliznji prihodnosti moral nekaj naredit.
Lpd
bom si vzel čas in nekaj napisal
Mene tudi zanima.
Pri nas je fotr, ko je delal bajto še sam naredil veliko troprekatno greznico. Je nismo v 30tih letih niti enkrat odprli ali praznili. Je delovalo kot mora. Pred par leti se je bilo pa treba priklopit na kanalizacijo, ceprav je bajta cisto na svojem bregu in so jo odprli da jo bodo izpraznili. So gledali v luknjo in se cudili kako to da je prazna.
So znali že včasih stvari naredit da delujejo..
Pri nas je fotr, ko je delal bajto še sam naredil veliko troprekatno greznico. Je nismo v 30tih letih niti enkrat odprli ali praznili. Je delovalo kot mora. Pred par leti se je bilo pa treba priklopit na kanalizacijo, ceprav je bajta cisto na svojem bregu in so jo odprli da jo bodo izpraznili. So gledali v luknjo in se cudili kako to da je prazna.
MareC napisal/-a:franc5e napisal/-a:Moja sestra je montirala Roto po bivši jugi, če boš kaj specifičnega rabil, se javi za kak info...
Roto je membranska biološka, ki potrebuje velik izkop(luknja) za postavitev usedalnika in pri njih električne črpalke delajo noč in dan
Črpalke in kompresor pri ROTO dela na podlagi obremenitve čistilne naprave (količine toka odpadnih vod), tako, da obratuje glede na nivo...višine odpadkov, torej na tajmer....
Če naprava ni v uporabi se ponekod vklopi le difuzor zraka ......
Najboljša čistilna naprava je od http://www.ekogea.com/
tako pravi sestrica, ki je trta mrta v gradbeništvu (vodja gradbišč)
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
omas napisal/-a:Mene tudi zanima.
To je kot če bi filter po nekem določenem obdobju vzel ven in bi bil čist. Si mnenja da je to dober filter?
Marcel_Mastnak napisal/-a:omas napisal/-a:Mene tudi zanima.
To je kot če bi filter po nekem določenem obdobju vzel ven in bi bil čist. Si mnenja da je to dober filter?
Je res velika, predimenzionirana, zato ni bilo treba nikoli cistit. Saj to je v redu ce lahko na greznico pozabiš, a ne?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov