Ima kdo tole ?
Kdo vam jo je izdelal ?
lpp
Toplotna Voda-Voda
Moderatorji: moderator2, moderator
Toplotna Voda-Voda
pojdi se z bikom bost!
Re: Toplotna Voda-Voda
Pred 15 leti, ko smo rabili hladilnik do minus 60°C za testiranje RFID elektronike, nam je to naredil Inštitut Zoran Rant Škofja Loka za ne pretirano ceno. Sedaj je to firma IZR. To je bil kaskadni hladilnik voda - shellsol (voda ne gre do -60°C). Ko sem pozneje iskal klimo, ki deluje pri temperaturi okolice 60°C, so bili konkurenčni. Pa dobil sem občutek, da zelo dobro vedo kaj delajo. Tako da poskusi in jih pokliči.
motorni
Jaz si jo bom eventuelno omislil. 6:1 je mikavni koncept.
Stric ogreva 2 ogromna objekta in mu služi dobro.
Stric ogreva 2 ogromna objekta in mu služi dobro.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Sprašuješ za varianto s kolektorjem, podtalnico ali sondo?
Sem bi na tem, da jo kupim. Žal pri meni pride v poštev samo sonda. Ker pa so sonde drage, se varčuje na dolžini sonde, posledično prihaja do težav.
Če imaš možnost dovolj velikega kolektorja, je to najboljša možna izbira. Še boljša, kot podtalnica, ker nimaš težav z izmenjevalcem.
Sem bi na tem, da jo kupim. Žal pri meni pride v poštev samo sonda. Ker pa so sonde drage, se varčuje na dolžini sonde, posledično prihaja do težav.
Če imaš možnost dovolj velikega kolektorja, je to najboljša možna izbira. Še boljša, kot podtalnica, ker nimaš težav z izmenjevalcem.
Sklepam, da si blizu morja?
Za morje se je običajno reklo, da je najoptimalnejša (glede na ceno in vse skupaj) rešitev Zrak - voda.
Že pri navadni podtalnici dosti jamrajo, ker se jim maši izmenjevalec. Vprašanje, kako je pri morski vodi? Žal pa osebno ne poznam nikogar, ki to ima, zato nisem ravno kompetenten. Na tvojem mestu bi pa skušal koga najti, da bi se osebno pozanimal.
Bi bil pa vesel, če boš poročal, kako to deluje, če boš izpeljal projekt.
Za morje se je običajno reklo, da je najoptimalnejša (glede na ceno in vse skupaj) rešitev Zrak - voda.
Že pri navadni podtalnici dosti jamrajo, ker se jim maši izmenjevalec. Vprašanje, kako je pri morski vodi? Žal pa osebno ne poznam nikogar, ki to ima, zato nisem ravno kompetenten. Na tvojem mestu bi pa skušal koga najti, da bi se osebno pozanimal.
Bi bil pa vesel, če boš poročal, kako to deluje, če boš izpeljal projekt.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov