Agregat
Moderatorji: moderator2, moderator
Agregat
Pozdravljeni morski sotrpini.
Sicer ga ne potrebujem jaz na svoje plovilo, je že tisit zadaj povsem dovolj glasen, ampak potrebujem nekaj za doma...
Tokovi ne bodo nič posebnega, 1 nujna+ plus če bo zneslo (kar verjetno bo), še maks deve obtočni črpalki. + Da lahko spravim gor električne rolete, kjer je poraba tudi zanemarljiva (ena po ena)
Čim manjši, velikost rezervoarja je nepomemba. Iščem pa res zaneslivost, da ko bom rabi potebnilti vrvico, da zaprede, ne da ga napade gripa.
Kaj imate kaj po barkah, čim manjšeha čim bolj kompaktnega..... 5kw zveri ne potrebujem....
Hvala, ter lepo morje
Sicer ga ne potrebujem jaz na svoje plovilo, je že tisit zadaj povsem dovolj glasen, ampak potrebujem nekaj za doma...
Tokovi ne bodo nič posebnega, 1 nujna+ plus če bo zneslo (kar verjetno bo), še maks deve obtočni črpalki. + Da lahko spravim gor električne rolete, kjer je poraba tudi zanemarljiva (ena po ena)
Čim manjši, velikost rezervoarja je nepomemba. Iščem pa res zaneslivost, da ko bom rabi potebnilti vrvico, da zaprede, ne da ga napade gripa.
Kaj imate kaj po barkah, čim manjšeha čim bolj kompaktnega..... 5kw zveri ne potrebujem....
Hvala, ter lepo morje
Hvala na razumevanju
Re: Agregat
Kipor sinemaster 2000,deluje že 4 leta b.p.Mislim da obstaja tudi manjša 1kw varianta ki je za tri obtočne črpalke in par rolet dovolj.
Tudi jaz o temu razmišljam, bi pa dodal še skrinjo, hladilnik in razsvetljavo.
Tako da računam 1,5-2kW, od viška glava ne boli.
Si pa je potrebno omislit 1-0-2 stikalo, da bajto odklopiš od omrežja in naštimaš svoje omrežje preko agregata.
Ker če boš kar tako priklopil na omrežje, boš napajal najmanj celo ulico ali ubil električarja, ki bo prepričan, da ni elektrike popravljal v bližnji trafo postaji.
Majstri tudi pravijo, da je pri taki vezavi potrebno agregat ozemljit.
Tako da računam 1,5-2kW, od viška glava ne boli.
Si pa je potrebno omislit 1-0-2 stikalo, da bajto odklopiš od omrežja in naštimaš svoje omrežje preko agregata.
Ker če boš kar tako priklopil na omrežje, boš napajal najmanj celo ulico ali ubil električarja, ki bo prepričan, da ni elektrike popravljal v bližnji trafo postaji.
Majstri tudi pravijo, da je pri taki vezavi potrebno agregat ozemljit.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pri toliko uporabnikih in zgolj 2kW ni nobenega viška.Bavarko napisal/-a:Tudi jaz o temu razmišljam, bi pa dodal še skrinjo, hladilnik in razsvetljavo.
Tako da računam 1,5-2kW, od viška glava ne boli....
Jaz tud mislim da 2 kw nikakor ne bosta napajala cele ulce, ker ko se javna razsvetljava vklopi, pa vsi hladilniki, skrinje…., ki so vedno vklopljeni, bo agregat samo pocepnil, pa tud 10-ka, verjetno nebi vzdrzala.
Drugace dam pa glas za Hondin agregat. Si ga dostikrat sposodim, ali pa delam z ljudmi, ki jih imajo.
Kresne takoj v prvo, vedno.
Vsi gradbinci jih imajo, ker ga rabijo in verjetno se jim ne da ukvarjat z kaksnimi “poceni” zadevami, pa tist strik vlect al bo, al ne bo.
Lpd
Drugace dam pa glas za Hondin agregat. Si ga dostikrat sposodim, ali pa delam z ljudmi, ki jih imajo.
Kresne takoj v prvo, vedno.
Vsi gradbinci jih imajo, ker ga rabijo in verjetno se jim ne da ukvarjat z kaksnimi “poceni” zadevami, pa tist strik vlect al bo, al ne bo.
Lpd
pašnjak napisal/-a:Mislim da obstaja tudi manjša 1kw varianta ki je za tri obtočne črpalke in par rolet dovolj.
Jaz sem imel 1kW Kipor, pa je počepnil že, če sem nanj priklopil sesalec
Pozdravljeni,
Zadevo sem preprosti ločil tako, da so rolete (pri krmiljenju) napajane preko šuko vtičnice, in če moram vklopiti agregat, moram rolete fizično odkolpiti iz omrežja. Pravtako je to urejeno s pretočnimi črpalkami. Zagonski tokovi so majnhi, stalni pa takorekoč omembe nevredni.
Gre se zamo zato, ker če napolno zakurim toplovodni kamin, mi bo ob zastoju črpalke dokaj hitro sprožil varnostni ventil, in potem mi vroča voda odteče v jarek... Pa še stvar je dokaj neprijetna, ker se bo to zgodilo ob najhujšem mrazu, ter mi bo ostanek pomrznil v alumplastu.... in ob naslednji sporžitvi varnostnega ventila, bom dobil vodo po dnevni sobi....
Čas, da izvedem operacijo, je tam okoli 10min (ok jebeš rolete one lahko počakajo), tako da ne bi rad, pucal dize v agregati v vmešnem času
Kipor(ček) večkrat omenjen. Luštna zadeva, je zanesljiva?
Zadevo sem preprosti ločil tako, da so rolete (pri krmiljenju) napajane preko šuko vtičnice, in če moram vklopiti agregat, moram rolete fizično odkolpiti iz omrežja. Pravtako je to urejeno s pretočnimi črpalkami. Zagonski tokovi so majnhi, stalni pa takorekoč omembe nevredni.
Gre se zamo zato, ker če napolno zakurim toplovodni kamin, mi bo ob zastoju črpalke dokaj hitro sprožil varnostni ventil, in potem mi vroča voda odteče v jarek... Pa še stvar je dokaj neprijetna, ker se bo to zgodilo ob najhujšem mrazu, ter mi bo ostanek pomrznil v alumplastu.... in ob naslednji sporžitvi varnostnega ventila, bom dobil vodo po dnevni sobi....
Čas, da izvedem operacijo, je tam okoli 10min (ok jebeš rolete one lahko počakajo), tako da ne bi rad, pucal dize v agregati v vmešnem času
Kipor(ček) večkrat omenjen. Luštna zadeva, je zanesljiva?
Hvala na razumevanju
PogachnyK napisal/-a:Kipor(ček) večkrat omenjen. Luštna zadeva, je zanesljiva?
Meni je po nekaj letih neuporabe vžgal iz prve. Ampak na tvojem mestu bi pred nakupom preizkusil, če bo sploh poganjal vse, kar bi rad.
Motorček roleta 200w zagonski (največja)
Motorčki obtočne po 3x 60w (stalni)
Rolete so krmiljene tako, da gre lahko samo po ena roleta gor/dol, pod nobenim pogojem ne morem istočanso krmiliti dveh rolet.....
Jeba je, ker dnevnih sob ljudje nimo v kleti.... Pri tastu, če je doma samo naša familija prtočnih sploh ne prižigamo, ker voda brez porblema sama zaokroži (peč locirana cca 7m nižje), tukaj pa sta kamin in zalogovnik v isti ravnini...
Če pa ga rentaš za poskus, ti napolnim kiporčka, pa še tebe
Motorčki obtočne po 3x 60w (stalni)
Rolete so krmiljene tako, da gre lahko samo po ena roleta gor/dol, pod nobenim pogojem ne morem istočanso krmiliti dveh rolet.....
Jeba je, ker dnevnih sob ljudje nimo v kleti.... Pri tastu, če je doma samo naša familija prtočnih sploh ne prižigamo, ker voda brez porblema sama zaokroži (peč locirana cca 7m nižje), tukaj pa sta kamin in zalogovnik v isti ravnini...
Če pa ga rentaš za poskus, ti napolnim kiporčka, pa še tebe
Hvala na razumevanju
PogachnyK napisal/-a:Če pa ga rentaš za poskus, ti napolnim kiporčka, pa še tebe
Na žalost ga nimam več, drugače bi ti ga posodil.
Ce gre za kratkotrajne uporabe, a ne bi bilo bolj smiselno samo en dober inverter pa priklopiš na avto v garaži? Po ppttebi pa zalaufaš motor avtomobila vsake toliko.
Sicer jaz imam hofrov agregat 2,6 kw izhoda, motor bencinski 6,5 hp. Imam ga že več kot 10 let, res obcasna uporaba, vcasih tudi eno letonga ne vžgem. Pa nisem še nikoli nič šraufal. Potegneš in dela. Je pa res, da je glomazen s tistim 15 litrskim rezervarjem.
Pelje pa denimo max ta veliko kotno brusilko 2000 w, ampak obvezno soft start.,
Sicer jaz imam hofrov agregat 2,6 kw izhoda, motor bencinski 6,5 hp. Imam ga že več kot 10 let, res obcasna uporaba, vcasih tudi eno letonga ne vžgem. Pa nisem še nikoli nič šraufal. Potegneš in dela. Je pa res, da je glomazen s tistim 15 litrskim rezervarjem.
Pelje pa denimo max ta veliko kotno brusilko 2000 w, ampak obvezno soft start.,
Jaz imam več let Kiporja 1000 w .Vžge še kar.Ima alarm za minimalno količino olja,je 4 takten agregat,pravi sinus, in pol NE vžge dokler ni olio maks.800 w folga komot.Ima varianto ,da se zažene iz lerlaufa ,ko štartaš recimo por mašino,ali pa da laufa ful,kar je bolje za večje porabnike.Očetu sem celo kotlovnico naredil tako rekoč na podaljšek.Dovod sem prerezal in vmes vgradil vtičnico in vtikač.Zraven pa še eno vtičnico in od te kabel speljal do prostora z agregatom.Na podaljšku sem označil kje je faza in sedaj samo upal mož agregat ,izšteka kotlovnco in stalnga štroma,ki ga ni in ušteka v agregatno vtičnico in se greje naprej.Brener in 12 pump je maks gor pa luč v kotlovnici.On ima agregat mislim 2,6 al 3,2 kw.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Se hecaš?weta napisal/-a:Ce gre za kratkotrajne uporabe, a ne bi bilo bolj smiselno samo en dober inverter pa priklopiš na avto v garaži? Po potrebi pa zalaufaš motor avtomobila vsake toliko...
Večina avtomobilov že po 10 minutah delovanja inverterja 1kW priključenega na vgrajen akumulator ne bi več vžgalo. Pri večjem akumulatorju kot ga ima recimo kakšen Mercedes, BMW ali Audi bi bil ta čas morda DOBRIH 20 minut vendar bi s tem akumulator tako poškodoval, da bi mu drastično skrajšal življensko dobo.
Komot gre na akumulator tud več ur sam ena malenkost je u pitanju aku je fajn če je od viličarja ene 650 Ah 48 volt in njemu primeren polnilec razsmernik.Cena kompleta sitnica 4ke
1000 w na 12 voltih vleče 100 a toka iz akuja pol pa zračunite kolk bi blo muzike iz akuja 70 ah,ki se sme izpraznit le na 70 posto nazivne kapacitete..Tisti moji ribari na srečanju morjeplovcev so predvajani na 1000 w aktivnem zvočniku,ki ga fila inverter 4000 waten,njega pa futra jo akuji 300 amperur,no njih pa futra 200 w celic in 75 a alternator.Pa teh 1000 w ,ki so napisani na zvočniku je realnih 200 w.tko je to cca
1000 w na 12 voltih vleče 100 a toka iz akuja pol pa zračunite kolk bi blo muzike iz akuja 70 ah,ki se sme izpraznit le na 70 posto nazivne kapacitete..Tisti moji ribari na srečanju morjeplovcev so predvajani na 1000 w aktivnem zvočniku,ki ga fila inverter 4000 waten,njega pa futra jo akuji 300 amperur,no njih pa futra 200 w celic in 75 a alternator.Pa teh 1000 w ,ki so napisani na zvočniku je realnih 200 w.tko je to cca
Nikola T. napisal/-a:Se hecaš?weta napisal/-a:Ce gre za kratkotrajne uporabe, a ne bi bilo bolj smiselno samo en dober inverter pa priklopiš na avto v garaži? Po potrebi pa zalaufaš motor avtomobila vsake toliko...
Večina avtomobilov že po 10 minutah delovanja inverterja 1kW priključenega na vgrajen akumulator ne bi več vžgalo. Pri večjem akumulatorju kot ga ima recimo kakšen Mercedes, BMW ali Audi bi bil ta čas morda DOBRIH 20 minut vendar bi s tem akumulator tako poškodoval, da bi mu drastično skrajšal življensko dobo.
Avtor govori o odpiranju rolet z motorjem 200w in par pump za centralno po 60w. Ne vidim problema za te kratkotrajne potrebe. Seveda pa ni zadeva namenjena enotedenskemu premoščanju izpada elektrike zaradi žleda in podobno. Pa obešanju hladilnika, skrinje, luči itd na ta vir energije.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta