Uvoz 2T mopeda
Moderatorji: moderator2, moderator
Uvoz 2T mopeda
Zdravo slanoplovci
Ker vas veliko uvaža razne rabljene zadeve v SLO, me zanima, ali je možno iz EU uvoziti 125cck motor (2T)
Bojda se bo sprejel zakon, da se odvozi 6ur vožnje in že imaš izpit za 125ccn
Gre seveda za Cagivo Mito... Druge zadeve niti ne povoham.
Hvala za odgovore/mnenja ter lepo korje
Ker vas veliko uvaža razne rabljene zadeve v SLO, me zanima, ali je možno iz EU uvoziti 125cck motor (2T)
Bojda se bo sprejel zakon, da se odvozi 6ur vožnje in že imaš izpit za 125ccn
Gre seveda za Cagivo Mito... Druge zadeve niti ne povoham.
Hvala za odgovore/mnenja ter lepo korje
Hvala na razumevanju
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Uvoz 2T mopeda
Kaj ima uvoz z izpitom? In za nelat izpit moraš vozit njihov motor. Sploh pa cagiva mito ni za med keglje.
Gilera cx 125 
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uvoz ima to veze, da takšen zakon obstoja po evropi (Francija...) že nešteto let, ter je tam ponudba takšne vrste motorjev pač večja. V SLO zakona, da si iz 125ccm prišel v avtomatsko po dveh letih (če se cortex prav spomina) ne obstaja že skoraj 15 let. Tako se 125the v SLO praktično niso prodajale.
To ima veze uvoz. Najdi mi v SLO Cagivo Mito... jo vzamem za primeren denar...
Če se sprejme zakon, bo kar naenkrat v SLO velika potreba po takšnih mopedih odvozis 6 ur (cca 150€) in imaš izpit...
Zato iščem že sedaj.
In ja seveda, če bom kupil 125 to ne bo 4T debeli skuter, ampak nekaj najboljšega, kar svet 125ccm ponuja.
To ima veze uvoz. Najdi mi v SLO Cagivo Mito... jo vzamem za primeren denar...
Če se sprejme zakon, bo kar naenkrat v SLO velika potreba po takšnih mopedih odvozis 6 ur (cca 150€) in imaš izpit...
Zato iščem že sedaj.
In ja seveda, če bom kupil 125 to ne bo 4T debeli skuter, ampak nekaj najboljšega, kar svet 125ccm ponuja.
Hvala na razumevanju
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
PogachnyK napisal/-a:Uvoz ima to veze, da takšen zakon obstoja po evropi (Francija...) že nešteto let,...
Tu še predlog zakona. Najbližje napisanemu iz originalnega posta zgoraj sem našel v primeru Avstrije na 5. strani dokumenta. Je že kaj od tega potrjeno tudi za nas, @PogachnyK? Uradni list nima še nič glede ZVoz-1D. Me zanima kako so si dejansko zastavili 'razširitev' izpita.
__________________________________________________________________________________________________
Glede glavnega vprašanja: to je zelo verjetno še v časih pred CE certifikati. Najboljše je, če dobiš motor, ki je pred nakupom še registriran in tako z največ možnimi dokumenti, ki jih potem pri nas potrebuješ, da ti naredijo homologacijski karton (90-100€ običajno).
-Za registracijo in DMV pri nas potrebuješ račun (če nabaviš pri kaki delavnici ali motohiši) oz. kupoprodajno. Pri Slo-Slo kupoprodajni med fizičnima osebama ni potrebe overbe podpisa prodajalca, vendar pri pridobitvi vozila iz države članice EU od fizične pa overitev raje kar naredi.
-kopijo odjavljenega prometnega dovoljenja - Libretto - Carta di circolazione
-CE certifikat - COC (Certificate of Conformity) - tega za tako stara vozila NI!
kako čimbolj zadostiti manjko je najbolje povprašati na tehničnih pregledih, kjer misliš opravljati cel proces. Svetujem, da če uvažaš z Ita, delaj vse to na našem koncu, ker so izkušenejši kaj rabijo. Bolje bodo svetovali, manj zapletov,...
-Motor greš iskat in pridobiš vse potrebne dokumente
-Mašino pripelješ k organu na homologacijo
-Homologacijski organ pregleda motor. Če je OK sledi plačilo tistih cca. 100€ in pridobiš homologacijski kartonček
-Kupoprodajno/račun ter homologacijski kartonček oddaš na FURS (lahko tudi pod eDavki in pripneš vse te dokumente skenirane, na vlogo dodaj kontakt, ker vedno nekaj manjka
-Glede na zasedenost (ali če koga poznaš na FURS) potem v nekaj urah/dneh/tednih dobiš domov/mail položnico za plačilo DMV. Kako je s tem v zadnjem letu od spremembe in v katero kategorijo te bojo butnili poglej v Zakon.
-Po plačilu ti FURS izda potrdilo o opravljenem plačilu DMV
-Vse dokumente (vključno s potrdilom o plačilu DMV) neseš na tehnične in registriraš.
Tako imam jaz v spominu potek. Možnost napak. Če je nekdo prepričan, da je kaj narobe zapisano, naj točno popravi/doda/odvzame odseke sporočila, da bo razvidno, kje je napaka, saj bo drugače le zmeda.
Če boš zares zainteresiran in imel kaj nasnajpano, pa lahko poizvem natančneje pri gospodu, ki dela homologacije v našemu okraju.
Če boš te zakone čakal se boš bolj malo vozil. Narediš A in dijo, v čem je problem?
125 je tudi bolj tako. Zanimivo pr 17 letih.
Cagiv mito je bilo 10 let nazaj pri nas kar precej, danes jih je pa bolj malo. Na bolhi je ena za 700e, če je osnova dobra pol oklepe kupiš aftermarket za kašnega jurja al pa dva in maš. Original oklepi so itak vsi prelomljeni 100x tko da še bolš čw brez kupiš.
Cagiv mito je bilo 10 let nazaj pri nas kar precej, danes jih je pa bolj malo. Na bolhi je ena za 700e, če je osnova dobra pol oklepe kupiš aftermarket za kašnega jurja al pa dva in maš. Original oklepi so itak vsi prelomljeni 100x tko da še bolš čw brez kupiš.
Uf tole je pa res lep in izčrpen odgovor. Hvala
Nimam želje, da bi imel resen motor.... Sem hotel iti že delati za neomejeno, pa sem se pred vrati CPPja obrnil. Na 50ccm sem naredil kar lepo število kilometrov 40.00+ (če bi mi števci na vseh delal
). Sedaj pa se ponuja možnost za 125cc. + nekaj ur vožnje in smo tukaj.
Niti nimam želje se zares kam daleč voziti z motorjem, niti se ne morem, ampak za tisto nedeljo za 30min, da vse opozorim, kako ropoče Mito, to pa je nekaj zame.
Da smo si na jasnem, nisem noben Valentino. (ok imam njegovo čelado
), to je pa tudi vse....
Osnova za izpit naj bi bila B kategorija + 6 ur vožnje na motorju. To naj bi bilo v teoriji to....
Nimam želje, da bi imel resen motor.... Sem hotel iti že delati za neomejeno, pa sem se pred vrati CPPja obrnil. Na 50ccm sem naredil kar lepo število kilometrov 40.00+ (če bi mi števci na vseh delal
Niti nimam želje se zares kam daleč voziti z motorjem, niti se ne morem, ampak za tisto nedeljo za 30min, da vse opozorim, kako ropoče Mito, to pa je nekaj zame.
Da smo si na jasnem, nisem noben Valentino. (ok imam njegovo čelado
Osnova za izpit naj bi bila B kategorija + 6 ur vožnje na motorju. To naj bi bilo v teoriji to....
Hvala na razumevanju
AEgir napisal/-a:Če boš te zakone čakal se boš bolj malo vozil. Narediš A in dijo, v čem je problem?
Ma jaz furam tomose 50/že kakih 35 let, naredil krepko čez 100 kkm z njimi. Meni je fajn, delam pa tudi kake dovolj dolge turce, čisto ok za se navozit, pa okolico videt. Pa kjer parkiram sem bolj v pozornosti kot z najnovejšim harlijem. Je pa res , da me zadnje case mika piaggio liberty 150, da bi še gospa šla z mano.....glih toliko, mimo teme in v odvisnosti, kaj je komu zanimivo in pri katerih letih. Lp
Ne vem, jaz sem se vozil z vsem živim, ampak te prdulice preboliš v tistem trenutku ko se na neki močnejšega vsedeš.
Jaz pa imam motor in a kategorijo, pa se zarad potomstva ne vozim.
Jaz pa imam motor in a kategorijo, pa se zarad potomstva ne vozim.
Jaz se pa ne naveličam...
Tako imam še vedno prvi avto... Prvi čoln....
Nevem, ko se na nakej navežem tisto vzdržujem (ne obsesivno pazim), ampak sevisiram in uporabljam.
Barka je zame barka, pa če je zadaj Tomos 4, ali pa 1000 konj....Na čem bolj uživaš je itak stvar posameznika...
Tako je tudi motor pač motor. Uf.. kje je že tisto, ko svo z boljšo polovica šla s 50ccm skuterji do Dubrovnika, Gilera, Aprilia. Pa bi res boj užival s čem drugi? dvomim.
Tako imam še vedno prvi avto... Prvi čoln....
Barka je zame barka, pa če je zadaj Tomos 4, ali pa 1000 konj....Na čem bolj uživaš je itak stvar posameznika...
Tako je tudi motor pač motor. Uf.. kje je že tisto, ko svo z boljšo polovica šla s 50ccm skuterji do Dubrovnika, Gilera, Aprilia. Pa bi res boj užival s čem drugi? dvomim.
Hvala na razumevanju
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Cagiva mito je enkratn motor tu ni debate. Ampak mora bit 96-98 letnik ki ima 32ps. Je pa tako da to je zdaj kot zbiratelski kos in ne za vsakdanjo rabo. Ko je pa bila za vsakdanjo rabo je pa bila za mlado populacijo ki vstopa v svet motociklizma. Star bumbar kot smo mi ne spada na tak motor ker zgleda smešno in motor ni bil niti namenjen taki populaciji zato tudi njegove lastnosti niso prilagojene temu.
Imam kar nekaj izkušenj z dotičnim modelom. Kolega ga je imel in velik sma ga prešraufala ker je to skor specialka in se rada kvari ker je narejeno vse na dokaj skrajni meji.
Tu pa tam se pojavi kaka tudi pri nas. Ni pa poveni ali pa ni v dobrem stanju…
Imam kar nekaj izkušenj z dotičnim modelom. Kolega ga je imel in velik sma ga prešraufala ker je to skor specialka in se rada kvari ker je narejeno vse na dokaj skrajni meji.
Tu pa tam se pojavi kaka tudi pri nas. Ni pa poveni ali pa ni v dobrem stanju…
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov