Dan JLA
Moderatorji: moderator2, moderator
Dan JLA
Vsem ex oficirjem in nostalgikom ter okupatorjem Slovenije voščim dan JLA !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Ja res je burjovc. Nekateri smo imeli še to srečo, da smo tudi ta, sicer nesmiseln, čas lahko preživeli na morju. Jaz osebno v Puli na sv. Katarini.
P.S. Tu je bila navtika, pa še na državne stroške
oblačila res niso bila HH, ampak smo preživeli 
P.S. Tu je bila navtika, pa še na državne stroške
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Roman 1 napisal/-a:Točno pred 22 leti na dandšnji dan sem se vrnil iz Beograda. Bila je nedelja, tako, da si lahko predstavljate kako vzoren vojak sem bil in kaj si mislim o JLA.
Za mlajše: običajno so tisti,ki se jim je izteklo v soboto ali nedeljo odšli domov že v petek
in kaj si bil? januarc al decembarc ? ........... se nisva mogla srečat, ker sem šel 9 dni za tabo, prav tako iz bg ........ razen mogoče kdaj u prešernovi kleti
Jaz pa sem bil eden redkih moje generacije, ki je vojaški rok služil v Sloveniji. Najprej v LJ za Bežigradom, potem pa v Slovenski Bistrici. Tam sem bil kot električar na goseničarjih, ko so pa pogruntal, da znam dobr laufat in da sem trmast ko taprav Gorenjc, so me pa dal v športno četo. Potem pa po armijskih in vsearmijskih prvenstvih. Po svoje sem kar užival, domotožja tud nisem imel pa še kmal sem pršel domov.
Ja to je bilo 30 let nazaj.
Ja to je bilo 30 let nazaj.
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
.
15 mesecev Prištine in letališča Vrelo nad Prištino. Služil še pod Titom (njegovi zadnji dnevi) in ko bi mi moralo biti najlepše v zadnjih dnevih sem pa imel vojno, aprilska 1980.
Vseeno pa imam po svoje lepe spomine na tisti čas.
.
15 mesecev Prištine in letališča Vrelo nad Prištino. Služil še pod Titom (njegovi zadnji dnevi) in ko bi mi moralo biti najlepše v zadnjih dnevih sem pa imel vojno, aprilska 1980.
Vseeno pa imam po svoje lepe spomine na tisti čas.
.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Začel služiti v JLA končal v TO.Žal sem bil tista jeb... generacija ki je ravno takrat služila domovini ko se je osamosvojila Slovenija.Srečo sem imel , da sem služil v Zagrebu in neko noč zbrisal peš žez mejo v SLO.Žal nimam lepih spominov
Še bi lahko pisal,napisal morda knjigo vendar sem zaprl zadnji list v knjigi ko sem doslužil v SLO 
Ure dnevi leta tečejo....
Služil v slovenski vojski - 3 mesece v Kranju 4 generacija in 4 mesece Bohinjska Bela 2 generacija v pehoti. Smo se nahodili po hribih. 
Nazadnje spremenil barh, dne To Dec 22, 2009 23:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti