Podkupljivi policaji na hrvaški meji

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Podkupljivi policaji na hrvaški meji

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Dec 16, 2010 18:55

Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Dec 16, 2010 19:14

Pred leti sta me dva hrvaška policaja ustavila zaradi prehitre vožnje skozi naselje. Kazen 200 Kun!
"Nimam 200 Kun, imam pa Eure"
Onadva se začneta čudno spogledovati med sabo, nakar jima pojasnim, da ne potrebujem račun. Pa pravi tisti, ki me je ustavil, onemu drugemu:
"A šta čemo sada, šta ti kažeš?"
Po par minutah negotovosti jima rečem:
"Imam ja jedan predlog"
"Ajde, kaži"
"Pošto kazna iznosi 30,00 Eura, a ima nas trojica, predlažem ovako: 10,00 Eura tebi, 10,00 Eura tvome drugu, a 10,00 meni. Da li se slažete?"

Na srečo se strinjata, vzamem 30,00 Eurov iz denarnice in jih razdelim. In na koncu mi še rečeta:
"Joško, pripazi na brzinu, ima još radara. A sretno"

Zdaj vidite, da lahko tudi Slovenc zasluži pri Hrvaških policajih :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Dec 16, 2010 19:36

Meni se je pred leti mudilo na trajekt v split ( ko se ni bilo avtoceste )
Napalim na radar,sredi noči, pride policajac, najprej pogleda avto,nato bejbo, ki je spala zraven, mi pove višino kazni pa čaka, pa sem rekel ,da se mi mudi na trajekt, pa če se lahko hitro zmenimo,da ne rabita pisat računa, pa je šlo vsakemu 200 kun v žep, (jaz sem se pa rešil sodnika in čakanja naslednjega dne) modela pa sta mi za naprej za 100km povedala kje so radarji jao :oops:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Dec 16, 2010 22:46

SRAMOTA :oops:

Mene so ustavili, ker se jim je zdelo, da sem prehitro vozil. Sploh me ni mogel izmerit, ker sem na ravnem odseku prehitel počasno vozilo čez prekinjeno črto in nato nadaljeval z prehitevanjem, čeprav sem jih videl, ne da bi hitrost pretirano prekoračil (omejitev 60, vozil sem 65 po števcu, namerili pa so 68km/h).

Takole je bilo:
Ustavijo me in reče policaj: "Prebrzo ste vozili. To je kazna, 200 kuna (nisem prepričan točno koliko je rekel), Eee, šta čemo sada, baš nam je nestalo formulara. Morat čete do suca za prekršaje jer Vam ne mogu napisat kazne." Videl je, da se mi mudi, zato mi je zagrozil z sodnikom, čeprav prekršek ni bil niti približno tak, da bi bilo srečanje z sodnikom upravičeno. Rekel sem: "Imate moje podatke. Zapišite me i pošaljite formular poštom, a ja Vam platim kaznu." Počasi sem mu narekoval (čeprav je imel dokumente) naslov, da je vse nekako nejevoljno in z muko vpisal v beležko. Plačal sem 50€ in seveda nič dobil nazaj. Prav tako ne kasneje izpolnjenega listka po pošti.

Ko se me ustavili čez nekaj mesecev zopet v bližini Biograda se je zgodba ponovila, vendar sem takrat rekel policaju: "Nema problema, ne žurim pa mogu sačekat, dok Vam kolege donesu formulare." Vzamem telefon v roke in brskam nekaj po njem in se naredim kot, da sem našel številko ki sem jo iskal in mu rečem: "O eto ga... Slučajno imam broj vaše policijske uprave, da jih nazovem, da Vam donesu formulare?" Kreten pokvarjen je prebledel in takrat sem videl, da sem zadel v polno. "Ne, ne, ne treba. Ovaj put ču vas samo opomenuti." Samo še obrnil se je in izpuhtel.

BARABE :evil:
Uporabniški avatar
errhec
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a errhec » Pe Dec 17, 2010 20:32

Kakor je videti je to Turški državljan na Bolgarski meji.

http://www.izlesene.com/video/sila-yolu ... si/1024023

Tako da je vsaj neprimeren naslov.
Slootack
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Slootack » Pe Dec 17, 2010 21:57

naslov je v redu, saj zgoraj desno piše Hirvatistan
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » So Dec 18, 2010 08:25

Ja in kje je zdaj tu problem ? Imam pa že raje takšne policaje s katerimi lahko kšeftaš in handlaš ne pa naše telebane, ki bi v imenu zakona in pravne države prodali svoje matere. Sigurno sem vsaj trikrat na Hrvaškem zaradi svojih neumnosti na cesti odnesel naprej polno denarnico, ispit in še kaj zaradi takšnega policaja, ki mu ni sveto samo to kako zajebat čisto vsakega za vsako ceno. Se spomnim pred kakšnim letom enga kretena iz Radeč, ki me je ustavil in po opravljenem pihanju pregledu opreme in kaj vem česa še mi je reku, da pač eno kazen mu bom plačal ker se z nobenim ne zajebava zastonj mi je napisal štraf zaradi tega ker ni delal žmigovc v desnem vzvratnem ogledalu. Sem pa pri izvozu za Pakoštane tam, ko je tista ravna cesta iz hriba na hrib preko DVEH polnih črt prehitel enga, ki je cincal pred mano z eno staro Ford fiesto kod blisk in že v istem trenutku je zasvirala sirena in plava luč. Lejga zlomka pa to sem ja policaje prehitel :D . Se lepo zaustavim zapeljem s ceste pride policaj do avta in me gleda kot deveto čudo in pravi "pa čovječe božji šta vi to radite " in, ko mu lepo razložim, da se mi mudi ker me pač na Murterju čaka njihov minister za turizem pa predsedniki turističnih zvez južnih in srednjih Dalmatinskih otokov in kaj vem gdo še mi po tehtnem premisleku in kratki pridigi vrne dokumente in mi zaželi srečno vožnjo in mi svetuje "svejedno malo usporite " In kater policaj je zdaj zame normaln. :D Oni moji od dol bi rekli " svoju brigu brini i svoj kruh jedi " Pa še kako res je.
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
bostjan9
Admiral

PAPE, PAPE ??????

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » To Dec 21, 2010 10:04

Pape, pape????

Kar nekaj policajev nas je morjeplovcev in gostov na tem foromu.

Tvoja miselnost je dokaj čudna....

Škoda, da ne potuješ malo več po državah Z. Evrope in bi hitro spoznal kako znajo tam s takšnimi kot si ti..... dobro se zavedam, da smo v SLO premili,,,,,,počasi nas bodo itak začeli enačiti z delavi iz Centar za socialno delo.

Pri nas na koroškem pravimo takšnim tipom kot si ti ......MOŽGANSKI MALOPOSETNIKI.

Ti naši "TELEBANI"....seveda po tvoje, so vsaj nepodkupljivi......

Če imaš takšen odnos v postopku, ko te ustavi policsti, se mi sploh ne zdi čudno, da iščejo dlako v jajcu.

Kolega....malo strpnosti...pa bo.

l.p. Ervin Kodrun
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Dec 21, 2010 10:38

Upsss! :oops:

Papa, bo treba nekaj cajta peš hodit :cry: :cry: :cry:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Dec 21, 2010 11:26

Štorije so različne. Vseeno se mi pa zdi, da če kršimo cestno prometne predpise, jih kršimo zavedno. Torej se zavedamo da obstaja možnost, da nas useka država po žepu. Pa ne, da se jaz vozim po predpisih, ampak če me ustavijo, nimam pravice zdej zmerjat policista da je peder, ker mi je kazen napisal, ampak sem jezen sam nase. Ena pravila pač morajo bit.

Meni se je zgodilo v Sloveniji, da sem priletel na radar. Do policista sem se vedel normalno in mu nisem nakladal, da bo sosedu krava rodila in se mi mudi po gajbo piva v štacuno. Lepo sem priznal napako, on pa mi je na koncu napisal kazen le za pas.

Ne maram pa podkupljivih policistov. Ne Slovenskih, ne Hrvaških. Zakaj bi ga moral podkupovat? Vsak policist se ima tako pravico po zakonu odločit o nekaznovanju. Če je torej res neka tehtna zadeva, da smo kršili zakon in policist to uvidi in je koliko toliko človek, te ne bo kaznoval.

So pa na obeh straneh izjeme in pa ekstremi.
V8 + Jet drive
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Dec 21, 2010 12:09

Ja ne vem. Recimo jaz sem šel skozi oranžno na semaforju in me je ustavil policist in trdil, da sem šel skozi rdečo. Nek mlajši tip je bil in ni hotu razumet, da je bla oranžna.

Tako sem dobil 250€ kazni in šel domov sz prazno denarnico...

Jah treba res upoštevat predpise kolikor se da in to je usa umetnost.
bostjan9
Admiral

POLICIJA SVETUJE .....

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » To Dec 21, 2010 12:24

Za vožnjo skozi rumeno luč na semaforju je predpisana kazen.

Tu pa je sedaj važna diskrecija in seveda dokazi .....za policista bi bilo najbolje, da bi vas fotografiral pri vožnji v rumeno luč in spora ne bi bilo.

l.p. B 9
bostjan9
Admiral

POLICIJA SVETUJE II. DEL

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » To Dec 21, 2010 12:27

Fantje...vse skupaj je brez veze.

Povejte raje.... a gremo kaj na morje.....Gaso pravi, da se dobro lovijo lignji....pa še bejbe (če so slučajno zraven)...tako zebe v tem letnem času, da sigurno nobena ne reče NEEEEEEE.

l.p. B 9
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Dec 21, 2010 12:59

Res je. Pejmo na morje. Pa glede na "recesijo" pravjo tut, da nobena ni tako revna, da nebi mogla dat.
V8 + Jet drive
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » To Dec 21, 2010 13:04

E moj inšpektor pa kak si se ravno ti najdu v tej zgodbici in ravno zaradi tega si odšel s ceste. Temu čemur se vi smejete na postaji ob menjavi smen je pravi mačji kašel v primerjavi s tem čemur se smejejo ljudje po gostilnah. Nisem zdržal in sem se hitro pozanimal, če si res tako hud pa pravijo tvoji Dravograjčani in Mučani, da si čist fejst fant in prav gotovo nisi eden od tistih, ki so bol papežki od papeža. Bomo pa ziher v Sukošanu spili kakšen pir, ko popusti najhujši mraz. :D Pa brez zamere. :wink:

lp papa
^^^^^^^^^^^||

|______________||'""|""\__,_

|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)

I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov