Motorji na "vodo"

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

rider666
Admiral

Motorji na "vodo"

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Feb 27, 2011 19:41

Pred kar nekaj časa sem se lotil izdelovat napravo s katero pridobivamo rjavi plin (HHO) oz. Oxyhydrogen, ki ga lahko uporabljamo tudi v avtomobilskih motorji, gre za to da s pomočjo inox žice oz. zajle dolge 30m ki je navita na dolžino 20cm in širino 10cm proizvajamo ta plin. To zajlo ki sem jo navil na nosilec iz plexi stekla sem potopil v posodo z vodo in zadevo zatesnil zajlo se priklopi na elektriko napajanje dobimo iz akumulatorja ta plin se začne ustvarjati pri določeni frekvenci zato moramo imeti tudi pravo frekvenco ki jo "naštelomo" s pomočjo elektronike, ta naprava začne proizvajat ta plin ki ga mi dovajamo motorju, s tem plinom zmanjšamo porabo bencina ali dizla za 10 pa do 50% odvisno od velikosti naprave. sam sem naredil napravo ki sem jo monitral direktno zraven motorja, saj zadeva ne zavzame veliko placa, sedaj vozim že kar nekaj mesecev z tem v avtu in poraba je cca. 9-12% manjša, odvisno od vremena, zajla debeline 5mm zdrži cca. 1-1,5 leta odvisno od kvalitete inox-a, jaz sem uporabil inox 316, zadevo lahko uporabimo za bencinske motorje in starejše dizle, obvezno moramo montirati nepovratni ventil, obstaja možnost explozije, v primeru da ne bi bilo varnostnega ventila in bi prišlo do explozije ne bi bilo večje škode oz. bi mogoče počila posoda v kateri je voda, torej ni neke nevarnosti da bi avto dvignilo 2m v zrak, z nepovratnim ventilom pa to nevarnost izničimo.
Sedaj izdelujem enak sistem le malo večji in gre to sezono v barko, ta naprava ne škoduje motorju torej ni nobenega tveganja da bi se zaradi tega motor kvaril itd. Bom v kratkem prilepil malo slik če koga zanima kako zadeva izgleda. Če mi bo tudi pri barki prihranila 10% meni to pomeni okoli 5l na uro, ko to pomnožim z cca. 100 ur na leto ki jih naredim je to 500€ sama naprava me je pri avtu stala okoli 200€ za barko mislim uporabit malo boljše komponente iz malo bolj dodelano izdelavo in računam na enih 400-500€, če bo zadeva funkcionirala se mi v enem letu izplača!
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Feb 27, 2011 19:45

kaj pa če je vse res :wink: no hitro zaščitit patent - če rabiš pomoč pri zaščiti ti lahko priporočam zaupanja vrednega človeka, ki se ukvarja s tem...
PONE
Štabni vodnik
Kraj: Gornja Radgona

OdgovorNapisal/-a PONE » Ne Feb 27, 2011 19:58

Zdravo!

Z kolegom sva izdelala enak princip vendar z inox ploščami , uporabljava ga za razne experimente saj plamen reze pločevino kot za šalo.
Za na barko pa bom izdelal sterlingov motor ker mislim ,da je izkoristek ter funkcija boljša.
Pa lep pozdrav ter samo tako naprej.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Feb 27, 2011 20:06

Kar se tiče patenta je to že kar stara zadeva, sicer močno dvomim da ti pripomore k 50% manjši porabi ampak po mojih izračunih ki so preverjeni v praksi se mi je poraba zmanjšala od 9-12% zopet je odvisno od vremena. Turbo avtomobili delujejo najbolje zjutraj v megli. Lahko se uporabi tudi ploščice, cevi ki so dane ena v drugo, ampak po moje ima največjo površino zajla, ker je sestavljena in majhnih žičk.
renton
Poročnik fregate
Kraj: portorož

mmm...

OdgovorNapisal/-a renton » Po Feb 28, 2011 00:08

Zanimivo rider666.
Ja tudi mene zanima najprej izkušnje potem pa recept.moja "ljubica" popije povprečno 20 litrov benzina pomnoženo z 100 ur letno...in če se da kaj nardit je seveda dobrodošlo!
Sem nekaj iskal po netu vsi prikazujejo pozitivne izkušnje sepravi očitno deluje.

Ti kar prilepi slikce pa opis nekaj nas boš sigurno naučil.

lp renton
Vozi z glavo in ne z rokami.
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Po Feb 28, 2011 07:37

Ko bo zadeva preverjeno delovala, bomo še ogrevanje hiše pocenili za cca 10%....
Čakamo rezultate..
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Po Feb 28, 2011 09:28

Ja ogromno je bilo napisanega da zadeva ne deluje itd. Ta plin se uporablja za varjenje rezanje kovine, ker je zelo bolj hitre kot avtogeno rezanje, zadevo prodajajo znani proizvajalci te opreme kot so MILLER itd.... torej plin se da pridobivat na tak način, sedaj moram naredit še kakšne meritve koliko energije mi to popije, zaenkrat je akumulator v avtu še ok in nisem opazil da bi švohel, skratka izdelal sem šele prototip ki na mojmu avtu deluje, zniža mi porabo za povprečno 10% kar je recimo 1L na 100km kar je od oka nekje 300L liteno, zajla me letno stane okoli 40€, torej naj bi se zadeva splačala, bom sedaj naredu malo boljšo in izpopolnjeno verzijo pa bomo videli kaj bo! Bom pa v kratkem predložil malo dokumentacije pa slik!
slan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a slan » Po Feb 28, 2011 17:32

Za pridobivanje pokalnega plina rabiš več energije, kot jo lahko pridobiš pri njegovi uporabi. Dajte, ne nasedajte idejam o raznih perpetum mobilih.
Razliko baje dobite iz kozmične energije, vsaj tako je razumeti na tovrstnih forumih na internetu,
NE GA SRAT!!!
Uporabniški avatar
Mace
Kapitan fregate
Kraj: Perth

OdgovorNapisal/-a Mace » Po Feb 28, 2011 21:04

ce bi delovalo bi ljudje uporabljali................
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Po Feb 28, 2011 22:42

slan napisal/-a:Za pridobivanje pokalnega plina rabiš več energije, kot jo lahko pridobiš pri njegovi uporabi. Dajte, ne nasedajte idejam o raznih perpetum mobilih.
Razliko baje dobite iz kozmične energije, vsaj tako je razumeti na tovrstnih forumih na internetu,
NE GA SRAT!!!

Veš kaj je perpetum mobile? Meni zadeva zaenkrat lepo deluje sicer res je da nisem meril porabe električne energije ampak deluje že nekaj mesecev.........sicer je pa to zakonsko prepovedano uporabljat! Energijo pa se dobi iz avtomobilskega akumulatorja ki se mi ni spraznil že od junija meseca 2010 odkar testiram to zadevo! Mene ne zanima ali porabim več energije kot jo lahko pridobim, električna energija me ne stane nič in zaradi mene jo lahko porabim 10,000 krat več kot jo pridobim pomembno je le to da jo ne porabim toliko da bi se mi izpraznil akumulator, očitno da jo ne porabim saj mi ga do sedaj ni spraznilo! Malo si zamešal parpetum mobile in zmanjševanje porabe benzina!

http://www.youtube.com/watch?v=us7YB7eiOeQ

Poglej kaj je človek sposoben narediti, sicer daleč od perpetum mobila ampak vseeno se vrti že nekaj let!
Sicer je pa najdaljše obdobje ki se je stroj vrtel brez dodajanja energije 150 let!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 28, 2011 23:16

na pol OT...

Tale komentar pod posnetkom mi je najbolsi...

"is there a longer version of this video?" pa se mi zdi, da clovek resno misli :)
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Po Feb 28, 2011 23:45

Jaz lahko brez posegov v motor prišparam 10% in več goriva.
Upam, da vam to pove vse.

Kateri je ta stroj, ki se je vrtel 150 let in zakaj se je ustavil po 150-tih letih??
Zmanjkalo baterije??
Sigurno ni bila navadna svinčena baterija....mogoče pa so že takrat poznali Li-ion baterije.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Mar 01, 2011 08:50

dinksi, če še ne veš v perpetum ne smemo dovajati energije torej bilo katera baterija ali izvor energije odpadeta, ne vem točno kateri stroj se je vrtel sem že pozabil, je pa to znanstveno dokazano in utemeljeno tako da tukaj ne more nobeden nasprotovati, ravno tako kot ne more nasprotovati napravi zgoraj, ki se bo seveda ustavila, ampak vprašanje je kdaj! Kako lahko brez posegov v motor prišparaš 10% in več goriva? resno vprašanje!!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Mar 01, 2011 08:58

Manj se vozi :lol:
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Mar 01, 2011 09:09

tako lahko prišparam 100% več goriva

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta