carina

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

bora2
Kapitan fregate

carina

OdgovorNapisal/-a bora2 » Po Jan 28, 2008 15:01

ali morda kdo ve ,če pelješ robo na hrvaško kakšni so pogoji za carino, ali za kakšno vrednost lahko pelješ brez carine.

lp :roll:
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Jan 28, 2008 17:09

150 eu nekaj takega kot v časih ko si lahko pipelal v slovenijo, samo mislim pa da če si lastnik pa da pelješ za barko ne bi smeli gnjavit oziroma ti lahko opalijo da plačaš nekaj uvoz ali nekaj kakor se že reče pol pa greš tam kjer maš barko na kapetanijo in prijaviš dokažež da je tvoja barka pa dobiš denar nazaj.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Ne Apr 06, 2008 21:57

Gobbi, se pravi ce bom peljal nov motor za by boot na svojo barko, prijavim motor na HR carini, placam carino nato pa mi na podlagi lastnistva barkr vsoto vrnejo
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Apr 07, 2008 10:22

Po mojem igra tu tudi registracija plovila eno vlogo. Če je SLO registracija, po moje ne bi smel plačat carine, imej zraven vsekakor papirje od plovila.
Pri mojem uvozu bele tehnike za v vikend, mi na podlagi papirjev o lastništvu niso komplicirali , ali pa se jim ni ljubilo. Vsote pa so bile večje od 150 € ( hladilnik, pralni stroj, mikrovalovka itd.
Pa tudi če je HR registracija, je plovilo slovensko. Najlažje bi seveda bilo, če si kje v bližini SLO , se zapelješ na našo stran in motorček zmontiraš pri nas. Glede vračila plačane carine, pa sem malo skeptičen. Ko imajo že enkrat denar v roki, se ga težko odpovejo. Bodo že našli en podparagraf, katerega razlago obrnejo na svoj mlin, pa če tudi ni tako.
LP
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Po Apr 07, 2008 13:05

Kakor koli se obrneš je carina - karina a naša al pa njihova nobenih ni kaj prida. Ko sem imel na Hrvaškem registrirano barko sem za njo iz Slo peljal dol pomožni motor aime majko dva dni sem se vozil z njim do carine v Šibeniku prvo je sledilo nekakšno tranzicijsko dovoljenje potem cenitev in na koncu carina bil sem tik pred tem da bi motor končal v morju pred carinsko ispostavo Šibenik. Na kar se mi prikaže dobra vila v podobi šefa Šibeniške carine in mi pravi potem, ko ugotovima da imava skupne prijatelje na Murterju " gledaj sine kako se to radi" pokliče babo, ki me je pošiljala od vrat do vrat od davčne do nekih špedicijskih firm prvo je morala v pisarno prinest dve kave potem pa je imela točno petnajst minut da uredi vse papirje za kateri bi jas porabil še najmanj dva dni. Kaj pa naši ? Ti so sedaj še večji šalabajzerji saj v imenu Evrope ni možno pripeljati v Slovenijo niti pet litrov olivnega olja, če se Šengenski uslužbenec tako odloči.

lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » To Apr 08, 2008 07:40

Glede uvoza stvari za barko na Hrvaško če je barka pod SLO ali kako drugo zastavo razen HR. Moraš imet papirje o barki in potrdilo da je barka privezana v marini pod carinsko kontrolo. S temi papirji ti ne smejo nič komplicirat lahko se zgodi da malo dalje traja dokler jim pride kaj so to zaeni papirji ampak ponavadi gre brez problema. :D
Je pa tud druga možnost dopust poln avto ženska otroc k se derejo :twisted: Noben carinik neu šel gledat :D :D
LP Marijan
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

Carina

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Če Apr 10, 2008 10:14

Glede tega je zmeraj nepredvidljivo....jaz sem lani samo nov avtoradio peljal cež mejo da ga zamenjam s starim na barki , pa me je carinik opozoril da bi moral za to narediti proceduro (prijava na meji in potem razdolžitev v kraju kjer bi to blo...) hvala bogu da je bila nedelja in se tega cariniku ni dalo delati ..pa me je spustil .
Od takrat naprej kot je Marjan5 napisal ....v avtu so žena in otroci ki jim je vroče in siti vožnje ....pa ni nobenih težav...

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Apr 15, 2008 23:37

Pozdravljeni
Kako bi pa spravil na hrvaško kaj večjega, recimo doma narejeno kopalno ploščad, za katero seveda težko dokažeš vrednost, ker računa ni, razen seveda za material ki si ga porabil?
lpg
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Sr Apr 16, 2008 09:24

nimaš druge kot da prešvercaš vsaj jaz bi
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

Ploščad

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Sr Apr 16, 2008 09:48

To je najbolje če imaš kakega kolega ki gre z barko (po vodi) iz Slo na Hrvaško in mu to daš gor ....pa ti po morju dostavi ...

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Apr 16, 2008 10:20

A gre kdo v maju kaj čez? Naj se mi prosim javi na zasebno sporočilo.
hvala
lpg
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Apr 16, 2008 21:23

gregor.n napisal/-a:Pozdravljeni
Kako bi pa spravil na hrvaško kaj večjega, recimo doma narejeno kopalno ploščad, za katero seveda težko dokažeš vrednost, ker računa ni, razen seveda za material ki si ga porabil?
lpg

To pa ti ne bojo komplicirali. Dobi si nekje neki račun za cev, računček za les, rečeš , da si sam naredil in ne bo problemov. Papirje od plovila, pa imaš zraven. Carino častim jaz :wink: , ampak ne bo potrebno!
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti