Akustika za barko!

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

kalamar8
Naddesetnik

Akustika za barko!

OdgovorNapisal/-a kalamar8 » Če Jun 09, 2011 04:07

Mi lahko kdo svetuje, kako bi lahko uredil akustiko na barki. Imam že avtoradio in 2 slabša zvočnika. Imam 2 akumolatorja 82Ah, vendar je en samo za motor! Rad bi, da se dobro sliši vendar, da mi ne požre preveč akumolatorja.

Seveda pa nebi rad porabu preveč za to cca. 100€ kaj več kaj manj.

Pa me še zanima, če bi mel sončno celico, kolko bi mi pomagala, da mi ne izprazne muzika akumolator???

hvala!

:wink:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Jun 09, 2011 07:33

Za 100 eur boš dubu kvečjem kakšne mal boljše zvočnike, tko da če je radio ki ga imaš OK potem bi moral popolnoma zadostovat... če mislš pa da bo bital k svina pa da se te bo slišal fajn naokol pol bo pa bolš da 100ki dodaš še eno nulo....
In če se boš to spravu delat imam še eno prošnjo.... ne se sidrat v zalivu zraven mene :twisted: :twisted:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Jun 09, 2011 08:12

Zraven mene tudi ne.

Ko prihajaš v zaliv in ti misliš da imaš potiho radio-se motiš. V zalivi se čuje bistveno glasneje kot pri tebi na čolnu :wink:
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Če Jun 09, 2011 08:31

A si mi ti en kalamar :D ...
Imaš radio, imaš 2 slaba zvočnika.... ???
Kaj bi sploh še rad???
Akustika??? Kaj misliš s tem? Je čoln odprt ali zaprt?
Dimenzijo sončne celice pa je treba tudi preračunat. Ni to kilo kruha :shock:
Mislim.... Saj ljudje radi pomagamo, če vemo kaj je vprašanje, veš.
P.S.
Pa zraven mene se tudi ne sidraj. Ko sem na morju mi je njegova "akustika" čisto dovolj.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jun 09, 2011 08:50

sovražim folk k nažiga neko svojo musko k misli da je zakon glasba in posiljuje vse ostale s svojim sranjem ki ga po navadi niti ne poslušam,(najraj imam enega k mi za avtom stoji na semaforju pa en tuctuc nažiga ali pa ene busanske narodnjake :evil: )
za na čolnu ne rabiš drugega kot švoh zvočnike za poročila,
vse ostalo nažiganje je totalno bosančevanje(jz sm tud busanc ker nisem 100% slovenc tko da lahk rečem busancu busanc:))
Brez zamere ampak na morju ni lepšega zvoka od šumenja vetra med borovci, galebov in valov.
Verjamem da rjuharje tudi motoriranje moti, kot tudi mene ko popoldne jahtaš skuter goni po zalivu, ampak žal si rjuh vsi ne moremo privoščit.Jaz bi tudi motoriral a da se motorja ne sliši.Čeprav včasih orenk makina lepo zapoje samo ko motoriraš nekaj časa non stop malo dopizdi uni rrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Pol pa še eni radio čez to :shock:
Tako da celic, ne rabiš:)
Upam da nisi eden zgoraj navedenih pacientov :lol:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Jun 09, 2011 09:00

Akustika za 100 eurov? :roll:
Ene par ur đuboxa sam ne vem kako ga na barko spravt. :lol:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jun 09, 2011 09:11

Slušalke na ušesa pa boš ti in drugi zadovoljni s tvojo akustiko.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Jun 09, 2011 09:36

Najverjetneje se meni kje valjajo kaki avtomobilski zvočniki, ki ti jih podarim,samo da jih poiščem.
Ti kar navijaj glasbo, in tudi poleg mene se lahko vežeš... :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Če Jun 09, 2011 09:37

se podpišem pod komentar od kocke. :D
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Jun 09, 2011 09:51

Kva ste ga spluval reveža. Sej ni vprašal kolk vas muzika moti. Mogoče se bo pa sidral v zaliv Zrče, kjer mislim da ne bo nikogar motil. Vprašal je kaj lahko dobi za 100€ na akustično podlago, ki jo že ima v čolnu.

Takole. Za 100€ dobiš dobre avtomobilske 3 sistemce, ali pa "navtične" navadne zvočnike (80W). Zmontiraš, butneš v radio CD in poslušaš. Ne bo nek disco, bo pa uredu za poslušat.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jun 09, 2011 10:15

točno tko kot mike prav. Poročila, pa če že, kakšno muziko zeloooooo potih.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Če Jun 09, 2011 12:24

Meni osebno zelo paše muzika na plovilu v 70% poslušam radio ostalo pa muzika imam pa to skozi paljeno, imam pa zvočnike samo v kabini in ko sem v marini ali vezan nekje kjer je okoli folk mam to paljeno čisto potiho tako da prav nobenega ne moti, na K**** mi pa gredo taki ki se nekaj "bosanurijo" in majo muziko na MAX da se zraven še pogovarjat ne moreš......poleg tega majo audio čisto u kurcu in je več hreščanja kot kaj drugega.........če je muzika na normalni jakosti zaradi mene poslušaj kolikor hočeš!
kalamar8
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a kalamar8 » Če Jun 09, 2011 12:27

Hehe se opravičujem za malo nepopolno vprašanje :wink:

Kot prvo bi rad povedal da nebi rad bil kot pravite "BUSANEC" in šopal v zalivu muziko. Imam 2 tako slaba zvočnika, da čim malček povečam zvok (recimo, da se čuje kot na enem prenosnem pc-ju že brenčita). Želim 2 zvočnika in sicer sem najdu tole:
http://caraudioempire.com/avtozvocniki- ... pr-1148170

Sicer mam doma še en ojačevalec in 2 elipsi po 50w rms vendar se kot
1. : bojim da jih bo v 2eh letih razžrlo,
2. : a mi ne bo preveč akumolator sprazniko

Ne sikirajte se, saj ne mislim delat kažina v zalivu :!: kvečjemu lahko pridete mimo mene na eno mrlo pivo :D :D
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jun 09, 2011 12:34

Daj koordinate za pivo :lol:
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Jun 09, 2011 12:38

Če imaš na avtoradiju možnost priklopa USB ključa z MP3 muziko boš prec mal prišparal pri štromu... Po mojih informacijah manj pokuri ker mu ni treba furat motorčka.. Je pa vse odvisno kok boš navijal muzko...

p.s. glede muzike pa se lahko tud zraven mene sidraš za kakšen večer pa bomo nažigal muzko... :D Evo Tex še mal pa nas bo dost za en boat party :D :D Hudiča sej to bi bla pa tud dobra ideja... tko kot smo včasih mel hauba party....
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov