Zaposlitev v navtičnem področju

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Zaposlitev v navtičnem področju

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » Po Okt 24, 2011 12:52

Morjeplovci pozdravljeni!
Sem v fazi menjave službe oz razmišljam da bi menjal delo in se mi je porodila ideja da vas morjeplovce povprašam če ima kdo kakšne informacije glede zaposlitve v navtičnem področju.Vem da je širok spekter vendar kot vsi morjeplovci imam zelo rad navtiko in mi je vseeno kaj samo da je v zvezi z navtiko.Vsaka informacija kam in na koga se obrnit bo zelo dobrodošla.Sem iz ljubljane in bi mi sicer odgovarjalo bolj lj z okolico ampak če je kakšna ponudba iz drugih krajev ne bo nič odveč
Pa prosim brez bedastih odgovorov in norčevanja

Hvala in lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Okt 24, 2011 13:27

Mogoče bi bilo dobro, da napišeš, kaj znaš.
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » Po Okt 24, 2011 13:56

Hja po stroki sicer lesarski tehnik tako da pride v poštev tudi kakšna izdelava pohištva za navtiko, končujem fakulteto za management in me zanima tudi kakšno zastopanje oz delo v kakšnem podjetju ki ima zastopstvo za plovila.., obnovil sem in pomagal pri obnovi že kar nekaj čolnov tako da tudi v tej smeri imam nekaj izkušenj...
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Po Okt 24, 2011 15:27

"Pa prosim brez bedastih odgovorov in norčevanja"
Pol pa nič :lol: :lol: :lol: :lol:
Green to green or red to red, safely go ahead!
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » To Okt 25, 2011 10:58

Baragda bo delal jadrnico,uprašaj mogoče rabi pomoč.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Okt 25, 2011 11:52

vladimir napisal/-a:Baragda bo delal jadrnico,uprašaj mogoče rabi pomoč.

Tisti je baraquda
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Okt 25, 2011 11:54

V bistvu sem zaril "Barraqda" bo prav.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Okt 25, 2011 12:15

Tole ni norčevanje, ampak resen pomislek... raje izberi kakšno drugo področje... navtika je trenutno v riti.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » To Okt 25, 2011 12:20

En vic gre tako pa se ne norčujem:

Kako postaneš milionar v navtičnem biznisu?
Tako, da začneš kot miliarder :wink:

Nekaj je resnice v tem sploh v teh časih in tudi v bodoče ne kaže, da bo kaj bolje.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Okt 25, 2011 18:45

Mislim, da se tudi v navtiki danes da kaj narediti. Samo z veliko volje in truda in predvsem nepožrtnostjo. V navtiki ni situacija popolnoma nič drugačna kot v kateremkoli drugem področju.

Res s tem kar sem napisal nisem nič konkretno pomagal, vendar na lastni koži vidim, da imam prav. Pa zaenkrat nisem nek nevem kako uspešen poslovnež, je pa vsako leto napredek in vse možnosti odprte.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Okt 25, 2011 20:41

Elan je pred kratkim iskal direktorja prodaje.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

OdgovorNapisal/-a acvnuk » To Okt 25, 2011 21:04

Masterpice pozdravljen,

Službe ti žal ne morem ponuditi, bi te pa prosil za pomoč, ker kot kaže si strokovnjak za navtiko.
Torej, letos sem menjal barko in rabim nasvet in pomoč pri popravilu gelcoata, ker se mi na trupu pojavljajo razpoke, potrebujem tudi nekoga, ki bi mi naredil RF ograjo in to zmontiral, imam pa nekaj malega za postoriti na el. napeljavi. Treba bo na novo povezati radar in ploter.
Dela bo dovolj za čez zimo, če te zanima javi.

Aha, pa zunaj mislim dati nove tepihe pa rabim nekoga da jih izreže in zarobi...

Lp
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » To Okt 25, 2011 22:02

Uh Acvnuk sem še zelo zelo daleč od strokovnjaka.Delal sem po nasvetih drugih in kar sem se naučil tukaj na morjeplovcu tako da sem še dosti ''zelen'' sem pa res zaljubljen v navtiko in mi je jasno da situacija trenutno ni najbolj rožnata ampak sej je povsod na drugih področjih isto.Treba je bit pridn in rint naprej.hvala za ponudbe ampak imam še doma eno ''nepremičnino'' za pobarvat in pretapecirat, kable napelat in poodobno.

V mislih sem imel če kdo pozna kakšnega zastopnika za plovla ali pa trgovino z navtično opremo itd..kjer iščejo nekoga za zaposlit.no če se kaj najde bom hvaležen
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Okt 25, 2011 22:10

Odvisno od velikosti jajc.
Za zastopnika kjer bo plačilo samo provizija in pogodba s tvojo firmo sp doo... te bodo vzeli kjer češ:)
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Okt 26, 2011 07:39

Masterpiece napisal/-a:
V mislih sem imel če kdo pozna kakšnega zastopnika za plovla ali pa trgovino z navtično opremo itd..kjer iščejo nekoga za zaposlit.no če se kaj najde bom hvaležen

Mislim, da boš moral razmišljati bolj globalno. Skoraj ne vidim možnosti, da najdeš primerno službo na tem področju v Sloveniji. Če takole na hitro preletim trg se mi zdi, da resnega razvoja ni. Obstaja par firm, ki imajo zastopstva plovil in opreme a obseg prodaje se je krepko zmanjšal. Te firme trg poznajo dobro in morda ti ponudijo pogodbo na provizijo od realizacije. To pa je nateg in boš uporabljen le za to, da boš malo prečesal trg in opozoril navtično populacijo, da firma, ki jo zastopaš, še obstaja... Imaš Elan, ki sicer poizkuša delati a vprašaj prodajalca, koliko bark so prodali letos. Misllim, da eno. Govorim za Slovenijo! Prav tako v Elanu za moj okus nimajo pravega vodstva in s tem urejenega proizvodnega procesa.
Morda pokličeš Seaway a tam je za moj okus še večja zmeda in obseg zaposlenih variira od št. naročil (uf, problem) in predvsem prilivov nepovratnih EU sredstev (eko barke... ja, ja).
Ker nisi mojster za kako delo na barki, tudi tukaj ne moreš iskati sreče. V marini kjer imam jaz barko pravijo, da se je drastično zmanjšal obseg servisnih del in montaže nove opreme. Ljudje odlašajo s servisi, pustijo barko raje dodatno leto v vodi itd... Po drugi strani pa seveda vedno več lastnikov plovil obnavlja svoje (stare) barke in tu je morda tržna niša.
Če bi rad prodajal opremo, ti je pa največji "sovražnik" internet in on-line shopi, kjer se da marsikaj dobit ceneje, kot pri nas. Da boš v teh časih preživel v tem ali katerem drugem poslu, se boš moral kar dobro spoznat na zadeve , ki jih tržiš. Če malo prebereš forum je tukaj, kar nekaj zastopnikov oz. serviserjev in po mojih izkušnjah se zelo trudijo in niti ne gledam cene drugje, ker pri njih dobim pravo storitev.
Torej. Mislim, da je prihodnost tudi čez mejo. Vsekakor ti bo tvoja zaljubljenost v navtiko dajala prednost a to le tam, kjer boš v celoti posvetil svoj čas in znanje. Šalabajzerji bodo pa itak propadli.

Aja, še to. Mogoče te admin tega foruma zaposli za urejanje, brisanje prispevkov... Skratka za neko administriranje. To vidim, da tukaj manjka.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov