@Mare, se spomnes prvega foruma od Tjulnjev, je bil na isti osnovi
Navodilo za lepljenje, dodajanje slik na forum
Moderator: moderator
Re: Navodilo za lepljenje, dodajanje slik na forum
pa naj preda nekomu, ki je pripravljen to peljat naprej. seveda, če je interes.
samodaje napisal/-a:pa naj preda nekomu, ki je pripravljen to peljat naprej. seveda, če je interes.
ja samo tam sem jaz delal vse in še več, ne vem če je Sandi pripravljen karkoli ukrenit
MareC napisal/-a:samodaje napisal/-a:Jaz sem vse slike arhiviral in jih poslal administratorju. Potem je bilo pa na njem, da na forumu popravi povezave, ampak izgleda da ni nicesar se naredil.
ne da se mu več ukvarjat s tem, še na FB se komaj javi v kakšni objavi
mislim, da je vseeno prihodnost v FB, ta forum je zastarel, težave z lepljenem slik itd itd
tudi sam bi še kaj objavil, kak test, kakšno reportažo, pa se mi ne da ukvarjat, slika oz fotografija pa pove več kot deset besed
Ja forum je postal text forum
jaz na FB ne najdem nič, sploh za nazaj.
FB je ok za kakšen chat, za kaj več pa ne. Tu na Morjeplovcu pa imaš arhiv uporabnih idej in nasvetov, res pa je, da se po nekaj straneh tema izjalovi, kot povsod
Sej generalno forumi več ne živijo v takšni obliki. Pri nas eden največjih bmwforum še nekako, ostalo je šlo v pozabo več ali manj. FB žal ni približek forumu, kjer se lahko razvije debata na ta način... po enem dnevu gre post v pozabo, na forumu pač ne.
Dosti podobnih forumov se je prestavilo tudi na reddit prav zaradi tega.
Dosti podobnih forumov se je prestavilo tudi na reddit prav zaradi tega.
Jaz sem pripravljen pomagati pri prenosu foruma na kakšno novejšo platformo kot je Discourse, pri čemer se bi nujno moralo urediti gostovanje za slike - ker to da so slike na drugih strežnikih nima nobenega smisla in ni dolgoročna rešitev.
Za primer Discourse foruma je tukaj: https://forum.pojalabanda.com/
Za primer Discourse foruma je tukaj: https://forum.pojalabanda.com/
Kolk pa košta tako gostovanje, če vsak primaknemo nekaj verjetno ni to nekaj nerešljivega?
Mene forum in še kar nekaj strani gori stane 6 EUR/mesec pri Hetzner. To ni ravno nek strošek, da ne bi imeli shrambe za slike. Morjeplovec je že izgubil veliko uporabnih prispevokov, ker so slike izgubljene.
Tudi jaz z veseljem prispevam za gostovanje.
MKN
MKN
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost