Klub oz. Društvo Morjeplovec

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Klub oz. Društvo Morjeplovec

OdgovorNapisal/-a admin » To Jan 13, 2009 17:13

Takole... Od jeseni naprej smo na srčanjih govorili tudi o tem, da bi uradno registrirali društvo Morjeplovec. Na predzadnjem srečanju na Brezovici, ki je bilo ob enem tudi najbolj številčno do sedaj, je padlo kar neakj idej, da to res realiziramo. Tako je naš član Luftar pripravil statut društva, za kar se mu iskreno zahvaljujem, saj vem, da to vzame veliko časa.

Na zadnjem srečanju prejšnji teden pa smo se v manjšem številu dobili že eno uro prej in zadevo prediskutirali. Kasneje smo ugotovitve posredovali tudi ostalim, z zakasnitvijo pa posredujem to še vsem ostalim članom foruma.

Papirji so pripravljeni, potrebno je še nekaj podatkov, vendar pa smo skupaj prišli do ugotovitve, da bo z uradno registracijo več stroškov, kot pa koristi. Če imate drugačno mnenje, prosim, da ga izrazite, še vedno ostaja vse odprto...

Slabosti uradne registracije so zagotovo:
* stroški za registracijo (enkraten znesek okrog 50 - 70 EUR)
* stroški vodenja transakcijskega računa na banki (cca. 10 EUR / mesec)
* računovodstvo (sprotno in zaključni račun - verjetno okrog 300 EUR / leto ali več, odvisno od aktivnosti društva)
* društvo ni zavezanec za DDV, zato vsako stvar kupuje skupaj z DDV
* nekaj ljudi (predsednik, podpredsednik, blagajnik, ustanovni člani) bodo imeli kup dodatnega dela
* potrbno je imeti sedež z naslovom
* plačilo članarine
* kaj se zgodi, če hočemo društvo čez nekaj let zapreti...
Skupaj je tako vsaj 500 EUR stroškov na leto!

No kot plus bi lahko navedli neke ugodnosti, ki bi jih društvo lahko imelo, pa mogoče prepoznavnost. Nekih velikih plusov pa žal ni.

Naša odločitev je, da ostanemo neuraden klub. Enako se lahko dobivamo vsak mesec na srečanjih, organiziramo lahko piknik za vse člane, za naslednjo sezono bomo naredili nalepke, majice, zastavice, kape in podobno. Vsak bo naročil kaj bi rad, pobere se denar in da narediti toliko kosov, kot je naročil. Izdelavo tega materiala bomo raje izpeljali preko naših podjetij, saj tako člani prihranijo DDV.

To je trenutno stanje, če vas je neko število, ki mislite, da bi bilo vseeno smiselno, da smo uradno društvo, potem ni problema. Jaz ne vidim ovir, vas pa opozarjam, da uradna registracija pomeni stroške in pa čas nekaterih oseb!

Prosim za komentarje! Lep dan,
Sandi
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jan 13, 2009 17:51

Lepo pozdravljeni
Jaz sem bil sedaj prvič na sestanku morjeplovcev.Takoj sem se počutil zelo domače,kot med prijatelji.Za to se najprej iskreno zahvaljujem vsem prisotnim.
Sem pa mnenja,da je bolje narediti en piknik več,kot pa dati denar za stroške registracije in podobnih stvari državi..
Lep pozdrav vsem Iztok
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jan 13, 2009 19:12

.

.

Moje mnenje bom obelodanil tudi članom oz . bralcem in obiskovalcem foruma.

Če pogledamo rezultate ankete, ki je izluščila, katere dneve se bomo dobivali, nam št. glasovalcev pokaže približno koliko interesentov bi se vključilo v klub, deljeno z dva, minus ena tretjina, pa dobimo rezultat, ki meni osebno pokaže da bi bilo ustanavljanje kluba ali društva skoraj brez večje koristi, ker smo s svojo dejavnostjo morjeplovstva več ali manj veliki individumi in zaradi članstva ni nekih ugodnosti, ki bi utemeljevale ustanovitev društva.

Klubi, društva, ki so ustanovljena na neki ljubiteljski ravni po moji praksi nimajo dolge sape, ker je potrebno delat, pa tudi kar nekaj stroškov je s tem.

Menim, da nas povezuje morjeplovstvo, na forumu se razpišemo in delimo mnenja, izkušnje, prakso itd. Ko se pa na mesečnih srečanjih vidimo, se pa še pogovorimo. In to je to. To je klub, društvo, ki pa nima registracije, ker je zaenkrat ne potrebuje. Če pa pride do stanja, da bi kot društvo imeli npr. kakšne bonifikacije, popuste ali kakršnekoli ugodnosti, ga bomo pa ustanovili.

Veliko je navedel tudi Admin in se strinjam z njim.

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jan 13, 2009 19:22

Sedi pet! :D
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Jan 13, 2009 20:56

Se pridružujem mnenjem vseh treh. Z društvom imam slabe izkušnje, na koncu sem ostal sam, kot predsednik, s kopico obveznostmi in odgovornostmi. Naj ostane kot je, bo trajalo najdlje, verjemite.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Sr Jan 14, 2009 07:28

Se strinjam da ostanemo neuradni. Imam nekaj izkušenj s temi uradnimi društvi in moram povedati, da je veliko dela in če si res nebi na ta račun priborili nekih hudih ugodnosti, potem se ne izplača. Za reklamne artikle se pa dogovorimo na naslednjem sestanku. :oops:
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Jan 14, 2009 18:48

Res je najbolj tako,da ostanemo tam kjer smo 8) .Sicer se še nisem udeležil nobenega srečanja :oops: ,vendar mislim da se lahko tudi poleti zmenimo za kakšen piknik :wink: ,vsak prispeva nekaj denarja in se imamo fino :lol: ter ta denar ki bi ga porabili za vse stroške raje porabimo za sebe. :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Jan 14, 2009 19:57

.

bolid
.
Sicer se še nisem udeležil nobenega srečanja

Ja tudi ti imaš neopravičene ure!

LP
pajer 1

pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Jan 14, 2009 21:00

od leta 90 pa do 93 sem bil član dveh klubov.v prvem predsednik nadzornega zbora v drugem ne vem več točno predsednik finančnega nadzora.nobene funkcije nisem nikoli upravljal.bil pa sem član in eden od ustanoviteljev zato ker sem tekmoval v rallyu in sem imel avto na klub.sedaj leta 08 pa imam probleme na upravni enoti in zaslišanja kako klub deluje in zakaj ne ali pač itd... MISLIM DA OSTANEMO NA TAKI RAVNI KJER KAR DOBRO SODELUJEMO BREZ OBVEZNOSTI
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Jan 14, 2009 21:10

pajer1 napisal/-a:.

[Ja tudi ti imaš neopravičene ure!

LP

Ja bo žena napisala opravičilo-SORČI
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Sr Jan 14, 2009 21:19

no jaz zal nimam casa niti za vasa srecanja ampak mnenje pa lahko povem...

z veseljem spremljam debate na forumu in s tem pridobivam "izkusnje" in ce tako ostane je cisto ok

sem pa mnenja da je vsak podvig tvegana stvar in vsak podvig stane nekaj denarja predvsem pa cesar je najmanj casa...

ce se vas najde 10 ki boste furali drustvo je dolgorocna pot k uspehu...poznam kar nekaj primerov kjer so doloceni zagrizeni in so s tem marsikaj dosegli...

ce prav razberem v postih ugotavljam da je tu cel kup privatnikov kateri bi lahko ponudili dolocene popuste in podobno...samo takrat se mora forum spremeniti v spletno stran s forumom...

je pa tako - financiranje drustva je lahko tudi tistih 0,05 procenta ki ga namenis pri dohodnini in ce to stori vec ljudi niti ni malo...

le to pride v upostev sele po dveh letih delovanja...ampak...

skratka ce vas je 10 ki imate voljo zazenite drustvo...mogoce rata mogoce ne...
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Jan 14, 2009 22:04

.

.

racman
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 21:19 Naslov sporočila:
no jaz zal nimam casa niti za vasa srecanja ampak mnenje pa lahko povem...

z veseljem spremljam debate na forumu in s tem pridobivam "izkusnje" in ce tako ostane je cisto ok

sem pa mnenja da je vsak podvig tvegana stvar in vsak podvig stane nekaj denarja predvsem pa cesar je najmanj casa...

ce se vas najde 10 ki boste furali drustvo je dolgorocna pot k uspehu...poznam kar nekaj primerov kjer so doloceni zagrizeni in so s tem marsikaj dosegli...

ce prav razberem v postih ugotavljam da je tu cel kup privatnikov kateri bi lahko ponudili dolocene popuste in podobno...samo takrat se mora forum spremeniti v spletno stran s forumom...

je pa tako - financiranje drustva je lahko tudi tistih 0,05 p

Si pa simpatičen "kurjač-kibic", ki s strani navija, ampak nima časa, da bi se pokazal na srečanju itd. Če se ne motim imajo na Bledu običaj, da mora kibic dat za rundo pijače.

Ko prideš na srečanje bomo ustanovil društvo ali pa klub kar ti bolj paše, ker boš ti predsednik, če hočeš dosmrtni.

No tolko mal za hec! Pa da se ne vstrašiš, ker runda pijače je še zmeraj ceneje kot runda hrane.

Zares pa takole.

Kje bi lahko ujeli kakšne popuste?

Trgovine z navtično opremo so v SLO zelo lokalno razporejene. Da bi vsi hodili ali na morje, ali v MB, ali NM, ali LJ, ali, ali ali je skoraj za neverjet.

Da bi pa dobili popust v marinah ali pri gorivu je pa misija nemogoče.

Veliko morjeplovcev je tudi rokodelcev, ki si svoje sanje ustvarjajo preko pridnih , sposobnih rok in kolikor v določenem času dopušča žep.

Članstva tudi ne moremo imeti nevem kako številnega, kar se vidi na srečanjih ter obiskov na forumu.

Ma ne da se mi več argumentirat.
Omenim še, da nisem brez izkušenj s temi društvi in klubi, ker sem deloval v : Rafting klubu, Potapljaškem klubu, Ribiškem klubu, Oldtimer klubu, pa še kakšnem.

LP
pajer 1

Rafter
Kapitan fregate
Kraj: Southern district of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Sr Jan 14, 2009 23:27

pajer1 napisal/-a:Omenim še, da nisem brez izkušenj s temi društvi in klubi, ker sem deloval v: Rafting klubu, Potapljaškem klubu, Ribiškem klubu, Oldtimer klubu, pa še kakšnem.
LP
Da se nisva midva morda že kje srečala? :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Če Jan 15, 2009 10:33

pajer1 napisal/-a:.

Si pa simpatičen "kurjač-kibic", ki s strani navija, ampak nima časa, da bi se pokazal na srečanju itd. Če se ne motim imajo na Bledu običaj, da mora kibic dat za rundo pijače.

Ko prideš na srečanje bomo ustanovil društvo ali pa klub kar ti bolj paše, ker boš ti predsednik, če hočeš dosmrtni.

No tolko mal za hec! Pa da se ne vstrašiš, ker runda pijače je še zmeraj ceneje kot runda hrane.

Zares pa takole.

Kje bi lahko ujeli kakšne popuste?

Trgovine z navtično opremo so v SLO zelo lokalno razporejene. Da bi vsi hodili ali na morje, ali v MB, ali NM, ali LJ, ali, ali ali je skoraj za neverjet.

Da bi pa dobili popust v marinah ali pri gorivu je pa misija nemogoče.

Veliko morjeplovcev je tudi rokodelcev, ki si svoje sanje ustvarjajo preko pridnih , sposobnih rok in kolikor v določenem času dopušča žep.

Članstva tudi ne moremo imeti nevem kako številnega, kar se vidi na srečanjih ter obiskov na forumu.

Ma ne da se mi več argumentirat.
Omenim še, da nisem brez izkušenj s temi društvi in klubi, ker sem deloval v : Rafting klubu, Potapljaškem klubu, Ribiškem klubu, Oldtimer klubu, pa še kakšnem.

LP

ma nisem kurjac le povem svoje mnenje...

zal pa res nimam casa za te stvari saj delam v gostinstvu na dveh koncih... tako da ... verjetno ce bi bil bolj zagrizen morjeplovec bi si nasel cas tudi za to tako pa...je 1000 stvari katere zaradi obveznosti ze tako odpadejo...

sem pa uvozen na bled tako da nekatere stvari ne veljajo zame
:D

je pa tako da sem pred casom obljubil da eno srecanje izvedemo na nasem vikendu vendar je res casovnu klinc...
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Če Jan 15, 2009 21:57

Fantje moji dragi z vsem so stroški tudi z forumom pa ga admin sam plačuje pa ne jamra. Mogoče bi ga mogli ustanovit že iz spoštovanja do admina in njegovega truda za tako dober forum. Sej članarina sploh ni obvezna . Odvisno od dogovora in od tega kaj bi sploh delalo društvo klub,na začetku morajo bit trije ali pa več ki ga ustanovija in ti plačjao teh par evrov pol pa so stroški samo z bančnim računom,in z bilancami za katere bom zrihtal maximalni popust kaj se da najdite mi ceno jaz bom zrihtal ceneje.Razen če res gdo dela pod kunkorenčnimi cenami jaz sem takoj za in tudi bi pomagal pri ustanovitvi.Gremo k notarju itd.Sedež lahko prijavimo na naš naslov tak že mamo tri firme prijavlene na njem tak da se eno društvo nebo več poznalo, ali pa pri adminu.Pa mislim da bi lahko zrihtal pri cizelju v mariboru ali pa skiper v portorožu kaki klubski popust.Pa mislim da mate vsi kakšne veze po trgovinah kjer bi dobili popuste . pizda 10% na neko vsoto pa se že pozna ne ali pa 5%.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov