Zadnji 2 leti smo imeli z avtomatskim logiranjem in potem objavljanjem prispevkov nezaželenih uporabnikov, ki so običajno kar računalniki in ne pravi ljudje povsem mir. V tem času se na forum ni prijavil niti eden takšen uporabnik... "Mir" mi je uspelo zagotoviti z delno spremembo izvorne kode skript phpBB na katerih teče forum...
Žal pa se je zadeva v zadnjih dneh spet ponovila. Ponovno se prijavljajo uporabniki s tujine, nekateri pa tudi objavijo kakšen sumljivi post z dodanim linkom in podobno.
Opozarjam vas, da na te linke NIKAKOR NE KLIKATE!!! Na linku je lahko virus, trojanski konj ali podobna nesnaga, ki vam lahko povzroči probleme na vašem računalniku!!!
Enako tudi ne odgovarjajte na takšne objave! Jaz se bom potrudil, da bom vse teme in uporabnike vsak dan sproti brisal...
Kakšne prevelike panike ne bom zaganjal, saj sem začel z aktivnostmi nadgradnje foruma. Po posvetovanju z nekaterimi, ki vedo precej več od mene in bodo to tudi spravili v pogon, bomo zelo verjetno ostali kar na phpBB, vendar na novejši verziji 3, ki omogoča precej več in pa tudi nekaj lepše izgleda...
Seveda bomo dodali še skripte za avtomatsko dodajanje slik na naš server in pa upam tudi neko varianto za enostavnejše linkanje na YouTube filme...
Ne sprašujte kdaj bo sprememba vidna, ker enostavno ne vem. Predvidevam, da v nekaj tednih... Problem je, ker je forum z bazo tako obsežen, da se s tem ni za zafrkavat! Vse moramo najprej preiskusiti na drugi lokaciji, potem pa sledi v živo...
Kakšen dan ali pa upam noč bo forum tudi nedostopen. Ne se ustrašit, če naletite na nedelovanje. Čez nekaj ur bo zagotovo nazaj (vsaj upam)!
LP, administrator