uvoz gumenjaka z motorjem in prikolico iz Italije

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Okt 13, 2011 14:07

kasaudio napisal/-a:
Mi, če hočemo predimenzionirati standardno jo moramo opremiti z novim TUVjem, ustrezno ploščico

Ja ampak tukaj gre za poddimenzioniranje.

Izraz sem uporabil kot sprememba nosilnosti! nisem mislil na gor, ker to je pa sploh nemogoče.

Bom tu navedel še en primer.
Prikolica ki ima skupne 1300kg, se je NIKAKOR ne da zmanjsati na 750kg, tudi TUV ne izda takčnega potrdila.
Zakaj? Ker sam priklop ni previden za tako majhno tezo in to pise na njem, ponavadi pise 800-1300kg, torej pod 800kg ni šans da gre, razen pri kakih čangšlang priklopih, k Kitajci majo ze tud knjigo 1100 pristanov...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Okt 13, 2011 14:36

Ne razmem pa zakaj bi zmanjševal skupno težo?

Zavarovanje je dobrih 20€ na leto, tehnični je vsake 4 leta, ker če je prikolica za plovilo spada med specialna vozila.
Lahko zavarvas kasko, coln in prikolico, vse luči vse, imas svojo tablico in nikoli ne skrbis kje je tretja...
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gorki » Če Okt 13, 2011 14:46

@mamaMicka: hvala za pojasnilo.

Zanimivo, da je priklop problematičen. Z vidika pretrdega vzmetenja bi se mi zdelo bolj logično, ker bi premalo obremenjena prikolica bolj poskakovala po cesti.

Čudno je pa to: prazno prikolico lahko pelješ, ker je deklarirana do ... kg in ne od ... kg do ... kg, kar bi pomenilo, da mora bit vedno obremenjena vsaj recimo 50%.

Razumem, da so pravila in morajo bit, ampak malo čudna pa so vseeno. To se pa lahko strinjaš z mano.

Ne razmem pa zakaj bi zmanjševal skupno težo?

Ja to je pa pametno pitanje. Jaz sem šel na AMZS stran in mi je tam vrglo 94Eurov ven. Ker sem očitno bumbar. Če so pa cifre take, pa neham komplicirat. HVALA!

Lp
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Okt 13, 2011 14:57

ne ne ne Gorki...

Si me narobe razumel... Ne gre se za to, da bi imel jaz prav.
ZELOOO se strinjam, da imamo glede tega pri nas daleč najbolj neumne zakone, pravila. Debili so še pa še! Sploh glede najmanjše teže, razumem, da gor ne gre, dol pa je neumnost, da ne gre. Ok razumem, da 500kg težke prikolice ne gre na 750, ker to je siljenje v prekršek, ce ima pa prikolica 200 kil pa ne vidim zakaj ne.

Glede zavarovanja, 94€ je z kaskom vred pomojem. Cene nihajo med zavarovalnicami, povprečje pa je pod 30€.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Okt 13, 2011 15:03

mamaMicka napisal/-a:ne ne ne Gorki...

Si me narobe razumel... Ne gre se za to, da bi imel jaz prav.
ZELOOO se strinjam, da imamo glede tega pri nas daleč najbolj neumne zakone, pravila. Debili so še pa še! Sploh glede najmanjše teže, razumem, da gor ne gre, dol pa je neumnost, da ne gre. Ok razumem, da 500kg težke prikolice ne gre na 750, ker to je siljenje v prekršek, ce ima pa prikolica 200 kil pa ne vidim zakaj ne.

Glede zavarovanja, 94€ je z kaskom vred pomojem. Cene nihajo med zavarovalnicami, povprečje pa je pod 30€.

na hitro bom napisal mojo prigodo z znižanjem teže iz 1800kg na 1500kg. Vse gre vendar je potrebno od proizvajalca dobiti novo homologacijo in tablico. Sam imam Satelite prikolico oznake MX 1800. ki je popolnoma identična s prikolico oznake MX1500 samo tablice so druge gor. Osovina, priklop zavore vse je enako.
Pa nisem mogel dosečt zadeve na LPPju niti na AMZS. Zakon je pa bedast in to se strinjajo vsi. Zato sem opustil prehomologacijo na manjšo težo in bom opravil izpit B96 za vleko priklopnika oz vleko celotne teže do 4250Kg.
MM cena 94€ drži ker stane homologacija 55€ + tehnični + registracija = 94€ potem stane še obvezno zavarovanje prikolce 30€
to sem plačal en teden nazaj
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Okt 13, 2011 15:15

a-a, jaz sem govoril od zavarovanja, ki je vsakoletni strošek, tehnični je samo prvo leto in seveda homologacija, ta ne uide niti 750kg prikolici.
kasneje je letni strosek samo zavarovanje in par evrov podaljsanje registracije. Tehnični pa je enako, kot pri 750kg enkrat na 4 leta!

Aja, pa prvo leto je treba plačati še tablico, pri 750kg uporabiš tretjo od avtomobila.
V vsakem primeru je taksna prikolica 2. in vsa naslednja leta drazja le slabih 30€!

JA ta postopek z zamenjavo homologacije in ploščice gre seved skozi, saj šteje le to kaj pise na prikolici in papirjih poleg.
V kolikor pa je prikolica ze homologirana v sloveniji pa po noven tudi to ne gre vec.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta