Vožnja skupne d.m. nad 3,5t na hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Piki napisal/-a:Vsem za opozorilo naj povem, da je na Hrvaškem v veljavi zakon, ki zahteva EkB kategorijo, če teža priklopnika in tovora presega 750 kg. Danes sem imel na mejnem prehodu Starod, ko sem peljal čoln na podaljšanje dovoljenja za plovbo v Koper zaradi tega težave in sicer pri vračanju na Hrvaško. Po dolgem pregovarjanju so me le izpustili, ko sem povedal, da čoln peljem le v bližnje Matulje v suho marino. Povedal sem mu, da povsod v EU in tudi v Sloveniji še vedno velja določilo skupne teže do 3500 kg, tako pa je bilo tudi pri njih, on pa: U Hrvatskoj više nije tako ! Baje so tudi njihovi kampisti totalno besni, zakon pa naj bi bil že v obravnavi zaradi sprememb.
V glavnem to zna biti letos ful problem za vse, ki imajo priklopnike z skupno maso nad 750 kg in B kategorijo. V lepi njihovi so spet nekaj posebnega.
Tu se pa ne morem strinjati s teboj oziroma s policaji, ki so te zajebavali, ker kot državljan Slovenije, se ravnaš po slo. zakonih, in v tem primeru nisi podvržen hrvaški zakonodaji. Razen, če si imel prikolico reg. pri njih!
bladzo napisal/-a:Piki napisal/-a:Vsem za opozorilo naj povem, da je na Hrvaškem v veljavi zakon, ki zahteva EkB kategorijo, če teža priklopnika in tovora presega 750 kg. Danes sem imel na mejnem prehodu Starod, ko sem peljal čoln na podaljšanje dovoljenja za plovbo v Koper zaradi tega težave in sicer pri vračanju na Hrvaško. Po dolgem pregovarjanju so me le izpustili, ko sem povedal, da čoln peljem le v bližnje Matulje v suho marino. Povedal sem mu, da povsod v EU in tudi v Sloveniji še vedno velja določilo skupne teže do 3500 kg, tako pa je bilo tudi pri njih, on pa: U Hrvatskoj više nije tako ! Baje so tudi njihovi kampisti totalno besni, zakon pa naj bi bil že v obravnavi zaradi sprememb.
V glavnem to zna biti letos ful problem za vse, ki imajo priklopnike z skupno maso nad 750 kg in B kategorijo. V lepi njihovi so spet nekaj posebnega.
Tu se pa ne morem strinjati s teboj oziroma s policaji, ki so te zajebavali, ker kot državljan Slovenije, se ravnaš po slo. zakonih, in v tem primeru nisi podvržen hrvaški zakonodaji. Razen, če si imel prikolico reg. pri njih!
Se strinjam, ampak onega ni to nič zanimalo in je imel vse moje dokumente, želel pa sem na Hrvaško, tako da mi ni preostalo nič drugega kot počakati na njegovo odločitev. Prikolica je pa registrirana v SLO. Mogoče mu je potem kapnilo in me je tudi zato spustil.
Tukaj pa nevem, če imate prav
Če so določila, da je omejitev 40 pri njih se je treba držati tega in spoštovati ter upuštevati zakon, v kateri državi se giblješ.Drugače si v prekršku.
Primer:
V avtomobilu če gremo na Hrvaško moramo imet vlečno vrv,odsevni telovnik.Če plujemo z barko v Italijo, moramo imet na njej tudi rešilni obroč, tudi pri nas nimamo nobenega popisa oseb na barkah in vinjete na plovilah, pa to pri hrčkih moramo imeti, drugače smo v prekršku.
Primer:
V avtomobilu če gremo na Hrvaško moramo imet vlečno vrv,odsevni telovnik.Če plujemo z barko v Italijo, moramo imet na njej tudi rešilni obroč, tudi pri nas nimamo nobenega popisa oseb na barkah in vinjete na plovilah, pa to pri hrčkih moramo imeti, drugače smo v prekršku.
Ure dnevi leta tečejo....
-
Maestral9
bolid napisal/-a:Tukaj pa nevem, če imate pravČe so določila, da je omejitev 40 pri njih se je treba držati tega in spoštovati ter upuštevati zakon, v kateri državi se giblješ.Drugače si v prekršku.
Primer:
Nekaj od tega res drži. Vsaj kar se tiče opreme. Kar pa se tiče vozniških dovoljenj, pa veljajo predpisi iz države izdajateljice dovoljenja, dokler v tej državi tudi stanuješ. Tudi pri nas je podobno. Na primer: Albanec lahko s svojim vozniškim dovoljenjem po Sloveniji kolikor hoče, dokler stanuje v Albaniji. Če se preseli v Slovenijo za več kot 1 leto pa mora pridobiti SLO dovoljenje in za to ponovno opravljati praktični del izpita.
Tudi z hrvaškim izpitom za voditelja čolna lahko voziš barke do 12 m. S slovenskim pa tudi na hrvaškem do 24 m.
goahead napisal/-a:Pozdrav!
Zanima me če velja koda 96. na Hrvaškem? Kolega bil danes na AMZS in so mu rekli, da ne. Zdej sem zmeden. Lani sem ga delal!
Glej tole, objava je stara slab mesec
http://www.avtokampi.si/forum/forum_pos ... do-4250-kg
Mogoce ne bi bilo slabo dobiti ta uradni odgovor, pa a imeti sprintanega,a?
Maestral9 napisal/-a:Nekaj od tega res drži. Vsaj kar se tiče opreme. Kar pa se tiče vozniških dovoljenj, pa veljajo predpisi iz države izdajateljice dovoljenja, dokler v tej državi tudi stanuješ. Tudi pri nas je podobno. Na primer: Albanec lahko s svojim vozniškim dovoljenjem po Sloveniji kolikor hoče, dokler stanuje v Albaniji. Če se preseli v Slovenijo za več kot 1 leto pa mora pridobiti SLO dovoljenje in za to ponovno opravljati praktični del izpita.
Tudi z hrvaškim izpitom za voditelja čolna lahko voziš barke do 12 m. S slovenskim pa tudi na hrvaškem do 24 m.
Klical na AMZS kjer so potrdili da velja zgornja trditev. Se pravi po hrvaškem lahko komot vlečeš čoln/prikolico do skunpe teže 3500kg z B kategorijo, saj veljajo predpisi vozniškega dovoljenja kjer je bilo le to izdano.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti