Kupit čoln brez davka
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
bamberški jezdec
- Naddesetnik
Kupit čoln brez davka
Zdravo
Pred kratkim smo kupili Jadrnico, vendar ker imamo v Delaware-ju registrirano podjetje smo jo dobili brez davka.. (neka izvozna zadeva)
Sedaj kupujemo pomožni čoln, vendar nam italijanski prodajalec SUR MARINE noče dati brez davka.. Tukaj je njegov mail
As i was afraid, we cannot make invioce to a USA company in this situation.
Without invoice visted by custom ( even if you guarantee you will make custom) , the risk is that Surmarine s going to pay tax instead of you, and moreover we will have a sanction of about 200 % of value of invoice.
Sorry but i'm not authorized to take this risk.
Has I told you, the only easy alternative is that you have an european company to which we can make invoice. In this case there is no custom to be passed and no way of control.
Other wise, you will purchase as privat and pay tax .
Consider also that if you want to retire boat in 23.4.2012, the time is short and we run oout winter stock of motor. Now we are ordering each motor following orders of our customers, and for experience, time of delivery from yamaha is getting longer as we go to summer. Also boat in this moment are al sold out and program of delivery is about 15 \ 20 days.
So, in f you are interested, you have to confirm this week.
Ni mi jasno kje je njegov problem?
Pred kratkim smo kupili Jadrnico, vendar ker imamo v Delaware-ju registrirano podjetje smo jo dobili brez davka.. (neka izvozna zadeva)
Sedaj kupujemo pomožni čoln, vendar nam italijanski prodajalec SUR MARINE noče dati brez davka.. Tukaj je njegov mail
As i was afraid, we cannot make invioce to a USA company in this situation.
Without invoice visted by custom ( even if you guarantee you will make custom) , the risk is that Surmarine s going to pay tax instead of you, and moreover we will have a sanction of about 200 % of value of invoice.
Sorry but i'm not authorized to take this risk.
Has I told you, the only easy alternative is that you have an european company to which we can make invoice. In this case there is no custom to be passed and no way of control.
Other wise, you will purchase as privat and pay tax .
Consider also that if you want to retire boat in 23.4.2012, the time is short and we run oout winter stock of motor. Now we are ordering each motor following orders of our customers, and for experience, time of delivery from yamaha is getting longer as we go to summer. Also boat in this moment are al sold out and program of delivery is about 15 \ 20 days.
So, in f you are interested, you have to confirm this week.
Ni mi jasno kje je njegov problem?
Problem je v tem da se on boji, da ne boš zadeve izvozil. Ker če ti on naredi fakturo na Ameriško podjetje, moraš potem ti narediti izvo iz EU, se pravi moraš dobiti špediterja kateri ti naredi izvozno dispozicijo, katero ti potrdi carina ob izstopu iz EU. V primeru da ti ne izvoziš on plača kazen, ker nima carinske izvozne dispozicije s katero v knjigah opravičuje zakaj je prodal brez davka. lahko narediš da ta gumenjak kupi slovenska firma z veljavno SI davčno številko, katera potem naprej proda Ameriškemu podjetju in ima slovenska firma potem v knjigah izvozno deklaracijo.
-
bamberški jezdec
- Naddesetnik
bamberški jezdec napisal/-a:Ok, sam kaj sedaj narediti, namreč nočem plačevati davka?
Ali ga plačam, ter potem ko dokažem da sem izvozil čoln zahtevam davek nazaj?
Kot fizična oseba ne boš dobil davka nazaj. Najbolje je da si dobiš firmo v Slo, katera bo ta čoln kupila, fakturo bo Italijan naredil brez davka, potem pa bo SLO firma to izvozila na Hrvaško.
bojan11 napisal/-a:Davka ne plača nihče ker bi bila na koncu barka izvožena na Hrvaško...
A na Hrvaškem pa ne plačujejo davkov?
A je 1. april ali kaj?
Menim da te trditve ne pijejo vode.
Ko sem še prevažal barke iz tovarn po evropi proti morju, še tri leta nazaj, je bil davek znotraj EU-ja vedno obračunan. Če je šlo pa izven meja EU-ja, pa smo prevzeli tranzitne dokumente, carinske dokumente, dokumente za špediterja in to je to.
Direktno usmeri, kot fizična oseba, na končno lokacijo. Toda tudi tam te čaka plačilo špediterja, carine in davka.
Na DL registracijo bi ti moral prodat barko brez davka, toda mora zapustit območje EU-ja v osmih dneh. Potem pa moraš bit pod carinskim nadzorom, kot so marine, suhe marine, carinska skladišča itd.
O tem je že veliko napisanega, zato uporabi funkcijo išči.
Sicer se pa Hrvaška priključuje EU-ju polnopravno drugo leto, kaj pa potem?
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Barka vstopi na Hrvaško registrirana pod ZDA zastavo...
Pravne osebe z veljavno DDV številko (DDV številka za davčnega zavezanca) si pri prometu oziroma prodajah blaga med sabo ne obračunavajo DDV-ja. Seveda morajo biti te pravne osebe iz različnih držav članic EU, npr Italijanska pravna proda Slovenski pravni osebi. Pravna oseba v EU katera je blago prodala fizični ali pravni osebi izven EU, v tem primeru pravna oseba proda fizični osebi, na mejnem prehodu pravna oseba naredi izvoz, na Hrvaški strani pa ta fizična oseba vstopi v državo z veljavno ZDA registracijo.
Kako pa misliš da so vse barke katere so registrirane v ZDA prišle na Hrvaško??
Tako da prosim ne govori da ta zadeva ne drži vode, ker še hudičevo dobro jo drži, samo je ne bo več dolgo, oziroma samo do vstopa Hrvaške v EU...
Tako da prosim ne govori da ta zadeva ne drži vode, ker še hudičevo dobro jo drži, samo je ne bo več dolgo, oziroma samo do vstopa Hrvaške v EU...
bojan11 napisal/-a:Barka vstopi na Hrvaško registrirana pod ZDA zastavo...Pravne osebe z veljavno DDV številko (DDV številka za davčnega zavezanca) si pri prometu oziroma prodajah blaga med sabo ne obračunavajo DDV-ja. Seveda morajo biti te pravne osebe iz različnih držav članic EU, npr Italijanska pravna proda Slovenski pravni osebi. Pravna oseba v EU katera je blago prodala fizični ali pravni osebi izven EU, v tem primeru pravna oseba proda fizični osebi, na mejnem prehodu pravna oseba naredi izvoz, na Hrvaški strani pa ta fizična oseba vstopi v državo z veljavno ZDA registracijo.
Takole kot sem ti napisal zgoraj, samo površno bereš, če sploh.
Če je šlo pa izven meja EU-ja, pa smo prevzeli tranzitne dokumente, carinske dokumente, dokumente za špediterja in to je to.
Daj mojster ohladi se!
Veliko smo jih zvozili na Balkan , nič bat. Na morje in reke. Pa tudi kakšno v obratni smeri.
LP
pajer 1
pajer1 napisal/-a:bojan11 napisal/-a:Barka vstopi na Hrvaško registrirana pod ZDA zastavo...Pravne osebe z veljavno DDV številko (DDV številka za davčnega zavezanca) si pri prometu oziroma prodajah blaga med sabo ne obračunavajo DDV-ja. Seveda morajo biti te pravne osebe iz različnih držav članic EU, npr Italijanska pravna proda Slovenski pravni osebi. Pravna oseba v EU katera je blago prodala fizični ali pravni osebi izven EU, v tem primeru pravna oseba proda fizični osebi, na mejnem prehodu pravna oseba naredi izvoz, na Hrvaški strani pa ta fizična oseba vstopi v državo z veljavno ZDA registracijo.
Če je šlo pa izven meja EU-ja, pa smo prevzeli tranzitne dokumente, carinske dokumente, dokumente za špediterja in to je to.
Daj mojster ohladi se!
Veliko smo jih zvozili na Balkan , nič bat. Na morje in reke. Pa tudi kakšno v obratni smeri.
LP
Jaz sem čisto hladen, samo ti si napisal da trditve ne držijo vode... Sploh pa mislim da ni pomembno koliko bark je kdo kam zvozil, temveč je naš kolega samo vprašal za nasvet in mu pač vsak od nas poskuša pomagati na najboljši način in jaz sem samo obrazložil potek postopka kako dobi ta čolnič na Hrvaško brez da plača davek, s tem da bo registrirano v ZDA...
bojan11 napisal/-a:pajer1 napisal/-a:bojan11 napisal/-a:Barka vstopi na Hrvaško registrirana pod ZDA zastavo...Pravne osebe z veljavno DDV številko (DDV številka za davčnega zavezanca) si pri prometu oziroma prodajah blaga med sabo ne obračunavajo DDV-ja. Seveda morajo biti te pravne osebe iz različnih držav članic EU, npr Italijanska pravna proda Slovenski pravni osebi. Pravna oseba v EU katera je blago prodala fizični ali pravni osebi izven EU, v tem primeru pravna oseba proda fizični osebi, na mejnem prehodu pravna oseba naredi izvoz, na Hrvaški strani pa ta fizična oseba vstopi v državo z veljavno ZDA registracijo.
Daj mojster ohladi se!
LP
Jaz sem čisto hladen, samo ti si napisal da trditve ne držijo vode... Sploh pa mislim da ni pomembno koliko bark je kdo kam zvozil, temveč je naš kolega samo vprašal za nasvet in mu pač vsak od nas poskuša pomagati na najboljši način in jaz sem samo obrazložil potek postopka kako dobi ta čolnič na Hrvaško brez da plača davek, s tem da bo registrirano v ZDA...
Če že znaš brat , pa še razumi tisto kar prebereš. Še zmeraj tvoje trditve ne pijejo vode, po črki zakona.
LP
.
pajer 1
pajer1 napisal/-a:bojan11 napisal/-a:pajer1 napisal/-a:bojan11 napisal/-a:Barka vstopi na Hrvaško registrirana pod ZDA zastavo...Pravne osebe z veljavno DDV številko (DDV številka za davčnega zavezanca) si pri prometu oziroma prodajah blaga med sabo ne obračunavajo DDV-ja. Seveda morajo biti te pravne osebe iz različnih držav članic EU, npr Italijanska pravna proda Slovenski pravni osebi. Pravna oseba v EU katera je blago prodala fizični ali pravni osebi izven EU, v tem primeru pravna oseba proda fizični osebi, na mejnem prehodu pravna oseba naredi izvoz, na Hrvaški strani pa ta fizična oseba vstopi v državo z veljavno ZDA registracijo.
Daj mojster ohladi se!
LP
Če že znaš brat , pa še razumi tisto kar prebereš. Še zmeraj tvoje trditve ne pijejo vode, po črki zakona.
LP
.
Ja v dosti letih izkušenj in po navodilih odvetnikov, davčnih svetovalcev in strokovno usposobljenih ljudi ni bilo nikoli težav, samo če ti praviš tako naj bo pa tako... Samo povem svoje mnenje in izkušnje, definitivno se pa ne mislim s tabo pregovarjat, tako kot se ti pregovarjaš z nekaterimi...
Lp
mlaki napisal/-a:Pa saj ni problem. Če imaš denar za barko, boš pa ja davek plačal. Počasi se bo pa že treba odvaditi balkanskih navad ...
Pa brez zamere!
LP
Se popolnoma strinjam z mlaki-jem, to se je delalo pred leti, sedaj pa mislim da je bolj kot ne vsem jasno da so dnevi šteti in vsakemu predlagam da ob nakupu plača davek in ima potem mir...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost