gumenjak na hrvaško

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Mar 15, 2012 20:58

admin napisal/-a:Val, močno se motiš, če misliš, da je to redko... Kot je Bojan napisal, dogaja se vsak dan. Seveda se običajno ne spravijo na bogega turista s 5 metrskim čolnom na prikolici... Ko pa na kamionu pripelješ 8 ali 10 metrskega cruiserja, pa je problem na vidiku!!! Če ga vozi lastnik osebno (kar je v 99% nemogoče), potem načelno ni težav, če pa dela prevoz neko podjetje, pa smo tam...
Res je, še malo, pa tega ne bo več, še dobro leto... Sitno brojim... :lol: :lol:

Admin pogovarjamo se o turističnem prevozu plovil.
Ti mi pa govoriš o gospodarskem prevozu 10m plovila na prirejenem tovornjaku s katerim moraš na transportni terminal.
Takšno plovila pa ne prevažaš vsako sezono gor in dol.To enkarat pelješ in pustiš doli.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Če Mar 15, 2012 21:02

val napisal/-a:
admin napisal/-a:Val, močno se motiš, če misliš, da je to redko... Kot je Bojan napisal, dogaja se vsak dan. Seveda se običajno ne spravijo na bogega turista s 5 metrskim čolnom na prikolici... Ko pa na kamionu pripelješ 8 ali 10 metrskega cruiserja, pa je problem na vidiku!!! Če ga vozi lastnik osebno (kar je v 99% nemogoče), potem načelno ni težav, če pa dela prevoz neko podjetje, pa smo tam...
Res je, še malo, pa tega ne bo več, še dobro leto... Sitno brojim... :lol: :lol:

Admin pogovarjamo se o turističnem prevozu plovil.
Ti mi pa govoriš o gospodarskem prevozu 10m plovila na prirejenem tovornjaku s katerim moraš na transportni terminal.
Takšno plovila pa ne prevažaš vsako sezono gor in dol.To enkarat pelješ in pustiš doli.

Tudi če sem peljal na prikolici z osebnim avtom sem že imel ta problem, samo res pa je da je bilo to pred sezono oziroma proti koncu aprila. Verjemite mi, da sem po teh carinah v zadnjih sedmih letih doživel že marsikaj...:)
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Če Mar 15, 2012 21:03

msajina napisal/-a:Torej kaj mi je storiti.Zadevo prijavim carini HR ali ne?

Ti stvojim gumenjakom kr mirno na morje ,nihče ti nič ne bo.
S prijavo pa tako veš kako je ,prijaviti moraš vse kaj imaš v avtomobilu.
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Če Mar 15, 2012 21:11

Človeka ste tako prestrašili ,da še na dopust ne bo upal.

No kakorkoli že čez eno leto bo tega konec.
Nazadnje spremenil val, dne Če Mar 15, 2012 21:13, skupaj popravljeno 1 krat.
msajina
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a msajina » Če Mar 15, 2012 21:13

Upam da res.Pravijo da EU ne bo dolgo zdržala.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Če Mar 15, 2012 21:26

msajina napisal/-a:Upam da res.Pravijo da EU ne bo dolgo zdržala.

Ne bit tak pesimist...:) Važno da mi zdržimo...:)
msajina
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a msajina » Če Mar 15, 2012 21:35

Prav imaš Bojan.Zdržali bomo.Če smo preživeli vojno bomo preživeli tudi mir.Upam samo da Bruselj ne bo dalmatincem vcepil kako delovno vnemo oz. navado.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Če Mar 15, 2012 21:44

Bistveno je tisto, kar je napisal val, čoln prijaviš, če ti pa kaj komplicirajo pa lahko še vedno obrneš in greš nazaj, pa na drug prehod. Če ga namreč prijaviš, ga nisi poskusil švercati in ti nič ne morejo.
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Mar 16, 2012 07:36

Pa kej opet komplicirate :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Pa če kdo to bere bo res še čoln prodal. Vedno ko kdo kaj vpraša se napiše najbolj črni scenarij, pa še temu se doda polovico.
Prideš na carino, vpraša carinik če imaš kaj za prijaviti, rečeš da greš za teden dni na morje in da imaš čoln, pokažeš dokumente od čolna, če to zahteva, pa ti reče hvala in doviđenja. Če pa komu ni kaj jasno pa naj pride v Središče na carino, še nikoli problema. Pa ko je ura dve, tri zjutraj je še manj problemov. Saj pa ne pelješ prek meje tono hašiša.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Mar 16, 2012 11:59

vsem morjeplovcem, če imate probleme na mejnem prehodu Jelšane-Rupa, če vas zavrnejo lahko parkirate ali spravite stvar pri meni , sem par kilometrov od meje. Telefon pa vam bo dal admin. :wink:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Mar 19, 2012 13:34

V vsej moji morjeplovski karieri me še enkrat niso zaj...li na meji, pa vsakič vlečem sabo čoln na prikolici. Enkrat samkrat me je vprašal za papirje ker se ni videla registracija pod cerado in še preden sem mu dal vpisni list mi je že rekel ok, pelji. Res pa je, da se obnašam do njih kot bi želel, da se oni do mene če bi bil na carini.
Bojan5
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bojan5 » Po Apr 09, 2012 21:48

Od kar imamo mejo na Kolpi sem imel na carini samo 1x probleme. Pa še takrat "upravičeno". Nisem imel reg. tablice na avtu. Zadaj! So me lepo obrnili. Na srečo je kolega peljal kolesa na kljuki in 3. tablico seveda. Ker je bil že "čez" in čas mobija sem samo upal, da ga še dokličem.
Pride nazaj, kolesa v prikolico, zamenjava tablice pa na carino.
Komentar pa:"E kako smo sad uredni".
Na srečo je šlo samo ene 1/2 h dopusta.

Drugače pa na vprašanje:"Za prijavit?" Vedno pomolim vse dokumente in pa odgovorim:"Dobar dan. Idem na odmor. Imam stvari što mi trebaju za kampiranje." Ni še bilo problema.

Še moje mišljenje. Zavedati se je treba, da ima carinik "škarje in platno" v svojih rokah. Če boš vljuden je 99,9% verjetnost, da bo smo zamahnil NAPREJ. Če boš pa pametoval in o svojih pravicah govoril potem pa :roll: . In imaš :twisted: .

Le mirno na mejo. Vse papirje imet urejene, pa še nekaj, morda samo moje opažanje. Če je na vrhu vseh papirjev dovoljenje za plovbo po HR od lanskega leta si pa zmagal. :D .

Kot vedno! Na carini na vprašanje za prijavo NE SMEŠ odgovoriti "NIČ!".
"Na vod ni zajebancije" je rekel in ostal živ.
palicaj
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a palicaj » Po Apr 09, 2012 22:47

Mene pa zanima kaj moram naredit da lahko gumenjaka 3,6m z 9,9KM motorjem brez skrbi uporabljam na Hrvaškem?
Gumenjak je nov kupljen v nemčiji (imam nemški račun na moje ime) , motor prav tako nov, kupljen v Sloveniji (imam SLO račun na moje ime). Ali moram zadevo kje registrirat? Vinjeta?
Kaj če bi želel s tem istim gumenjakom iti iz Savudrije v Piran (po morju seveda)?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Apr 10, 2012 06:10

.

palicaj napisal/-a:Mene pa zanima kaj moram naredit da lahko gumenjaka 3,6m z 9,9KM motorjem brez skrbi uporabljam na Hrvaškem?
Gumenjak je nov kupljen v nemčiji (imam nemški račun na moje ime) , motor prav tako nov, kupljen v Sloveniji (imam SLO račun na moje ime). Ali moram zadevo kje registrirat? Vinjeta?
Kaj če bi želel s tem istim gumenjakom iti iz Savudrije v Piran (po morju seveda)?

Pazi, lenoba si, ker nočeš poiskat že nevekolikokrat predelano temo. Zgoraj je "čudežna" reč z imenom išči
http://www.morjeplovec.net/forum/search.php
Ne razumem ljudi, da začnete s katerokoli dejavnostjo na omenjen način. Kupiš opremo in hajd, kaj pa zdaj?

Na vrhu Krvavca si smučar, ker te pripelje žičnica, kako dol?
V dolini Vrat si pod alpami, pa greš kar gor, na Triglav????
Kupiš kopalke in s konca pomola skočiš v morje, pa se šele potem vprašaš, če znaš plavat?
Kupiš avto in gasa???????

Zame si potencijalni "samomorilec", nevaren zase in okolico.

Tvoja kombinacija čolna z motorjem je kar konkretna zadeva. 3,6 metra z desetimi konji ni šala za začetnika.
A ti bi se iz države v državo, Savudrija-Piran-Savudrija-Piran....., malce vozil????
Tako nič posebnega, na kavico, pirček, otroke na sladoled, ker jim je dolgčas......
Za sedaj je to nemogoče uradno!
Počakaj še dobro leto, pa bo.

Si model, ni kaj!

Pa dobrodošel med nami!
Moje pisanje je dobronamerno, upam da razumeš!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
palicaj
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a palicaj » To Apr 10, 2012 09:20

Hvala za opozorila.
Skoda , da med toliko teksta ni nobenega odgovora ali pomoči mogoče linka do teme ali iskalnih pojmov, da jih dam v search. (sem prebrskal temo pravila in zakoni, res pa da sem si vzel le eno uro časa in ne cel dan)

Ja včasih ko smo že bili Slovenija v Hrvaška, smo se poleti brez problema uradno vozili čez zaliv (bilo je nekako emejeno le na poletno sezono) ... Točno tako kot si napisal , na kofetek, kavico, v merkator... Luštno. takrat je ata imel banico in gor 4ks, za kar smo rabili 30minut tja in nazaj... No sam pa sem se odločil da bi raje malce glisirali. Izpit imam, sem ga naredil pred leti v Sloveniji - sem ga naredil na normalen način (ne tako kot nekateri na Hrvaškem) , tako da upam da bom upšno zvozil...

Če sem prav razumel se tega ne sme več delat? (niti poleti?)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov