Jaz sem imel vedno na barki prvo pomoč iz avtomobila, zraven pa še Flonidan (proti alergiji) in Lekadol (proti bolečinam). To je bilo vedno vse, pa mislim, da bo še naprej tako, razen če ne bo nekega pametnega kompleta. Vso to sranje, ki je navedeno v zakonu, mi pomoje na pol potopi barko. Pa ni vse v tem. Saj verjamem, da je koristno, samo je pa potrebno vsako stvar tudi znati uporabit. Jaz pač nisem medicinski brat, da bi vse to obvladal. Žal...
Vem, da ne bi škodilo, da bi vedel več, ampak tako pač je. Sem tehnik po duši!
Čisto primer... Kar nekaj zdravnikov in tudi kirurgov se je podalo v navtične vode. Oni so zagotovo strokovnjaki v nudenju prve pomoči, sem pa prepričan, da sredi morja sami zagotovo ne znajo zamenjati jermena ali impelerja... No evo, jaz pa to znam. Torej vsak nekaj.
LP
Oprema za prvo pomoč-Hrvaška
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Ja, oboje bi bilo dobro znati.
Admin, lahko se domeniva. Ti učiš servisiranja motorjev na vodi, jaz pa uporabo kompletov za prvo pomoč. Vendar si v prednosti, motorji že obstajajo, kompleti pa (še) ne.
Čisto resno pa lahko rečem, da sem na tem forumu zvedel marsikaj. O tehniki itak, saj jo na morju uporabljamo veliko pogosteje, kot obliže ( na srečo). Smo se pa tudi že razpisali o uporabi enega zdravila, ki naj bi bilo obvezno v novih kompletih za prvo pomoč. Nemo je načel temo o morski bolezni, mu še dolgujem odgovor in mogoče se lotimo še kakšne podobne debate. Misliš, bi prestavili tisto o alergijah v kak drug del foruma in tam nadljevali o zdravju, prvi pomoči, zdravilih...
LP Francelj
Admin, lahko se domeniva. Ti učiš servisiranja motorjev na vodi, jaz pa uporabo kompletov za prvo pomoč. Vendar si v prednosti, motorji že obstajajo, kompleti pa (še) ne.
Čisto resno pa lahko rečem, da sem na tem forumu zvedel marsikaj. O tehniki itak, saj jo na morju uporabljamo veliko pogosteje, kot obliže ( na srečo). Smo se pa tudi že razpisali o uporabi enega zdravila, ki naj bi bilo obvezno v novih kompletih za prvo pomoč. Nemo je načel temo o morski bolezni, mu še dolgujem odgovor in mogoče se lotimo še kakšne podobne debate. Misliš, bi prestavili tisto o alergijah v kak drug del foruma in tam nadljevali o zdravju, prvi pomoči, zdravilih...
LP Francelj
Nova tema bo res preveč, to je vendarle navtični forum in ne zdravstvena posvetovalnica. Po moje bo dovolj, če odpremo podtemo v "Vse kar ne spada nikamor" ali " Drugo v zvezi z nautiko".
Mislil sem le, da bi tja za začetek prestavili ali prekopirali tistih nekaj prispevkov o anafilaktičnem šoku. Podtemo lahko imenujemo kar "prva pomoč na morju". Načeloma bi tam govorili res le o prvi pomoči in najbolj pogostih tažavah v zvezi z morjem in ne o boleznih in zdravljenju vsevprek. Zdaj je nekoliko nerodno, da smo to spravili pod "Pravila in zakone", kjer bi večina pričakovala drugačne vsebine.
Lahko pa tudi tu nadaljujemo in če se izcimi kaj več uporabnega, prestavimo drugam, kjer bo lažje najti.
LP Francelj
Mislil sem le, da bi tja za začetek prestavili ali prekopirali tistih nekaj prispevkov o anafilaktičnem šoku. Podtemo lahko imenujemo kar "prva pomoč na morju". Načeloma bi tam govorili res le o prvi pomoči in najbolj pogostih tažavah v zvezi z morjem in ne o boleznih in zdravljenju vsevprek. Zdaj je nekoliko nerodno, da smo to spravili pod "Pravila in zakone", kjer bi večina pričakovala drugačne vsebine.
Lahko pa tudi tu nadaljujemo in če se izcimi kaj več uporabnega, prestavimo drugam, kjer bo lažje najti.
LP Francelj
-
dalvey
Resnično je bilo že dosti napisanega o "ladijski lekarni" in res nima smisla komplicirati v čreva strokovnosti medicine.
Bližamo se poač koncu dopustniške sezone in enostavno upam, da nam bodo Morjeplovci posredovali svoje letošnje izkušnje, če so jih kaj imeli letos na Hrvaškem na to temo.
Lp in mirno morje
Bližamo se poač koncu dopustniške sezone in enostavno upam, da nam bodo Morjeplovci posredovali svoje letošnje izkušnje, če so jih kaj imeli letos na Hrvaškem na to temo.
Lp in mirno morje
-
dalvey
Res sem imel dosedaj pri sebi le set za anafilaktični šok, ker sem ga 2x doživel zaradi pika ose in se potem 5 let cajtal z injekcijami. Fantje to ni hec, dokler te ne piči, ne veš za alergijo. Predhodno objavljena razmišljanja o tej temi so zelo resna stvar.
Kar se pa tiče ostale vsebine "ladijske lekarne", se bomo upam do začetka naslednje sezone že sporazumeli in kune raje prihranili za skupna srečanja na morju, kot pa za globe.
Lp in brez pikov insektov na morju!
Kar se pa tiče ostale vsebine "ladijske lekarne", se bomo upam do začetka naslednje sezone že sporazumeli in kune raje prihranili za skupna srečanja na morju, kot pa za globe.
Lp in brez pikov insektov na morju!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov