Kupujem novo plovilo, mislim da ga bom dvignil v naslednjem tednu. Malo sem gledal no netu, kako je z registracijo, pa sem naletel na stran (pravzaprav jih je več podobnih), ki ponuja registracijo v USA - država Delaware.
Kako je s tem, ima kdo izkušnje, ima to kak smisel?
Ker sem zelen (glej moj nick), ne vem niti, kakšen je pravzaprav postopek registracije, potem ko prevzameš plovilo in imaš v roki račun in kakšne so cene.
Tu si poglejte USA Delaware:
http://si.isbcom.com/boa_reg_pg.htm
Registracija pod ameriško zastavo
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- jutri pa res
- Viceadmiral
- Kraj: Maribor
Potrebuješ prevod pogodbe ali rč. v angleščino, izpisek iz registra, če je čoln že bil registriran,...in mislim, to je vse. Svetujem, da daš vse nekomu v roke, ki se bavi s tem poslom, cene in provizije so podobne.
Sam z to registracijo se lahko voziš samo na Hrvaškem, pa še to vprašanje, do kdaj? Je pa to najenostavnejši način registracije plovila. Če plovilo še ni bilo v prometu v EU (plačana carina in DDV), potem je to tudi edina možnost registracije.
Jaz imam tudi moj čoln registriran v Delaware, čeprav ima vse EU papirje (carina, DDV). Uporabljam ga samo na Hrvaškem in je to najenostavnejši (nobenih pregledov) in najcenejši način registracije. Lahko si tudi prepričan, da Američani nikoli ne bodo posredovali lastniških podatkov naši davkariji, če se želiš izognit davku na plovila. Kljub USA registraciji pa čoln vedno brez problemov pripeljem v Slovenijo. Če kupuješ novo plovilo, pa se tudi tako lahko izogneš plačilu DDV in carine,samo zahtevaj CE certifikat od prodajalca, da boš lahko kdaj ta čoln vseeno "uvozil" v EU, seveda čez nekaj let, ko bo potrebno in mu bo že padla vrednost (manjši DDV,carina).
Sam z to registracijo se lahko voziš samo na Hrvaškem, pa še to vprašanje, do kdaj? Je pa to najenostavnejši način registracije plovila. Če plovilo še ni bilo v prometu v EU (plačana carina in DDV), potem je to tudi edina možnost registracije.
Jaz imam tudi moj čoln registriran v Delaware, čeprav ima vse EU papirje (carina, DDV). Uporabljam ga samo na Hrvaškem in je to najenostavnejši (nobenih pregledov) in najcenejši način registracije. Lahko si tudi prepričan, da Američani nikoli ne bodo posredovali lastniških podatkov naši davkariji, če se želiš izognit davku na plovila. Kljub USA registraciji pa čoln vedno brez problemov pripeljem v Slovenijo. Če kupuješ novo plovilo, pa se tudi tako lahko izogneš plačilu DDV in carine,samo zahtevaj CE certifikat od prodajalca, da boš lahko kdaj ta čoln vseeno "uvozil" v EU, seveda čez nekaj let, ko bo potrebno in mu bo že padla vrednost (manjši DDV,carina).
- jutri pa res
- Viceadmiral
Hvala, naj povem več : kupil bom novo plovilo, fishermana 5,5 m, od uradnega slovenskega prodajalca.
Torej, če dobro razumem, ampak ni mi logično, z USA registracijo ne bom smel v Slovenijo? Jaz nameravam čoln na prikolici poljubno prevažati iz Slovenije na Hrvaško in nazaj, in se voziti po hrvaškem, če nanese pa tudi po slovenskem morju.
Torej, če dobro razumem, ampak ni mi logično, z USA registracijo ne bom smel v Slovenijo? Jaz nameravam čoln na prikolici poljubno prevažati iz Slovenije na Hrvaško in nazaj, in se voziti po hrvaškem, če nanese pa tudi po slovenskem morju.
Če boš plačal DDV in carinske dajatve, lahko čoln voziš na prikolici, kjer ti srce poželi. Če boš plovilo registriral pod USA zastavo, boš lahko plul samo v Hrvaških teritorialnih vodah, v vodah članic EU (tudi Slovenije) pa ne. Če torej želiš pluti tudi po našem morju, bo SLO registracija neizbežna, če pa samo na Hrvaškem, pa lahko do vstopa Hrvaške v EU registriraš tudi pod USA zastavo.
- jutri pa res
- Viceadmiral
http://si.isbcom.com/boa_reg_pg.htm
so ok, preverjeno.
Zadevo so kolegu zrihtali v parih dneh.
Tako plovilo ne sme v SLO, če ima lastnik SLO pasport..
so ok, preverjeno.
Zadevo so kolegu zrihtali v parih dneh.
Tako plovilo ne sme v SLO, če ima lastnik SLO pasport..
meni so vse uredili pri
http://www.hinco-yachting.com/
in moram pohvalit njihovo delo, tako da priporočam. Poslati sem jim moral samo račun oziroma kupoprodajno pogodbo, pa mislim da še nekaj(se ne spomnim).
lp
http://www.hinco-yachting.com/
in moram pohvalit njihovo delo, tako da priporočam. Poslati sem jim moral samo račun oziroma kupoprodajno pogodbo, pa mislim da še nekaj(se ne spomnim).
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta