PRVI ČOLN

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

youngin
Poddesetnik

PRVI ČOLN

OdgovorNapisal/-a youngin » So Dec 13, 2008 02:17

Spoštovani morjeplovci!

Po dolgih letih sem se odločil kupiti svoj prvi čoln...Vidim, da je bilo o tem že nekaj govora, a se zaradi nasprotujočih mnenj sploh ne znajdem več:)

Zanima me, če potrebujem karkoli (razen izpita) za vožnjo 2.85m dolgega gumenjaka s 4 konjskim motorjem po hrvaškem morju?

Za odgovore bom nadvse hvaležen...

Lep večer še naprej....miha
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Dec 13, 2008 02:59

Pozdravljen Miha in dobrodošel na Morjeplovcu.
Jaz ti ne bom napisal, uporabi iskanje, ker je bilo že govora o tej temi, ker je odgovor kratek in imam čas, če ga ne bi imel , ne bi sedel za računalnikom. Zadnja sprememba HR zakona , leta 2006, katera je še v veljavi, pravi, da ne potrebuješ nič. Do 3 m in z štirimi konji, lahko brezplačno uživaš tako pri nas , kot na Hrvaškem. Tudi izpita ne potrebuješ. Če pa ga že imaš, pa je tu že prvi korak do kasnejšega večjega plovila.
LP
youngin
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a youngin » So Dec 13, 2008 13:17

Sej se mi je zdelo, ja. Če je pa v lastništvu Hrvata, se pa mora vpisati. Samo zdej, če bo referendum, si bodo sigurno pe kaj zmislili. Tko da bom kupil gumico do 3m in nov motor mariner štirko. Za panulanje in prevoz do bližnjih zalivov bo dost:)

LP, miha
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Dec 13, 2008 18:43

Za neregistriran čoln ( kateri ne potrebuje registracije), te ne bo nihče vprašal o lastništvu ali za račun od nakupa.
Za prevoz po okolici in ribolov , bo vsekakor zadosti.
O posledicah morebitnega referenduma, pa ne bi sedaj, ker bova oba kregana :lol: .
LP
youngin
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a youngin » So Dec 13, 2008 18:53

Mah, če hočejo vinjeto (čeprav ni potrebna pod 3m) mi lahko zabluzi tut za coln oz za račun. Sploh, če je zobatec v čolnu:)

lp
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » So Dec 13, 2008 23:11

Ja, če bo poleg zobatca še kakšen trnek, rabiš še ribolovno dovolilnico.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta