Vinjeta in popisi posadke po vstopu RH v EU
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Nikola Tesla napisal/-a:POZDRAVLJEN HERON in boljša polovica
Čestitam za tako hitro prečkanje Atlantika in Mediterana. Si me kar presenetil, da si že tukaj. Kdaj prideš domov in kje boš vezal barko, da te pridemo pozdraviti.
LP NT
Ja, čez Atlantik je šlo hitro in lepo. Sicer smo štirikrat lezli na jambor in sproti popravljali še druge male okvare, a v glavnem vse super. Ko vežeš barko na Azorih in vidiš vse tiste polomnjene jambore in strgana jadra si misliš, da si imel pač srečo in mogoče malo pameti.
Je pa bila to kombinacija priprav, dobrega timinga in s tem povezane sreče z vremenom in odlične posadke (z nama je bil Tadej, ki je vrhunski član posadke - skoraj nič ne je in ne spi, vse zna popravit in ni tečen, pa še na barko pazi).
Za prečenje proti vzhodu je bistveno, da imaš dostop po vremenskih podatkov med potjo. Nam je Tadej zrihtal svežo vremensko dvakrat dnevno preko postaje. S tem nama je prihranil kar nekaj EUR za impulze satelitskega telefona.
16 dni od Karibov do Azorov je bilo hitro, do Gibraltarja ravno tako. Potem smo malo upočasnili tempo - pač ni bilo takega vetra.
Ta trenutek sva 30 milj od Otranta in manj kot 10 milj od pete italijanskega škornja (že lovim GSM signal = internet).
Doma bova v kakšnem tednu.
Herona bova vezala verjetno v Tržiču. Se moram malo razgledat glede cen in možnosti.
Se definitivno kmalu vidimo.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Piki napisal/-a:mrdaco napisal/-a:Piki napisal/-a:mrdaco napisal/-a:autokamp napisal/-a:Na hrvaškem ne rabiš zavarovanja do 20 KS.
Kako je v primeru, če imaš čoln registriran v Slo, in se voziš po Hrvaški z 20ks? A to pomeni da ne rabim plačevat zavarovanja, če nimam namena se vrniti z čolnom nazaj v slovenijo?
Če imaš SLO registracijo je itak pogoj, da imaš tudi SLO zavarovanje, brez sploh ne moreš registrirati čolna. Tukaj velja zakonodaja matične države, kjer je čoln registriran, ne moreš vzeti pri zakonodaji obeh držav samo tistega kar ti ustreza.
To mi je povsem jasno. Samo registracija traja 5 let zavarovanje pa eno. Torej lahko teoretično 4 leta prešpricam, a ne?
Ne moreš, ker te bodo izbrisali iz registra. Zavarovalnica sporoč5i Kapetaniji, da zavarovanje ni bilo podaljšano in po določenem času te brišejo iz registra.
Se opravičujem za neumna vprašanja. Pač sem novi in tukaj smo da si pomagamo. Sem pa ravno danes registriral in zavaroval gumenjaka pod slo zastavo in upam da bom v bodoče čimmanj bedarij pisal po forumu.
Piki napisal/-a:mrdaco napisal/-a:Piki napisal/-a:mrdaco napisal/-a:autokamp napisal/-a:Na hrvaškem ne rabiš zavarovanja do 20 KS.
Kako je v primeru, če imaš čoln registriran v Slo, in se voziš po Hrvaški z 20ks? A to pomeni da ne rabim plačevat zavarovanja, če nimam namena se vrniti z čolnom nazaj v slovenijo?
Če imaš SLO registracijo je itak pogoj, da imaš tudi SLO zavarovanje, brez sploh ne moreš registrirati čolna. Tukaj velja zakonodaja matične države, kjer je čoln registriran, ne moreš vzeti pri zakonodaji obeh držav samo tistega kar ti ustreza.
To mi je povsem jasno. Samo registracija traja 5 let zavarovanje pa eno. Torej lahko teoretično 4 leta prešpricam, a ne?
Ne moreš, ker te bodo izbrisali iz registra. Zavarovalnica sporoč5i Kapetaniji, da zavarovanje ni bilo podaljšano in po določenem času te brišejo iz registra.
Se opravičujem za neumna vprašanja. Pač sem novi in tukaj smo da si pomagamo. Sem pa ravno danes registriral in zavaroval gumenjaka pod slo zastavo in upam da bom v bodoče čimmanj bedarij pisal po forumu.
v financah sem bral izjavo nekoga iz ministerstva za promet pomorstvo in infrastrukturo(hr), da z vstopom hr v eu nebo vinjet... in to z vcerajsnjim datumom... zal ne morem tega potrdit iz njihove spletne strani...
ima kdo drug info? ste kupili vinjete? meni velja se do 13.7. pa upam da nove ne bom potreboval
ima kdo drug info? ste kupili vinjete? meni velja se do 13.7. pa upam da nove ne bom potreboval
26.6. sem v puli kupoval vinjeto. Bili so blazno prijazni. Na vprasanje kaj bo po 1.7. je bil odgovor "ja nista ne pitam a oni nista ne kaže" z pripombo, da bo verjetno vinjeta ostala ne bo pa poteben popis osoba. Sicer nimam bivalnega plovila a o crew listi je padla beseda "ne treba, ako želiš mozes dobit".
Aja pa še to. Pod popis oseb potegne črto in pusti prazno da sam dopisujes kar je bilo ze pretekla leta enako.
Aja pa še to. Pod popis oseb potegne črto in pusti prazno da sam dopisujes kar je bilo ze pretekla leta enako.
Nazadnje spremenil matjaz007, dne To Jul 02, 2013 13:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Zdravo,
tudi sam sem 26.6. opravil formalnosti z vinjeto in vprašal, če bodo kakšne spremembe. Rekli so, da oni (kapetanija) ne vedo nič o kakšnih spremembah... Potem me čez 2 dni ustavi policija, naredi kontrolo in jih vprašam isto - "oće li biti kojih promjena u vezi vinjete?"
Policaj me gleda in reče: "nadam se, da će ostati kako je i sada"... Pride šef posadke in pravi, da vsaj do 2015 ne bo sprememb.
Zdaj pa vedi, kdo kaj ve...
tudi sam sem 26.6. opravil formalnosti z vinjeto in vprašal, če bodo kakšne spremembe. Rekli so, da oni (kapetanija) ne vedo nič o kakšnih spremembah... Potem me čez 2 dni ustavi policija, naredi kontrolo in jih vprašam isto - "oće li biti kojih promjena u vezi vinjete?"
Policaj me gleda in reče: "nadam se, da će ostati kako je i sada"... Pride šef posadke in pravi, da vsaj do 2015 ne bo sprememb.
Zdaj pa vedi, kdo kaj ve...
Green to green or red to red, safely go ahead!
Včeraj sem pisal e-mail na hrvaško ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture in sicer na naslov, ki ga imajo na WEBu:
Uprava pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra
Igor Butorac, pomoćnik ministra
igor.butorac@pomorstvo.hr
Ines Cico, tajnica
ines.cico@pomorstvo.hr
tel. 01 6169 104; fax. 01 6196 519
Pisal sem Butorcu in dal tajnico na cc.
Seveda odgovora še ni, čeprav sem napisal, da se mudi, ker bi pri njih pristal čez kakšen dan.
Ko jih šljivi. Gremo pa po Italijanski strani gor.
Tam ne plačam nič. Tako kot nič ne plačam v Španiji, na Portugalskem, v Franciji, ...
Uprava pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra
Igor Butorac, pomoćnik ministra
igor.butorac@pomorstvo.hr
Ines Cico, tajnica
ines.cico@pomorstvo.hr
tel. 01 6169 104; fax. 01 6196 519
Pisal sem Butorcu in dal tajnico na cc.
Seveda odgovora še ni, čeprav sem napisal, da se mudi, ker bi pri njih pristal čez kakšen dan.
Ko jih šljivi. Gremo pa po Italijanski strani gor.
Tam ne plačam nič. Tako kot nič ne plačam v Španiji, na Portugalskem, v Franciji, ...
Lep pozdrav, Tomaž.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost