Kupljen izpit, težave in sankcije...

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

Kupljen izpit, težave in sankcije...

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Po Jul 15, 2013 14:16

V premislek vsem, ki imate kupljene izpite za voditelja čolna. Sam na srečo nisem med njimi saj sem ga že leta 97 naredil v klubu M..., ki je imelo prostore v stari Ljubljani. Sicer ne v prvo, ker sem prvič preverjanje znanja vzel preveč lahkotno v drugo pa 100%. Me pa še čaka oz. mi manjka za radijsko postajo.

Pred kratkim se je kolega znašel pred neprijetno situacijo. Med kontrolo dokumentov na slovenski obali se je policaj spomnil, da bo preveril številko vpisa njegovega potrdila za voditelja čolna. Ker ga preko preverjanja kapetanije na obali nikjer niso našli so pogledali še v nek drug register. Na koncu se je izkazalo, da je njegov izpit kupljen. Dobil je neko kazen, ki menda ni bila simbolična plovilo pa je moral parkirati ob njihovem spremstvu "ob robu cestišča". Za kakšno kazen gre žal še ne vem saj še čakam na njegovo razlago, ko se vrne z dopusta. Vem le, da je bil zelo nejevolen saj je bil tik pred odhodom na Hrvaško. Za tako preverjanje slišim prvič toda izkazalo se je, da kdorkoli ima kupljen izpit le ta ni vpisan v noben register in je le ničvreden kos papirja v foliji. Očitno ne glede na to da nekateri policisti stavkajo drugi še vedno odlično opravljajo svoje delo. To je z moje strani pohvalno saj sem že imel neprijetno izkušnjo z brezobzirnim "mornarjem" in skoraj prepričan sem, da vsak, ki po zakonu opravi izpit ni objesten in neodgovoren morjeplovec.

Ravnanje prijatelja ne podpiram pa čeprav je vzoren voditelj čolna. Pravila so za vse enaka.

Me pa zanima, če je še kdo slišal za podoben primer.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Po Jul 15, 2013 17:59

Meni so sicer rekli da je da je vpisan v register a niso nikoli preverjali tako da nisem 100%.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jul 15, 2013 20:13

Naj gre tisti v sredo na izpit in ajd na morje.
Prav zato, ker se ni vedelo kdo pije kdo plača sem naredil še slovenskega tako, da imam sedaj oba izpita ... in volk sit in koza cela.
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Po Jul 15, 2013 21:55

Se mi je javil še eden. Prosil je za duplikat izpita, ker je svojega izgubil oz. so mu ga ukradli. Tema, niso ga našli.

Je pa tako, če se le da naj se izpit pridobi po pravilih. Se kar dosti naučiš in izveš. Res pa je, da, če ne koristiš v praksi se hitro pozabi a vseno osnova ostane in uradno pridobljeni dokument.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jul 15, 2013 23:21

ali pa, če ga že kupuješ, naj ti natisnejo 3 izvode :) 3x v letu te pa že ne bodo preverjali hehe
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
bostjan9
Admiral

izpit

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » To Jul 16, 2013 08:13

Za tiste, ki nimate pristnih dokumentov, sem vam na voljo, da se izšolate v teoriji in praksi, vendar na izpit na luško kapitanijo, pa je vseeno potrebno oditi......
marez
Kontraadmiral
Kraj: novo mesto-vir

OdgovorNapisal/-a marez » To Jul 16, 2013 12:14

poznam nekoga ,ki je plačal 350 eu za izpit.sedaj pravi da ga bo šel še delat,ker sem ga prestrašil z podobno zgodbo.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jul 16, 2013 15:28

B9, reklame so na desni...

kupljeni izpit čisto normalno deluje, sam ne smeš biti majmun, ko te ustavijo !
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Sr Jul 17, 2013 16:58

Ni hec tole z ponarejenimi izpiti. Ob odkritju ponarejenega izpita obvezno sledi tudi kazenska ovadba zaradi ponarejanja uradnih listin zato igranje s tem res odsvetujem. Da ne govorim kakšne težave lahko imaš ob udeležbi v pomorski nesreči.
Najboljše je izpit pridobiti po legalni poti pa še kaj kristnega se navadiš.
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Sr Jul 17, 2013 17:01

Ni hec tole z ponarejenimi izpiti. Ob odkritju ponarejenega izpita obvezno sledi tudi kazenska ovadba zaradi ponarejanja uradnih listin zato igranje s tem res odsvetujem. Da ne govorim kakšne težave lahko imaš ob udeležbi v pomorski nesreči.
Najboljše je izpit pridobiti po legalni poti pa še kaj kristnega se navadiš.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Jul 17, 2013 19:43

Če daš znancu ali komu drugemu čoln v rento kako preveriti če ima legalen izpit da ni zapletov okoli čolna :roll:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Jul 21, 2013 09:49

Na kapetaniji v Kopru preveriš!
Tinko
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Tinko » Sr Jul 31, 2013 21:38

Sam ce tam preveris, je lahko ze problem ?? :?:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Sr Jul 31, 2013 21:55

Rečeš ,da bi prijatelju posodil čoln in bi rad preveril če ima sploh izpit.
Vihar
Kapitan korvete
Kraj: Trzin

Re: Kupljen izpit, težave in sankcije...

OdgovorNapisal/-a Vihar » Sr Jul 31, 2013 22:11

Pozejdon napisal/-a:skoraj prepričan sem, da vsak, ki po zakonu opravi izpit ni objesten in neodgovoren morjeplovec.

Sam sem proti kupovanju, mislim, pa da je na cesti veliko objestnih voznikov, ki so izpit opravili po redbi poti. Isto najbrž velja tudi na morju.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti