Po 10 letih mi je kapnilo, pa sem vprašal.. In dobivam različne odgovore (zavarovalnica, kapitanija). Glede na to, da čoln uporabljam izključno jaz ter samo za letni dopust ali je možno zavarovati plovilo za npr dva tedna, ostanek leta pa ne? Čebelarji in motoristi to možnost menda imajo, kajne?
lp
Zavarovanje čolna
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Zavarovanje čolna
pushmycar napisal/-a:Po 10 letih mi je kapnilo, pa sem vprašal.. In dobivam različne odgovore (zavarovalnica, kapitanija). Glede na to, da čoln uporabljam izključno jaz ter samo za letni dopust ali je možno zavarovati plovilo za npr dva tedna, ostanek leta pa ne? Čebelarji in motoristi to možnost menda imajo, kajne?
lp
Ne gre!
Registracija je na pet let. Ves ta čas mora biti plovilo zavarovano za škodo povzročeno tretjim osebam. Kolikor vem se ne da začasno registrirat, posledično zavarovat. zavarovanje pa je permanentno za pet let, kot registracija, s tem da premijo plačuješ vsako leto pri isti zavarovalnici.
Morda samo tako, da ga odjaviš in potem naslednje leto zopet prijaviš, kar je pa nesmiselno.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Če bi bila možnost odjave in potem zopet prijave bi bilo zavarovanje sigurno dražje, saj papirji, polica, administracija... stane. Isto je bilo z motorji. Sedaj se ne splača več prekiniti, potem zopet prijaviti.... Oz narediti samo za pol leta. Ljudje smo pač ljudje in veliko bi jih pozabilo nenemerno, nekateri namerno in kritja ne bi bilo. Če pa pride do škode, potem pa jok pa na drevo!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost