Isto ime barke
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Isto ime barke
Nisem prepričan ali lahko nekdo registrira svojo barko z imenom ki je že registrirano.Negdo namreč želi svojo barko registrirat pod imenom,ki ga jaz že uporabljam mnogo let.
mašinfirer
lahko, ker pod slovensko je glavna registraska. Pod nizozemsko recimo pa se ne da registrirati pod enakim imenom, ker nimajo registrske...
Upam, da nisem rekel kake neumnosti...
Upam, da nisem rekel kake neumnosti...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Plovila do 12m morajo imeti ragistracijsko oznako, lahko imajo tudi ime plovila, vendar za to ne potrebuješ nobenega dovoljenja (izbereš poljubno, vendar to ni zakonska obveza in nihče tega ne nadzira). Za plovila nad 12m je poptrebno "Sukladno članku 183. Pomorskog zakonika ("Narodne novine" br. 181/04, 76/07 i 146/08) i članku 2. Pravilnika o načinu,uvjetima ipostupku određivanja i vođenja evidencije imena i oznaka brodova i jahti ("Narodne novine" br. 09/05i 59/10)" vložiti zahtevek za ime plovila. Na osnovi vloge ( ki predvideva več predlogov imen plovila), ti izdajo odločbo za ime in vpis plovila. Kar pomeni, da nej ne bi bila dva plovila z enakim imenom. Velja za Hrvaško.
- habibi Vll
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
Habibi
Habibi sem velikokrat slišal v Maroku, ko sem se klatil po njem ...
Habibi je arabska beseda, katere dobesedni pomen je moj ljubljeni. Ima pa tudi pomen prijatelj ali ljubica. To izvira iz pridevnika Habib (ljubljeni). Poleg dobesednem smislu, lahko izraz označuje katero koli od številnih manj formalnih odnosov in lahko služi kot mandat naklonjenosti na ustrezni ravni (npr. prijatelj ali draga).
Vir: Wikipedia
Še priljubljen komad od Arasha, ki pa je, če se ne motim Iranskih korenin.
http://www.youtube.com/watch?v=yIBF6oitQlI
Habibi sem velikokrat slišal v Maroku, ko sem se klatil po njem ...
Habibi je arabska beseda, katere dobesedni pomen je moj ljubljeni. Ima pa tudi pomen prijatelj ali ljubica. To izvira iz pridevnika Habib (ljubljeni). Poleg dobesednem smislu, lahko izraz označuje katero koli od številnih manj formalnih odnosov in lahko služi kot mandat naklonjenosti na ustrezni ravni (npr. prijatelj ali draga).
Vir: Wikipedia
Še priljubljen komad od Arasha, ki pa je, če se ne motim Iranskih korenin.
http://www.youtube.com/watch?v=yIBF6oitQlI
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
- habibi Vll
- Admiral
Ime HABIBI uporabljam že od leta 1983,ko sem prišel iz Iraka.Ker pa je ženi ime Ljubica,sem dal ime čolnu HABIBI.Zakaj še številka VII,ker je to sedmi čoln,sedaj barka s tem imenom.Najprej sem bil kar presenečen,ko sem bral v Navtiki kapital en reportažo z naslovom" Najdemo barko in jo krstimo za Habibi".Ja pa naj imajo mirno morje,mislim pa,da sem bil prvi s tem imenom
Sadik je izraz za prijatelj,znanec.Zeen sadik ali kuli zeen zelo dober prijatelj,pa še bi našel kako zanimivo.Naše barke so pa itak kuli zeen

mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov