Enostavno mi ni jasno, kako je vse to mogoče. Kaj ni "privremeni uvoz" pod katerimi so bile naše barke v marinah pred vstopon HR v EU z dnevom vstopa izničen (za plovila pod SLO zastavo - saj je to dokaz da so vse potrebne dajatve v EU plačane)?
So vse te prisile in dopisi o razno raznem dokazovanju in plačevanju megle zakonite?
Kaj imamo v SLO kakšen organ, ki bi nas, državljane Slovenije in EU obvaroval pred takšnimi ukrepi.
Res je, da so marine v svojih pogodbah imele kakšen člen o carinskem varovanju ali kaj podobnega.
Sedaj ne vem, ali HR carina j..e marine ali lastnike bark. Kaj pa če barka ni v marini.
Svoje plovilo imam v marini na suhem in vse te papiracije še nisem začel. Imam veljavno vinjeto in plačano turistično takso. Me zanima, če mi bodo dali barko v vodo ali bodo hoteli, da najprej uredin vse to. So pa brez moje privolitve posredovali moje podatke "njihovi" špediciji. Toliko o zaščiti osebnih podatkov na HR.
Vem, da je bilo okoli tega dosti napisano, vseeno bo kakšna nova informacija prav prišla.
status
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
.
Tudi zame je tole malce "ribarjenja v kalnem".
Barko imam ves čas vpisano v SLO register. Konec leta 2013 sem jo prestavil v hrvaško marino in te dni so mi iz marine poslali en tak copy paste dopis, da moram urediti status proste robe v EU-ju.
Kar nekaj se mi zdi vse skupaj.
Nič ne bom urejal. Imam vse dajatve plačane, sem prvi lastnik in bomo videli. Itak naša CARINSKA UPRAVA pojasnjuje takole:
Plovilo z urejenim carinskim statusom lahko lastnik vpiše v slovenski register plovil. Vpis v register omogoči lastniku glede carinskega nadzora enostavnejšo uporabo plovila na Hrvaškem ali drugod v EU. Tako plovilo ne bo zavezano vsakokratnemu preverjanju carinskih dokumentov in dokazovanju carinskega statusa, saj je slovenska registracija plovila zanesljiv pokazatelj, da ima plovilo urejen carinski status Skupnosti.
LP
.
Tudi zame je tole malce "ribarjenja v kalnem".
Barko imam ves čas vpisano v SLO register. Konec leta 2013 sem jo prestavil v hrvaško marino in te dni so mi iz marine poslali en tak copy paste dopis, da moram urediti status proste robe v EU-ju.
Kar nekaj se mi zdi vse skupaj.
Nič ne bom urejal. Imam vse dajatve plačane, sem prvi lastnik in bomo videli. Itak naša CARINSKA UPRAVA pojasnjuje takole:
Plovilo z urejenim carinskim statusom lahko lastnik vpiše v slovenski register plovil. Vpis v register omogoči lastniku glede carinskega nadzora enostavnejšo uporabo plovila na Hrvaškem ali drugod v EU. Tako plovilo ne bo zavezano vsakokratnemu preverjanju carinskih dokumentov in dokazovanju carinskega statusa, saj je slovenska registracija plovila zanesljiv pokazatelj, da ima plovilo urejen carinski status Skupnosti.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
@Gartner
Če si imel barko v HR pred 1.7.2013 potem si žrtev njihove izmišljotine o privremenem uvozu in moraš papirje urediti, da ti bodo plovilo spustili v promet. V marini ti ga verjetno bodo dali v vodo ampak pri nakupu plovnega dovoljenja ali pri kontroli na morju se zna zaplesti.
@Pajer1
Ti si barko prestavil po 1.7.2013 in nimaš kaj urejati.
Če si imel barko v HR pred 1.7.2013 potem si žrtev njihove izmišljotine o privremenem uvozu in moraš papirje urediti, da ti bodo plovilo spustili v promet. V marini ti ga verjetno bodo dali v vodo ampak pri nakupu plovnega dovoljenja ali pri kontroli na morju se zna zaplesti.
@Pajer1
Ti si barko prestavil po 1.7.2013 in nimaš kaj urejati.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
diligence napisal/-a:Tudi zaradi tega sem oktobra odjadral v Grčijo.
. . . In padel od enih lopovov k drugim ( nova cruising taxa)
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
- od kapitana zena
- Admiral
heron, še vedno so (Gr) manjši lopovi... Mogoče...
Po treh mesecih premlevanja za in proti, neštetih prebranih strani po netu (čeprav se po njem širijo take in drugačne info
) sva se odločila, da ostane prvotni načrt.
Aprila v Egej, junija počasi nazaj v Jonsko. Septembra pa insallah...
Grčija, Tunizija ali jug Italije. Nekje mora barka lepo prespat' zimo.
Po treh mesecih premlevanja za in proti, neštetih prebranih strani po netu (čeprav se po njem širijo take in drugačne info
Aprila v Egej, junija počasi nazaj v Jonsko. Septembra pa insallah...
Grčija, Tunizija ali jug Italije. Nekje mora barka lepo prespat' zimo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti