Pa se je začelo - začasni uvoz v RH?????

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 02, 2014 19:39

.

16 ton !!!! To ne omogoča kaj veliko maneverskega prostora.
Marina Portorož, Marina Izola in bivša ladjedelnica Izola. To je v SLO.
potem je še nekaj možnosti do Monfalcona in konec.
Vprašanje je kdo bo videl v tem, da je bolje zaslužit nekaj kot nič. Eni komercjalisti so prožni eni pač ne. Po mojem bi se bilo dobro zmenit za fiksno ceno določenega časa in ne na dan.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
STORI

Pridobitev T2L obrazeca

OdgovorNapisal/-a STORI » Sr Feb 05, 2014 09:52

Glede na dogovor in z dovoljenjem "admin"-a objavljam podatke o naši špediciji v Ljubljani, ki vam prav tako na carini uredi vse potrebno za pridobitev T2L obrazca, cena le-tega pa je 30,00 € + DDV. Naj povem, da smo ravno v ponedeljek uredili T2L dokumente za tri jadrnice letnik 1984, 1986 in 1988, ki so jih lastniki zgradili sami, potrebovali pa smo izjavo o vrednosti, izjavo o samogradnji barke in vpisni list za čoln. Kontaktni podatki naše špedicije pa so: STORI d.o.o., Letališka 16, 1000 Ljubljana, kontaktna oseba Koncilja Aleš, tel.: 01/5209-270, GSM: 031/703-421, Fax: 01/5851-103, e-mail: ales.koncilja@stori.si .
Upamo, da vam pri vaših težavah, s katerimi se srečujete na Hrvaškem, lahko vsaj na slovenski carini prihranimo nekaj sitnosti, čas in denarja.
drago.puksic
Kapitan

deklaracija završena

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » Sr Feb 05, 2014 11:42

tako piše na spodnjem delu deklaracije ,ki sem jo danes dobil v roku dveh ur na puljski carinarnici.Za ureditev le te sem se dogovoril s špedicijo v Puli L:D:H: tel.00385 52 535371,cena storitve 1500 kun.Jadrnica je samogradnja, letnik 2001, registrirana 2003 v Izoli in tri leta v marini Bunarina.Pri špediciji Intereuropa v Celju so mi izdelali T2L obrazec in ga dali na carino v Koper potrditi (prilozil sem kopijo vpisnega lista, potrdilo davčnega urada, da jim nisem kaj dolžan, izpisek iz luške kapetanije, osebni dokument).V Puli sem špediterju predložil T2L overjen obrazec, osebni dokument, nekaj slik barke in motorja, listo posadke iz Umaga in Pirana, da sem v roku 18 mesecev zapustil hr. vode, obrazec KZ iz marine in pogodbo, ki jo imam z marino, potrdila da sem zapustil hr vode ni zahteval. Vrednost plovila mi je določila carina. Kot sem že omenil, sem dobil potrjeno deklaracijo od carine v roku dveh ur.Carine mi ni bilo potrebno plačati, ker sem imel potrjen T2L obrazec in tudi davka ne. Torej le korajžno čim prej uredite stvar.
Lep pozdrav iz sončne Bunarine
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Feb 06, 2014 10:54

Švaba pravi, da še ni slišal T2L :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Če Feb 06, 2014 11:01

Tex napisal/-a:Švaba pravi, da še ni slišal T2L :lol:

Napaka. Tut takoimenovan "švaba" potrebuje t2 obrazec :roll: in to tut vedo

lp
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Feb 06, 2014 17:45

In kako mu "švaba" reče ?
SlikaSlika

SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Če Feb 06, 2014 20:43

Evo malo za informacijo ...danes sem govoril z kolegom ki ureja te zadeve v Rijeki , in konkretno vprasanje:

- ukolikor se odpravim z barko sedaj iz Cro v Slovenijo brez tega urejenega kaj mi sledi?

odg: Prakticno nic , najvec te lahko napotijo iz Umaga z tranzitnim dokumentom do Slo , ter kasneje bo Cro carina iskala pojasnilo ce je bilo za moje plovilo placan ddv preko nasih organov ...carina , kapetanija ali Durs.
kar bo pac seveda dobila!

Torej od tle dalje si lahko razlagamo sami....vsaj glede stroskov mi je jasno.

lp
SeaFun
Rodman Ventura 890
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Feb 07, 2014 12:05

SlikaSlika

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Feb 07, 2014 13:46

Kr čimprej sprintaj, da boš polet lokalnemu šerifu tolmaču :lol:
https://medisken.si
Yankee
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Yankee » Pe Feb 07, 2014 14:01

Torej če prav razumem tale pogovor moram stopiti tudi jaz v akcijo ki imam jadrnico registrirano v Kopru (letnik 2007) z vsemi potrebnimi računi in dokumenti, plačanimi DDV ko sem jadrnico gradil in vsemi plačanimi davki na plovila v Sloveniji vsako leto. Jadrnica je od vsega začetka v marini na hrvaškem. Sem pa bil lani (marec 2013) v mednarodnih vodah in imam tudi vse papirje kot dokazilo.

Ali je potrebno iti čez vso to proceduro ali naj raje še malo počakam da vidimo kaj in kako?
Torej moram dobiti (pravite najbolje od Interevrope) T2L obrazec in z njim jiti v Pulo do špediterja ki ste tudi objavili naslov. Plačati vso kolobocijo in upati da je vse skupaj urejeno

Hvala za vse informacije.
drago.puksic
Kapitan

carinska deklaracija

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » Pe Feb 07, 2014 16:21

yankee, moral boš skozi to proceduro in svetujem ti, da to storiš čim prej,dokler so še cene h.r. špediterjev sprejemljive.V Sloveniji si uredi T2L obrazec in ti ga naj carina potrdi,dogovori se s hr.špediterjem kaj potrebuješ pri njem.Jas sem opisal, kako sem jas prišel do carinske deklaracije in nisem plačal ne davka ne carine.Imel sem stroške samo s špedicijo v sloveniji in hrvaški.Lp
Yankee
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Yankee » Pe Feb 07, 2014 17:13

OK ampak nekaj mi pa vseeno ni jasno. Zakaj je potrebno to narest. Jaz sem plačal vse davčne obveznosti v Sloveniji ki je članica EU. Jadrnico je sedaj tudi stalno v EU tako da ne spada več pod začasni uvoz. Torej ne bi smel imeti nobenih obveznosti nikjer več seveda razen plačilo marine in ala stare vinjete, svetilnikov pa turistične takse.

Ali ni tako?
Kaj torej jaz dobim z tem če se spustim urejat te zadeve? Oz kaj izgubim če ne bom naredil tega (ali se ne bom smel več vozit po Hrvaškem morju ali kaj drugega) Enostavno mi to ni jasno če bi se dalo dobiti obrazložitev.

Hvala v naprej
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Feb 07, 2014 17:18

Yankee brez veze se preveč spraševat... Hrvati si sproti prilagajajo predpise!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Yankee
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Yankee » Pe Feb 07, 2014 17:28

To je že res samo ne bi pa rad nekaj plačevak za en papir ki mi ga je dala v roke neka tajnica oz receprtorka v marini. potem ko se bo pa začela sezona se bodo pa hrvati ponovno nekaj drugega spomnili in bom moral spet plačevati. Zato bi rad bil seznanjen zakaj in kaj bom imel od tega.
Saj če kupim kruh v trgovini dobim kruh :)
drago.puksic
Kapitan

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » Pe Feb 07, 2014 17:38

Najin primer je enak.Bilo mi je, da bi skočil iz kože,ko sem dobil obvestilo iz marine,da moram dokazati ,da imam plaćan ddv.Sploh ni šlo za dokazilo o plačanem DDV.Vsi Slo.lastniki plovil,ki jih imamo v Hr.marinah, smo v carinski hrambi (to je obrazec KZ,ki gadobiš v recepciji marine)in po trditvi Hr. oblasti,je potrebno sprostiti plovilo v prosti promet,kar dokazuješ s carinsko deklaracijo.Mislim, da je stvari potrebno urediti do 1.4.2014. Kakšne ukrepe bodo izvajali Hrvati po tem datumu, ne vem.LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta