Pa se je začelo - začasni uvoz v RH?????

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Če Maj 29, 2014 14:32

@slan
Kako? Bistven problem je, da moram spraviti papirologijo skozi na kapitaniji v KP. Če mi to uspe, sem skoraj zmagal, ker se lahko vozim in imam še cca 6 mesecev da uredim papirologijo.
Yankee
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Yankee » Če Maj 29, 2014 14:33

Oprosti da barka ni registrirana sem spregledal. Drugače pa na policiskem (prej carinskem) pomolu ne komplicirajo ničesar. Spobano v začetku maja ko sem zapuščal HR vode sicer z urejenimi papirji a jih nisem nikjer kazal in nikjer mi jih niso zahtevali. Samo na Luški kapitaniji narejena crew lista in potem to pri policajih poštemplano. Enako je bilo ko sem čez dva dni vstopal nazaj v HR vode.
slan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a slan » Če Maj 29, 2014 15:51

Če imaš vse papirje, fizična prisotnost barke ni potrebna. Jaz bi na tvojem mestu šel s papirji na kapetanijo, pa nič veliko razlagal, pa boš videl kaj bo.
Saj je brezzveze da tukaj nekaj modrujemo, vse je odvisno od kapetanije.
Yankee
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Yankee » Če Maj 29, 2014 15:58

Za registracijo v SLO potrebuje narediti pregled barke oz certifikat od Beuro Veritas oz kakor koli se že imenuje. Za to pa potrebuješ fizično prisotnost barke. To sicer lahko narediš tudi na HR vendar spet potrebuješ tja peljat barko (ene vrste tehnični pregled)
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Če Maj 29, 2014 16:02

slan napisal/-a:Če imaš vse papirje, fizična prisotnost barke ni potrebna. Jaz bi na tvojem mestu šel s papirji na kapetanijo, pa nič veliko razlagal, pa boš videl kaj bo.
Saj je brezzveze da tukaj nekaj modrujemo, vse je odvisno od kapetanije.

He, he, natančno to imam v mislih, le da papirje pošljem po pošti. Pa da vidimo. Me bodo že obvestili. Čakam samo še kolega, ki malo (incognito 8) )povprašuje okrog kapitanije, če je še kakšna druga varianta.
Na SK pa nič ne uredim danes, ker ni uradni dan. Še telefona noben hudič ne dvigne, kaj šele na mejl odpiše. Da ne govorim, da noben ku*ac ne zna nič drugega kot Slovaško...
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Maj 29, 2014 16:58

Naredi osnovni pregled plovila na Hr.
In potem na našo luško kapetanijo.
Če si kupil od pravne osebe imaš račun ,na katerem je izkazan DDV.
Ne kompliciraj tolko.
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Pe Maj 30, 2014 15:07

Mater Val, ti si CAR!!!!

Točno to sem naredil, poslal na kapitanijo po pošti papirologijo in ravnokar so me po mejlu obvestili, da bo registracijski list odpremljen po pošti v ponedeljek.

No sweat! EU očitno deluje :P
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Maj 30, 2014 15:52

ne "VAL" ni "CAR", "CAR" je "CAR", "VAL" je pa "VAL" tako da "VAL" ne more bit "CAR", ker je že "CAR", "CAR"....
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Pe Maj 30, 2014 18:13

Ti Tex, si pa kot Rex. T-Rex.... :twisted:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Maj 30, 2014 19:18

fakinx napisal/-a:Mater Val, ti si CAR!!!!

Točno to sem naredil, poslal na kapitanijo po pošti papirologijo in ravnokar so me po mejlu obvestili, da bo registracijski list odpremljen po pošti v ponedeljek.

No sweat! EU očitno deluje :P

EU že deluje ,
samo pri Hrvatih ne!!!.
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » To Jun 03, 2014 12:01

:D :D :D

Poročam, da imam vpisni list za čoln. Zmaga!

Še več, naša carina mi je ravnokar izdala brez vprašanja še T2L.... :P

Še eno vprašanje, mojstri (če smem):

Da se izognem stroškom (nepotrebnim, če mene vprašaš) hrvaškega špediterja me zanima, če bi npr. lahko jadrnico spravil iz carinskega skladišča enostavno tako, da se (sedaj ko imam registracijo - dobro, vinjeto še uredim) lepo odjavim na HR policiji (kapitaniji) in priplujem v Piran lepo na carinski pomol, se prijavim, pa hop na kavico. Popoldne pa odjava in nazaj v marino.
Formalno, bi s tem zapustil HR vode in s tem jurisdikcijo njihove carine.
Ne vem pa, kaj bi potem moral poslati na njihovo carino, da me izbrišejo iz carinskega skladišča (ker na večini "carinskih" pomolov pač ni več carinikov)...
Hmmm... Kaj pravite?
Yankee
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Yankee » To Jun 03, 2014 12:31

Po mojem sedaj ko ima barka novega lastnika in novo registracijo recimo da še novo ime po mojem lahko to brez problema narediš pa se zgovarji če bo prišlo do problemov na vstopni dokument ko ga boš dobil pri vplutju na HR. Se pravi novo crew listo. Bodo te pa v marini preganjali ker boš njim dal delo ki ga ne znajo rešiti.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jun 03, 2014 12:53

pomojem bi bilo pa dobro če nekih 5 strani nazaj prebereš...
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » To Jun 03, 2014 13:39

Yankee napisal/-a:Po mojem sedaj ko ima barka novega lastnika in novo registracijo recimo da še novo ime po mojem lahko to brez problema narediš pa se zgovarji če bo prišlo do problemov na vstopni dokument ko ga boš dobil pri vplutju na HR. Se pravi novo crew listo. Bodo te pa v marini preganjali ker boš njim dal delo ki ga ne znajo rešiti.

Eh, za one v marini se ne sekiram. Toliko plačam, da me boli ***** še za njihove probleme. Saj urejanje papirologije tudi spada v njihov posel.

Evo, prihodnji petek izplujem lepo domov v Deželo, Ljepi njihovi pa pomaham v slovo za eno dopoldne. Popoldne pa nazaj in z novimi prijavnimi papirji v marino. Pa naj tuhtajo....
:twisted: (mater sem žleht)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jun 03, 2014 14:01

fakinx napisal/-a:Evo, prihodnji petek izplujem lepo domov v Deželo, Ljepi njihovi pa pomaham v slovo za eno dopoldne. Popoldne pa nazaj in z novimi prijavnimi papirji v marino. Pa naj tuhtajo....
:twisted: (mater sem žleht)

Upam da ti uspe, kar si si zamislil.

Kaj vem, pomislek imam!

Kaj boš rekel na kapitaniji pri odjavi, ko bo hotel vstopni papir, crew listo, da vidi kdaj si vplul? Načeloma bi jo moral imet, ker je to vstopni dokument.
Morda mu rečeš, da si jo izgubil, da jo je odpihnil veter, ko si nekaj gledal po mapi z dokumenti, da so ti jo ukradli še z drugimi rečmi ampak nisi klical policije, ker ni bilo nič vrednega poleg te mapice, .....

Poročaj!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost