Koncesije
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
al
Se tretja informacija....
Na Susku / Bok so se unesli
. Na boje dajo samo tiste, ki se sprijaznijo s placilom, ostale, ki se hocejo sidrat pa razdelijo; barke do 9 m pošljejo levo, med boje in obalo, v mivko, večje pa desno proti mestu. Plaža je po novem zaščitena z virtualno ograjo/boje, tako da se nihče več ne more zapeljat skoraj do obale v mivko, po sredini je prosti koridor, desno sidrane večje barke, levo ostale barke na bojah, vse manše barke in gumice pa še bolj levo med bojami in obalo do virtualne ograje.
Vsaj po moje korak naprej, urejeno, ni več grobo v stilu "ne može", pohvalno!
Se tretja informacija....
. Na boje dajo samo tiste, ki se sprijaznijo s placilom, ostale, ki se hocejo sidrat pa razdelijo; barke do 9 m pošljejo levo, med boje in obalo, v mivko, večje pa desno proti mestu. Plaža je po novem zaščitena z virtualno ograjo/boje, tako da se nihče več ne more zapeljat skoraj do obale v mivko, po sredini je prosti koridor, desno sidrane večje barke, levo ostale barke na bojah, vse manše barke in gumice pa še bolj levo med bojami in obalo do virtualne ograje.
al napisal/-a:H2O napisal/-a:al napisal/-a:Ali je Mala Stupica na Žirju že minirana z bojami?
Ne ni. V Veli Stupici so boje, v Mali jih pa ni.
hvala.
sicer če se tale jugić kaj razvije tam ne bo prav udobno.
sever kaj poznaš? mikavic, muna?
V mali stupici so predvcerajsnjim betonirali deset kock in pomolcek tako da zgleda bodo tudi tam boje.
A jebga, pol pa ni druge kot se zapufat, pa plačat 40kn.
Sicer bi to bilo treba javit na MPPI, ker uradni prehod meje (carina, policija) ima svojo operativno obalo, ki ni predmet koncesije itd.
Sicer bi to bilo treba javit na MPPI, ker uradni prehod meje (carina, policija) ima svojo operativno obalo, ki ni predmet koncesije itd.
- od kapitana zena
- Admiral
bostjan1 napisal/-a:Letošnja bizarna novost, plačilo za prečkanje meje Cavtat. (obvezno se je treba ustavit na pomolu, sidro+gumenjak ne gre)
Marchi napisal/-a:A jebga, pol pa ni druge kot se zapufat, pa plačat 40kn.
Mi, ki se ne želimo zapufat, vsaj za enkrat, ne dremo na Hrvaško...
Ostali, kakor vam drago!
Me pa zanima kaj pomeni j.d.o.o. (j.b. d.o.o.?)
Prevod v oba jezika je milo rečeno slab in nedosleden!
Kam pridemo, da poleg tega, čemur vi ne pravite vinjeta, plačaš za še za vsak drekec-pekec posebej?
j.d.o.o. pomeni jednostavno društvo sa ograničenom odgovornošću.
V bistvu je to enostavnejša oblika d.o.o.-ja. Ima nekaj omejitev glede števila zaposlenih, omejen promet itd, za kompenzacijo pa ima enostavnejše knjigovodstvo, pravilnike, in podobno.
Meni se zdi nedopustno, da privatna firma lahko dobi koncesijo nad mejnim prehodom.
Razmišljam, da bi najel pet metrov ceste na mejnem prehodu proti Zagrebu in računal po pet kun vsakemu, ki gre čez mejo.
Aja, saj hrvati so to že naredili - samo da računajo po 6 kun in temu rečejo cestnina.
V bistvu je to enostavnejša oblika d.o.o.-ja. Ima nekaj omejitev glede števila zaposlenih, omejen promet itd, za kompenzacijo pa ima enostavnejše knjigovodstvo, pravilnike, in podobno.
Meni se zdi nedopustno, da privatna firma lahko dobi koncesijo nad mejnim prehodom.
Razmišljam, da bi najel pet metrov ceste na mejnem prehodu proti Zagrebu in računal po pet kun vsakemu, ki gre čez mejo.
Aja, saj hrvati so to že naredili - samo da računajo po 6 kun in temu rečejo cestnina.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
- od kapitana zena
- Admiral
al napisal/-a:ZANIMIVO
Na hitro, res na hitro, prebrano, se na koncu tunela svetlika lučka. Luč še ne. Hvalevredno se je stroka vpletla v vaške predpise.
Kaj se iz tega izcimi lahko samo čas pokaže.
Me je pa groza potovanja drugo leto na N po E strani Jadrana.
Grčija te razvadi.
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kraj: Straža
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti